Sisällön tarjoaa Blogger.

Päivä Tallinnassa, joka tuntui ihan oikealta ulkomaanmatkalta

Tallinnassa

Me käytiin viime tiistaina mun äidin ja Pikku Myyn kanssa päiväristeilyllä Tallinnassa. Ja voi vitsi olikin kivaa! Tallinnan vierailut menee usein aika samalla kaavalla vanhassa kaupungissa ja Viru-keskuksessa pyörien, varsinkin jos aikaa ei ole kovin paljoa. Tällä reissulla tehtiin kuitenkin vähän erilaisia juttuja ja mulle tuli ihan olo, että olis oltu jossain ihan "oikeasti" ulkomailla. 

Me mentiin Viking Linen laivoilla, joista menomatka taittui nopealla Viking FSTR:llä. Lähdettiin aikaisin, joten syötiin ensin kahvilassa aamupalaa. Muuta tekemista tuolla pikkupurkilla ei sitten ollutkaan. Suurin osa paattia oli vain penkkirivejä eikä lapsille ollut edes leikkipaikkaa. Me saatiikin hyvää harjoitusta lentokonetta varten, kun yritettiin istua penkeillä. Ja Myyhän halusi vain juosta paikasta toiseen, joka sai aikaan melkoista kuumotusta edessä häämöttävän lentomatkan vuoksi...

taaperon kanssa laivalla

laivalla
Näin taaperoa viihdytetiin, kun ei jaksettu juosta enää perässä...

Tallinnaan päästyä oli vähän huono ilma ja me oltiin vähän kylmissään kolkon laivan jälkeen, joten päätettiin ottaa heti satamasta bussi (numero 2) kauppakeskus Ülemisteen. Ei oltu aikaisemmin käyty tässä noin 10 minuutin ajomatkan päässä olevassa kauppakeskuksessa, mutta se olikin ihan käymisen arvoinen paikka! Myy nukahti jo bussissa, joten ensin kierreltiin kauppoja, joita oli muistaakseni noin 140. Suurin osa oli mukavan kohtuuhintaisia ja mukana oli paljon liikkeitä, joita Suomessa ei ole. Siksipä normishoppaajalle Ülemiste on ehkä kivempi paikka, kun Rocca al Mare, jossa taitaa olla paljon luksusliikkeitä. Myyn herättyä annettiin sille ruokaa ja syötiin itse herkulliset vohvelit. Ostoskeskuksessa oli myös hyvät lastenhoitohuoneet ja leikkipaikkoja niin sisällä kuin ulkona. Tänne kannattaa ehdottomasti mennä, jos Viru ja muut keskustan kaupat kyllästyttää! Rattailla bussiin pääse ilmaiseksi, muuten lippu maksaa 2e/suunta. Paikka tosin ei ole kuin kolmisen kilometrin päässä keskustasta, joten sinne voi tietysti kivalla ilmalla kävelläkin.

Ulemiste


Shoppailujen jälkeen mentiin bussilla takaisin keskustaan ja pyörähdettiin nopeasti Virun Kaubamajan leluosastolla. Siellä on ihana pinkki prinsessatuoli, jolla piti käydä istumassa, sillä siinä otettiin kuvat Myyn ensimmäiellä Tallinnan matkallakin. Tuolissa kuvaamisen voisi melkein ottaa perinteeksi, niin näkisi kivasti Myyn kasvun! Osastolta lähti mukaan myös pari lelua.

Kaubamaja leluosasto

Sen jälkeen suunnattiin vanhaan kaupunkiin, sillä eihän sitä nyt voi kokonaan ohittaa, jos kerran Tallinnassa on. Me käveltiin kuitenkin mulle vähän uusiin maisemiin Toompean mäelle, jossa olen kyllä ollut joskus käynyt, mutta en pitkiin aikoihin. Rattaillakin pääsi alueella ihan hyvin liikkumaan.

Tallinna vanhakaupunki

Toompea

Tallinnan pienin talo
 Äiti näytti mulle myös Tallinnan pienimmän talon, jota en ollut ennen nähnyt.

vaaleanpunainen ovi

Lopuksi mentiin vielä äidin vakkaripaikkaan, jossa mäkin kuulemma olen lapsena käynyt, mutta jota en ollenkaan muista. Kyseessä on vanhassa kaupungissa sijaitseva suklaakahvila eli Chocolats de Pierre. Aivan uskomattoman ihana ja tunnelmallinen vanhanajan paikka! Kahvila sijaitsee suojaisella sisäpihalla ja me jäätiinkin ulos istumaan, kun kelikin oli aika mukava eikä liian kylmä. Tilattiin suolaiset piirakat, teet ja pienet suklaapalat. Tiskissä olisi ollut vaikka mitä ihania kakkuja, mutta koska meitä odotti vielä laivan buffetti ja oltiin jo vohvelit syöty, jäi ne tällä kertaa nyt kokeilematta. Mutta pitää ottaa kakkua sitten seuraavalla kerralla, sillä tänne haluan todellakin uudestaan! Paikka on Tallinnan hintatasoon nähden vähän kalliimpi eli Suomen kahviloiden hintatasoa, mutta ehdottomasti sen arvoista ihanan tunnelmansa ja miljöönsä vuoksi.

Tallinnan suklaakahvila

Cafe chocolateria

suklaakahvila

suklaakahvila

Teehetken jälkeen jatkettiin matkaa perinteisesti Rimin kautta takaisin satamaan ja laivaan. Myy veteli toiset päiväunet ja heräsi sopivasti (hah) juuri ennen buffettia. Mutta ihan kivasti buffetissa meni senkin kanssa. Hain sille lautaselle kaikenlaista maisteltavaa, mutta se ei kai ollut nälkäinen tai sitten ympärillä oli liikaa kaikkea mielenkiintoista katseltavaa, sillä se ei syönyt melkein mitään. Me saatiin kuitenkin syödä rauhassa alkupalat ja pääruoat ennen kuin se ei jaksanut enää istua. Jälkiruoat syötiin sitten toisen pitäessä Myytä sylissä tai käyden vähän kävelyttämässä sitä, mutta ei sekään kovin haitannut. Buffet oli ihan positiivinen yllätys Viikkarin buffetiksi ja ihan kohtalaiseen hintaan (26e/hlö etukäteen) nähden todella monipuolinen ja laadukas. Yleensä buffeteissa mä keskityn lähinnä alkuruokiin ja jälkkäreihin, mutta tuolla tuli syötyä ihan reilusti pääruokaakin. Alkupaloissa oli jotenkin vähänlaisesti salaatteja, mutta pääruoissa oli sitten monenlaista herkkua ja vähän erilaisia ruokia kuin yleensä. Ja jälkkäripyötä oli todella hyvä ja runsas. Vähän meinasi tulla jo ähky, kun yritti lähes jokaista jälkkäriä vähän maistaa...

Vauvan tai taaperon kanssa buffet on kyllä ihan loistava ravintolavaihtoehto, sillä lähes aina löytyy jotakin tarjottavaa, jota voi maistella!

taaperon kanssa Tallinnassa

Viking line buffet

buffet jälkkäri

Matka oli siis todella onnistunut ja aivan ihana pieni irtiotto arjesta! Reissusta ihan oikean ulkomaanmatkan tuntuisen teki itselleni uusi ostoskeskus, uudet kulmat vanhassa kaupungissa ja sympaattinen suklaakahvila. Tallinna on kyllä kaupunki, jossa riittäisi vielä vaikka kuinka paljon paikkoja katseltavaksi, jos vain aikaa on vähän enemmän kuin se muutama tunti. Kannattaa rohkeasti lähteä siis etsimään jotakin uutta!

Ootteko muut käyneet Ülemistessä? Tai onko ihana Chocolats de Pierre tuttu?


P.S. Ota seurantaan myös Eat Hoop Loven Facebook sekä Instagram (@eathooplove)!

4 kommenttia

  1. Näyttipä hauskalle reissulle :) Ja kyllähän se päivän reissukin aina tuntuu kivalle vaihtelulle arkeen.

    VastaaPoista
  2. Hei, Viking Xprsillä on viihtyisä lasten leikkipaikka! Olimme maaliskuussa kyseisellä paatilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, mä kirjoitinkin väärin! Siis mentiin Viking FSTR:llä, joka on katamaraani eikä siellä ollut leikkipaikkaa. Takaisin tultiin Viking XPRS:llä ja siellä kyllä oli, jossa käytiinkin leikkimässä ja moikkaamassa Ville Viikinkiä :) Pitääkin korjata tää tuonne tekstiin...

      Poista
  3. Kiva kuulla uusista paikoista, tosiaankin tutussa kohteessa :) Tekis kyllä kovasti mieli lähteä jollekin tuollasella pikkureissulle taaperon kanssa :)

    VastaaPoista