Viime viikolla mä testasin ekaa kertaa
uutta kasviproteiinia, Härkistä. Härkis on härkäpavuista ja
herneproteiinista tehty käyttövalmis proteiinin lähde, joka sopii
ruoanlaittoon lihan tavoin.
Paketissa
oli useampia ohjeita, mutta mä menin tällä kertaa erittäin helpolla ja
nopealla bolognesella. Mun oli tarkoitus kuullottaa ensin pannulla
sipulia ja valkosipilia, mutta koska laitoin samalla Pikku Myylle ruokaa
ja tein luultavasti samaan aikaan vielä jotain kolmattakin asiaa,
unohdin sipulit kokonaan ja heitin pannulle vaan Härkiksen ja
yrttimaustetun tomaattimurskapurkin. Lisäksi keitin leveää
riisinuudelia.
Ruoka
oli ainakin super nopea ja helppo, sopien siten hyvin kiireiseen
arkeen. Makukin oli ihan jees, vaikkei ihan niin hyvä kuin jokin aika
sitten testaamassani Nyhtökaurassa.
Koostumus on molemmissa aika samanlainen, mutta Härkis oli mielestäni
jotenkin hieman tonnikalamaista. Siis koostumukseltaan, maualtaan ei
kyllä yhtään. Maistoin Härkistä vähän myös kylmänä suoraan paketista,
mutta niin se ei maistunut kovin erityiseltä. Muutenkin maku oli vähän
jauhoisempi kuin Nyhtiksessä. Tykkään myös Nyhtökauran rakenteesta
enemmän, sillä se tuntuu jotenkin enemmän lihaisammalta.
Nyhtökaurassahan on myös härkäpapua ja herneproteiinia, mutta kyllä se
kaura on ainakin mun suuhun hyvä lisä. Mutta toki Härkiksessä on tällä hetkellä se
parempi puoli, että sen saatavuus on ehkä hieman parempi kuin Nyhtiksen.
Hinta taisi olla aika samaa luokkaa molemmissa.
Ei
tästä nyt mitään kovin kaunista ja kuvauksellista ruokaa tullut, mutta
ihan maistuvaa arkiruokaa kylläkin. Tulee varmasti ostettua tätä vielä
uudestaankin! Ja ens kerralla pitää koittaa jotakin toista ruokaa. Luulen
kuitenkin, että Härkis on parhammillaan kastikkeissa tai muissa märissä
ruoissa sen hienoisen kuivakkuuden vuoksi, mutta miksei sitä voisi koittaa vaikka
pizzan päällekin.
On kyllä hienoa, että kauppojen valikoimiin on tullut uusia kasviproteiinivaihtoehtoja, joita tällainen lihansyöjäkin mielellään syö!
Ei kommentteja