Sisällön tarjoaa Blogger.

Kylmää karkuun: Flamingo Spa

Joulun löhöilyjen jälkeen kaivattiin Balilaisen kanssa jonkin sorttista aktivoitumista ja ruvettiin miettimään mitä vois tehdä. Nyt on upeat säät talviulkoiluun, mutta Balilaiselle ilma on ollut vähän liian kylmä. Siitäpä tulikin mieleen, että olis ihanaa mennä johonkin lämpöiseen vesipuistoon lilluttelemaan. Ja sopivasti mulla olikin vielä Bloggaajakortin Flamingo Spa-etu vielä käyttämättä, niin päätettiin suunnata sinne!

IMG_2336

Flamingo Spa on Vantaalla sijaitseva vesipuisto, jossa en ollutkaan aikaisemmin käynyt. Flamingo on yhteydessä kauppakeskus Jumboon ja se on todellinen nimensä mukainen Viihdekeskus, sillä siellä on vesipuiston lisäksi hohtogolfia, keilausta, leffateatteri ja vaikka mitä. Jumbossa ja sen lähistöllä on tullut muutaman kerran käytyä shoppailemassa, sillä siinä Tammistossa on sopivasti kaikkia outletteja ja muita isoja kauppoja ympärillä. Tammistoon pääsee Helsingistä monella bussilla, mutta mua julkisten käyttäjänä ärsyttää se, kuinka vaikea alueella on liikkua jalkaisin kaupasta toiseen. Se on suunniteltu vain autoilijoille ja välillä saa kävellen kiertää hullut matkat, että pääsee viereiseen kauppaan. Jumbostakin lähtiessä oon aina ihan sekasin, että miltä pysäkiltä bussi lähtee, kun pysäkkejä on ympäriinsä eri kaduilla ja bussit ajaa eri suuntiin.

No mutta, takaisin asiaan, eli vesipuistoon! Tälleen joululoma-aikaan osattiin odottaa, että ihmisiä ja varsinkin lapsiperheitä olisi paljon ja niinhän niitä olikin. Tungosta ei kuitenkaan ollut liikaa, sillä pukuhuoneessa riitti hyvin tilaa ja suihkuja sekä vessoja oli tarpeeksi paljon. Lapsia oli paljon, mutta edes liukumäkiin ei tarvinnut jonottaa kovin kauaa.

Vesipuisto on selvästi aika lapsille suunnattu paikka, mutta kyllä me vähän vanhemmatkin siellä viihdyttiin. Balilainen oli ekaa kertaa vesipuistossa ja ihan innoissaan liukumäistä ja muista. Ja olin tietty minäkin! Käytiinkin testaamassa kaikki mäet. Suosikkeja olivat Magic Maya, joka on pimeä putki, jossa lasketaan uimarenkailla ja Villivirta-mäki. Uusi Inkaputous-mäki oli vähän inhottavan tuntuinen ja molemmilla meni siinä vettä nenään. Ei tosin ehkä aivan oltu sen kohderyhmää... Vesiliukumäkien lisäksi puistossa oli useampia altaita, kuten virtauskanaali, syvä hyppy allas, poreallas ja lasten allas. Tilaa siis riitti eikä meno ollut mitenkään liian villiä tai meteli kova, vaikka lapsia riittikin.

allas_attraktioallas

allas_geysir

vesipuisto013

Jos vesipuiston meno kuitenkin on omaan makuun liian hurjaa, on vieressä aikuisille tarkoitettu kylpyläosasto, jonne ikärajakin oli 20 vuotta. Kylpylässä oli seesteinen ja rauhallinen tunnelma, jolloin rentoutumisen sai todella maksimoitua. Siellä oli mineraalivesiallas, jossa suolapitoisuus on 2,5% ja veden alla pystyi kuuntelemaan musiikkia. Reunalla olisi ollut myös porepetejä, joissa loikoilla, mutta altaalla oli sen verran paljon ihmisiä, että ei jaksettu jäädä odottamaan omaa vuoroa vaan meille riitti pelkkä kelluskelu. Oma suosikkini kylpyläosastolla oli kuitenkin lämminvesiallas, jossa veden lämpötila oli 37 astetta! Tästä mä olin siellä pakkasessa ulkona haaveillut... oijoi. Käytössä oli myös erilaisia saunoja ja paikasta olisi saanut ostaa myös hoitoja ja hierontaa. Spa Cafesta olisi saanut virvokkeita ja jotain pientä syömistä, mutta meillä ei ollut sellaiseen aikaa, kun piti vielä mennä muutaman kerran liukumäkiin. Kylpyläosasto oli kyllä positiivinen yllätys ja on mahtavaa, että yhdestä paikasta löytyy kaksi noin erilaista puolta.

spa-mineraali-web

spa-lamminvesi-web

Flamingo Spa tarjosi todella sitä mitä kaivattiinkin ja oli sen verran kiva paikka, että menen sinne varmasti vielä uudestaankin!

Vesipuistossa oli mahdotonta ottaa omia kuvia, sillä porukkaa oli niin paljon. Niinpä postauksen kuvat ensimmäistä lukuun ottamatta on lainattu Flamingo Span nettisivuilta.

*Yhteistyössä Flamingo Spa

10 kommenttia

  1. Hyvältä kuulostaa! :) Oltiin juuri viikonloppu Tallinnassa kylpylässä, paikka oli melko ankea ja siellä mietittiin et ei tää ihan taida Flamingon tasolla olla ja pitäis käydä Flamingo testaamassa joskus. Sattu tää postaus siis sopivasti! Ja sun kokemuksista päätellen toi todella on ihan menemisen arvoinen paikka. Jos joskus meette kylpylään Tallinnassa nii vältelkää Kalev Spata viimeiseen asti! :D

    ps. Ollaan lähes bloginimikaimoja ;D

    VastaaPoista
  2. Pitää itekkin käyttää toi etu asap!! Never been. Mun sisäinen lapsi huutaa nyt mäkiin ja äkkiä. Pientä alkufiilistelyä tulevalle tuntemattomalle etelänmatkalle Flamingosta. :-)

    VastaaPoista
  3. Kyllä olin riemuissani kun Flamingo silloin joskus avattiin Vantaalle. Ihmeellistä ettei kunnon viihdekylpylää (Serenan lisäksi) ollut pääkaupunkiseudulla. Visiitin olen siis tehnyt mutta siitä on jo useampi vuosi. Tuota aikuisille suunnattua osastoa lähtisin ekana testaamaan! Pitänee käyttää omakin blogietu pian ^^

    VastaaPoista
  4. Mä oon käyny Tallinnassa vaan Tallink Spa & Conference hotellissa, jossa on kans kylpyläosasto. Se on ihan kiva, vaikkei tietty oo mitään Flamingoon verrattuna. Lähinnä siel oli kivaa, että drinkkejä sai tilata suoraan porealtaaseen... heh. Mut hyvä tietää tosta Kalev Spasta, sillä oon miettiny, et sinne vois mennä seuraavalla kerralla Tallinnassa. Mut ehkä sit ei.

    P.S. Mäkin oon kattonu, et onpa sulla hyvä blogin nimi. :)

    VastaaPoista
  5. No kannattaa käyttää! Sinne laskemaan lasten kanssa kilpaa mäkiä... :) Voi, taasko sä oot lähössä reissuun??

    VastaaPoista
  6. Joo, Flamingo on kiva, kun sinne on vähän lyhyempi matka Helsingistä. Serenakin on tosi hyvä paikka, mut matka sinne on aina vähän semmonen projekti.... Ihan itteekin ihmetyttää, et miks en oo käyny Flamingossa aiemmin! Taitaa olla liian lähellä... :)

    VastaaPoista
  7. Journey Diary / Jenna30. joulukuuta 2014 klo 6.04

    Eipä oo tullut ikinä käytyä tuolla, mutta kivalta paikalta vaikuttaa! :) Pitää ehdottomasti joskus kokeilla.

    VastaaPoista
  8. Kannattaa käydä kokeilemassa! Kivasti lämmitti näin pakkasella. :)

    VastaaPoista
  9. Joo just puhuin faijanki kaa tosta Tallink Spasta, sekin sano sen olleen ihan hyvä paikka. Ehkä en siis ihan vielä hylkää kaikkia ajatuksia mahdollisista tulevista kylpylälomista Tallinnassa, vaikka Kalevin muistot mielessä kummitteleekin...

    VastaaPoista
  10. Joo, se oli semmonen kiva aikuisten lilluskelu paikka, mut ei siel mitään liukumäkiä ollu.

    VastaaPoista