Sisällön tarjoaa Blogger.

Silja Serenade kesällä 2021

Silja Serenade kesällä 2021


                                                                                                        *laivaristeily ja ruoat saatu: Tallink Silja 


Mä kävin viime viikolla piiiiiitkästä aikaa risteilyllä! Pääsin Tallink Siljan kutsumana Silja Serenaden yön yli risteilylle, jossa laiva käy Tallinnassa, mutta siellä ei ole maihinnousua, joten karanteeniin ei tarvitse jäädä. 


Oli aivan uskomaton fiilis lähteä "matkalle", vaikka ei laivasta poistuttukaan! Jo terminaalissa oli hauska lähdön tunnelma ja laivaan päästyä tuli heti ihanan nostalgiset muistot mieleen lapsuuden ja nuoruuden risteilyiltä samalta laivalta (tai sisarlaiva Silja Symphonylta). 


Hyttiluokan korotuksella luksustunnelmaa tutulle laivalle


Mä sain yöpyä DeLuxe luokan ikkunallisessa hytissä, jossa oli parisänky. Lasten kanssa ei oltaisi ehkä tuohon hyttiin mahduttu, vaikka sänky leveä olikin, mutta oli sitäkin ihanampaa saada iso sänky kerrankin vain itselleen! Ikkunallinen hytti risteilyllä on myös iso plussa, sillä onhan sitä mahtava katsella merta ja maisemia omasta hytistä. Vaikka nuorempana Serenadella käydessä tykkäsin kyllä myös hyteistä, joissa on ikkuna promenade -käytävälle päin. 

Osa reissukavereista sai yöpyä Commodore luokan hyteissä, joissa on vielä reilummin tilaa, sillä makuuhuoneen lisäksi niissä on sohvallinen oleskelutila ja osassa oli myös parveke ja/tai kylpyamme! Commodore hyttiin mahtuu hyvin lastenkin kanssa, sillä sohvasta saa tehtyä vuoteet. 


mutta varsinkin tällaisella risteilyllä, jossa pysytään vain laivassa, tuo hyttiluokan korotus matkaan kyllä lisää luksuksen tuntua.


Itse olen risteillyt yleensä vähän alemmissa hyttiluokissa, mutta varsinkin tällaisella risteilyllä, jossa pysytään vain laivassa, tuo hyttiluokan korotus matkaan kyllä lisää luksuksen tuntua. Ja ylipäätään nyt, kun pitkään aikaan ei ole päässyt matkustamaan mihinkään, vähän hienompi hytti tekee matkasta vielä spesiaalimman. 


Silja Serenade kesällä 2021

Silja Serenade kesällä 2021

Herkuttelu kuuluu risteilylle!


Ruokailu on tärkeä osa risteilyjä eikä tämä risteily ollut todellakaan poikkeus! Menomatkalla me syötiin Bon Vivant ravintolassa virolaisen Artur Kazaritskin suunnittelema neljän ruokalajin Menu Nordic. Mä en ole ehkä oikea henkilö kertomaan tarkemmin annoksista ja makumaailmoista, sillä en ole pahemmin  harrastanut fine diningia, mutta mulle maistui ja oli hienoa päästä syömään noin tarkasti suunniteltu kokonaisuus viineineen kaikkineen. Tämä siis vaihtoehtona aikuisseurassa risteilijöille, lapsia en ehkä tuonne veisi. 


Silja Serenade kesällä 2021


Bon Vivantin rauhallinen aamutunnelma ja ihanat herkut olivat juuri sitä mitä hyvin nukutun yön jälkeen ihminen voi toivoa.


Aamupala syötiin myös Bon Vivant ravintolassa, joka oli erittäin mun makuun! Bon Vivantin aamiaisbuffet on hieman perus buffettia laadukkampi ja tarjolla on mm. hedelmiä, juustoja, kaloja, jogurttia täytteineen, smoothieita, leipiä ja croisantteja. Ja lisäksi listalta saa tilata munakasta, puuroa, pannukakkuja jne.  Bon Vivantin rauhallinen aamutunnelma ja ihanat herkut olivat juuri sitä mitä hyvin nukutun yön jälkeen ihminen voi toivoa. 


Silja Serenade kesällä 2021

Silja Serenade kesällä 2021

Silja Serenade kesällä 2021

Paluumatkan lounas syötiin vielä buffetissa, jossa lounaskattaus on hieman illallista suppeampi, mutta silti oikein runsas. Buffetissa mun suosikkeja ovat aina alkupalat ja jälkiruoat, eivätkä ne pettäneet tälläkään kertaa. Tarjolla on tuttuja klassikoita kuten katkaravut, mädit ja kalat, mutta kivasti oli uuttakin tarjolla, kuten useampia vegaanisia vaihtoehtoja. Illallisbuffetin vahtuvassa teemapöydässä on tänä kesänä italialaisia herkkuja. Ja illallisella on tietysti myös lastenpöytä, josta löytyy pienille perinteisesti hyvin maistuvia ruokia. Ja ilokseni sain kuulla, että lastenpöydän tuotteet ovat lisäaineettomia! Lisäksi jälkiruokapöytä on tänä kesänä erityisen näyttävä, sillä se on pullollaan erilaisia karkkeja, hedelmiä, kakkuja ja koko komeuden kruunaa suklaalähde! Ja onneksi sieltä löytyi myös mun ikisuosikkia suklaamoussea ja jäätelöä. 


Silja Serenade kesällä 2021

Silja Serenade kesällä 2021

Silja Serenade kesällä 2021

Silja Serenade kesällä 2021

Silja Serenade kesällä 2021
Tarjolla oli muuten myös todella hyvää raakakakkua!

Silja Serenadelta löytyy viihdettä sekä lapsille että aikuisille


Silja Serenadella on avoinna kolme lasten leikkipaikkaa. Leikkihuone Siljaland, kesäksi avattu Summer Center sekä aurinkokannella sijaitseva laivaleikkipaikka. Leikkipaikoissa on runsaasti tilaa ja puuhaa kaiken ikäisille lapsille. 290 m² kokoisessa Siljalandissa pääsee mm. piirtämään, rakentamaan legoilla, katsomaan videoita ja kiipeilemään. Pleikkarit ovat tosin vielä koronan vuoksi poissa käytöstä ja pallomeret tyhjillään, mutta niihinkin pääsee leikkimään ja laskemaan liukumäkeä. Summer Centerissä on suuri kiipeilyteline ja erilaisia pelejä vähän isompienkin lasten makuun. 


Silja Serenade kesällä 2021

Silja Serenade kesällä 2021

Silja Serenade kesällä 2021

Silja Serenade kesällä 2021
Summer Centerissä on tilaa leikkiä!

Lisäksi lapsille on järjestetty paljon erilaista ohjelmaa.  On piirustuskilpailua, ilmakiekkoturnaus, bingoa, temppurata sekä lisäksi laivalla pääsee osallistumaan kahteen erilaiseen suunnistukseen. Toinen on pienemmille lapsille ja toinen teini-ikäisille suunnattu jännittävä Hack on Deck pakopelityyppinen suunnistus. Lisäksi laivalla voi tietysti törmätä Harri Hylkeeseen sekä Muumipeikkoon ja itsekin bongasin Muumin pitävän lapsille aamujumppaa aurinkokannella.  Joten lapsille ei varmasti tule tylsää!

Silja Serenade kesällä 2021
Aurinkokannella törmäsin Muumipeikkoon. Laivaleikkipaikasta en saanut otettua kuvaa, kun siellä oli lapsia leikkimässä. 


Illalla Starlight yökerhossa on tietysti myös tanssi- ja laulushow, jonka tarjoaa Dance Factory. Illan aikana nähdään Rock on -show, joka esitetään kahteen kertaan, jotta kaikilla on mahdollisuus nähdä se väljästi. Seuraavana päivänä esitetään vielä toinen Sunny Tunes -show, jossa kuullaan ikivihreitä hittejä eri vuosikymmeniltä. Molemmat showt sopivat myös lapsille. 


Tanssilattia on vielä toistaiseksi suljettu, sillä tanssiminen on ainakin kesäkuun loppuun asti kiellettyä, mutta jo pelkkä live-musiikin kuunteleminen drinkkiä siemaillen sai jo hyvälle mielelle! 


Ja voi kuulkaas,  oli aika ihmeellistä nähdä live-esitys niin kovin pitkästä aikaa! Ja shown lisäksi yökerhossa viihdyttää house-bändi. Tanssilattia on vielä toistaiseksi suljettu, sillä tanssiminen on ainakin kesäkuun loppuun asti kiellettyä, mutta jo pelkkä live-musiikin kuunteleminen drinkkiä siemaillen sai jo hyvälle mielelle! 


Silja Serenade kesällä 2021

Lisäksi laivalla voi tietysti tehdä ostoksia promenade-käytävän liikkeissa. Sieltä löytyy perus muoti- ja lastenmyymälän lisäksi Luxury -putiikki, Electonics -liike sekä Marimekon ja Tommy Hilfigerin myymälät. Ja tietysti laivalla on myös Tax Free kauppa! Koska matkalla käydään Tallinnassa, ovat tuotteet tax free hinnoin ja kuulimpa muuten, että alkoholilla ei ole tällä reissulla tuontirajoituksia. Itse ostin lapsille tuliaisiksi pienet lelut ja Pipsa Possu hedelmänameja. 

Myös laivan spa-osasto on auki. Ja altaassa lilluminen ei olisikaan mikään huono vaihtoehto viettää vaikka paluumatkaa katsellen samalla merimaisemia. 

Illalla Tallinnassa oli hieno auringonlasku ja käytiinkin kannella ihailemassa sitä ja vähän haikailemassa myös maihin pääsystä. Oltiin niin lähellä, mutta kuitenkin niin kaukana... Mutta jo pelkästää ajatus siitä,  että pitkästä aikaa oltiin oikeasti ulkomailla, oli aika hauska! 


Silja Serenade kesällä 2021

Silja Serenade kesällä 2021

Silja Serenade kesällä 2021

Joten kyllähän laivalla viihtyi ja pääsi aivan oikeasti lomatunnelmaan! Serenaden yön yli risteily sopii yhtä hyvin niin lapsiperheille kuin aikuisseuralle. Laivalla oli reissullamme maanantai-tiistai aika sopivasti ihmisiä, ei missään ryysistä, mutta ei kuitenkaan autiotakaan. Laivan täyttöaste on nyt normaalia pienempi ja siellä on otettu koronaturvallisuus hyvin huomioon. 


Silja Serenade tekee vielä 22.6.2021 asti näitä yön yli Tallinnaan matkoja, joita pääsee varaamaan täältä: 


Ja 24.-11.8.2021 Serenade tekee päivä Maarainhaminassa ristelyjä, joissa pääsee käymään myös maissa. Niitä voi varata täältä:



Joko teillä on ikävä risteilyille? Ajattelitteko tänä kesänä mennä? Mun tekis melkein mieli mennä lasten kanssa vielä uudestaan!


P.S. Meidän reaaliaikaista elämää pääsee seuraamaan Instagramissa @ferdanifamily ja seurantaan kannattaa ottaa myös Facebook (Ferdani Family), jonne ilmoitan aina uudesta postauksesta.

Ei kommentteja