Sisällön tarjoaa Blogger.

Ailefo -luonnonmukainen muovailuvaha turvalliseen ja hauskaan muovailuun

Kaupallinen yhteistyö: Ozbaby
Ailefo -luonnonmukainen muovailuvaha

Meillä asuu pieni muovailuvahahullu! Alexa jaksaa nimittäin muovailla melkein milloin vain ja kuinka kauan tahansa. Ja se onkin yleensä sellaista hommaa, jota laitan sen tekemään samalla kuin itse pitää saada vaikka ruokaa laitettua tai jotain muuta asiaa toimitettua rauhassa. 

Mä ostin ensimmäiset muovailuvahat Alexalle joskus kun se oli 2-vuotias. Ne oli muistaakseni Prismasta jotkut varmaan halvimmat mitkä löytyivät. Ja siltä ne kyllä tuntuivatkin... Kädet jäivät niistä aivan tahmaisiksi ja niihin tarttui väriä, joten ne muovailuvahat lensivät lähestulkoon suoraan roskikseen. Sen jälkeen ollaan testattu muutamaa muutakin merkkiä, jotka ovat onneksi olleet kyllä parempia.


Ailefo -luonnonmukainen muovailuvaha

Nyt me saatiin Ozbabylta testiin Ailefon ekologista muovailuvahaa. Muovailuvaha on valmistettu täysin luonnonmukaisista ainesosista (vehnäjauho, vesi, suola, kasviöljyt, kasvivärit, happamuudensäätöaineet, kaliumsorbaatti), joten sitä voi vaikka vähän maistella (ei tosin kannata, sillä ei se kovin hyvältä maistu kuitenkaan). 

Ailefo on Euroopan ensimmäinen luonnonmukainen muovailuvaha ja myös sen pakkaus on ympäristöystävällinen, sillä pakkaustuubi on kierrätettyä kartonkia ja muovirasiat kierrätettävää PP-muovia (ne voi myös käyttää muovirasioina uudelleen, sillä ne voi pestä astianpesukoneessa ja laittaa mikroon). Kasviöljy vahassa tekee muovailuvahasta pehmeän ja erityisesti pienille sormille muotoiltavan. Lisäksi vaha on allergiaystävällistä ja siinä kerrotaan olevan myös käsiä pehmentävä vaikutus.

Kuulostaa siis mahtavalta joka äidin unelmalta, eikö vaan!

Ailefo -luonnonmukainen muovailuvaha

Ailefo -luonnonmukainen muovailuvaha

Ailefo -luonnonmukainen muovailuvaha

Turvallista muovailuvahaa

Itse arvostan Ailefon muovailuvahassa eniten sitä, ettei siinä ole mitään epämääräisiä ainesosia eikä sen suuhun meneminen ole vaarallista. Alexa tuskin pistäisikään muovailuvahaa enää suuhun, mutta muovailuhommissa sitä päätyy aina vähän lattiallekin ja kun Luna lähtee liikkumaan aivan näillä hetkillä, saattaa hän saada sitä sieltä käsiinsä ja sitä kautta myös suuhunsakin.

Myrkyttömyyden vuoksi tämä muovailuvaha on täydellistä myös aivan pienille muovailijoille, jotka vasta tutustuvat muovailuun ja joilla kiinnostus maistamiseen voi olla suuri. 

Luonnonläheiset värit

Lisäksi mua ihastuttaa muovailuvahojen todella kauniit luonnonläheiset värit! Paketin väreinä ovat vihreä, minttu, keltainen, pinkki ja ruskea. Värit on saatu levästä, ruohosta ja muista vihreistä kasveista, hedelmistä ja kasviksista sekä poltetusta sokerista. Paketissa mainitaan, että väriä saattaa hieman tarttua käsiin tai alustaan, mutta sen saa pestyä saippualla pois. Meille tosin ei ole ainakaan toistaiseki vielä käynyt niin. 

Meillä on muuten semmoinen muovailuvahamuottisetti (apua mikä sana!), jossa on jäätelöitä ja keksejä ja kun mukana tullut pikkuruinen ruskea vaha kului loppuun, ei olla oikein löydetty muovailuvahapaketteja, joissa olisi ruskeaa vahaa. Joten tää väri tulee meillä kyllä kovaan käyttöön!

Ailefo -luonnonmukainen muovailuvaha

Ailefo -luonnonmukainen muovailuvaha

Luovuus valloilleen hauskoilla muovailutarvikkeilla

Saatiin myös ihanat Ailefon puiset muovailutarvikkeet, joihin kuuluu kaulin, pieni alusta ja veitsi. Kaulinta meillä ei ennestää ollutkaan, joten varsinkin siitä Alexa oli todella innoissaan. Lisäksi saatiin kaksi söpöä puuvartista silikoni-leimasinta, joilla voi painaa muovailuvahaan kuvioita. Nämäkin oli Alexalle aivan hitti! Leimasimen osat ovat myrkyttömiä ja silikoniosan voi muuten pestä myös astianpesukoneessa ja käyttää vaikka leivontaan. Meidän pitääkin ehdottomasti kokeilla joku kerta tehdä kekseja apinan ja norsun kuvilla!

Ailefo -luonnonmukainen muovailuvaha

Ailefo -luonnonmukainen muovailuvaha

Ailefon muovailuvahat on toki vähän arvokkaampia kuin ne leluhyllyn halvimmat versiot, mutta ainakin itse kantapään kautta asian oppineena maksan mieluusti vähän enemmän laadusta sekä tietysti ekologisuudesta. Paketissa kerrotaan vahojen kestävän hyvänä 1,5 vuotta niiden valmistuksesta, joten onhan siinä aika hyvä käyttöikäkin.

Jos siis kiinnostuitte, löytyy nämä ekologiset muovailuvahat lapselle OzBabysta !

Kannattaa muutenkin tutustua Ozbabyn sivuihin, jos ne eivät ole entuudestaan tutut, sillä siellä on kaikenlaista ihanaa ja tarpeellista lapsiperheille. Esimerkiksi löytyy kaikenlaiset lelut lapselle OzBabysta. Ja heillä on myös liike Turun Länsikeskuksessa!

Löytyykö muilta pieniä muovailijoita? Tai oletteko jo testanneet näitä ekomuovailuvahoja?

P.S. Ota seurantaan myös blogin Facebook (joka vielä edelleenkin löytyy nimellä Eat Hoop Love, kun Facebook ei anna lupaa vaihtaa sitä...) sekä Instagram (@ferdanifamily)!

Ei kommentteja