Sisällön tarjoaa Blogger.

2-vuotiaan kuulumisia

 

2-vuotias

Luna täytti viime viikolla 2 vuotta, joten ajattelin tulla vähän kertomaan mitä synttäritytölle kuuluu! 


Lunalla on neuvola vasta joulukuun puolella, joten tarkkoja mittoja ei olla vielä saatu, mutta kotona mitattiin juuri pituudeksi 81cm ja paino taisi olla noin 10kg. Pieni hän on siis edelleen, mutta on kuitenkin kasvanut puolessa vuodessa 5cm, joka on varmaan ihan hyvä. Edelleen hän syö aika nirsosti ja tissi maistuu. En kuitenkaan jaksa ottaa asiasta mitään suurempaa stressiä, kun hän on reipas ja terve tyttö. Luna puhua papattaa jo tosi paljon, joka on varmasti tämän ikäiselle aivan normaalia, mutta meille vähän erikoista, kun Alexa ei saman ikäisenä puhunut vielä paljon mitään. Hän myös ymmärtää ainakin jonkin verran indonesiaa ja puhuu sitä muutamia sanoja. Luna myös tykkää kovasti laulaa ja tanssia ja osaakin jo monia lauluja. Muita suosikki asioita ovat piirtäminen, nukkejen hoitaminen ja pikku Legot. Ei paljon muuten mitkään taaperolelut enää kelpaa, kun siskolla on niin paljon kaikenlaista ihanaa pikkutilpehööriä... :D Ohjelmista Lunan suosikkeja ovat Pipsa Possu ja Ryhmä Hau. 


Ulkoilu on myös Lunalle mieluista puuhaa ja erityisesti keinuminen kivaa. Rattaissa Luna ei usein enää malttaisi olla, vaan kävelemään pitäisi päästä tai vähintäänkin Alexan seisomalaudalle. Lunan kanssa menee kuitenkin rattailla kulkeminen yleisesti helpommin kuin Alexan kanssa aikanaan ja esim. metromatkat sujuu yleensä ihan hyvin, jotka Alexan kanssa olivat pitkään niin kamalia, ettei useinkaan pärjätty ilman videoiden näyttämistä... muuten Alexa rimpuili rattaista pois, juoksi pitkin metroa tai vähintään huusi kurkku suorana. Joten siihen verrattuna Lunan kanssa on aivan helppo kulkea enkä muista, että olisin hänelle näyttänyt videota rattaissa kuin ehkä jonkun satunnaisen kerran tai kaksi.


2-vuotias

Alexa on aivan Lunan idoli ja hän tekee kaiken isosiskon perässä ja siksi tietysti on oppinutkin asiat niin nopeasti verrattuna esikoiseen. Tytöillä sujuu leikit aivan yllättävän hyvin yhdessä ja he ovat aivan erottamaton kaksikko. On niin ihana nähdä kuinka läheisiä heistä on tullut, vaikka ikäeroa on kuitenkin se 2v9kk, joka itsestäni alkuun tuntui aika isolta erolta. 


Päiväunia Luna nukkuu nykyään aika kivasti ainakin entiseen verrattuna. Sängyssä unet yleensä kestävät puolisen tuntia, mutta rattaissa usein ainakin tunnin, joskus jopa pidempäänkin! Illalla tytöt menee nukkumaan samaan aikaan 19-20 välillä heräävät 6-8 välillä. Luna heräilee vielä muutaman kerran yössä, mutta ollaan juuri aloitettu pieni unikouluprojekti toiveissa saada pikkuhiljaa yöunet kokonaisiksi...


Me ei pidetty mitään erityisempiä juhlia Lunalle vallitsevan tilanteen vuoksi, joka oli toisaalta vähän sääli, sillä Lunalla ei ollut ihmeempiä 1v. juhliakaan... mutta onneksi hän on vielä niin pieni, ettei asiasta oikeastaan kovin vielä ymmärrä. 


Meillä on ollut tapana, että synttärisankari saa aamupalan sänkyyn tai pääsee vähintäänkin valmiiseen pöytään, mutta Lunalle sellaista ei kannattanut edes suunnitella, sillä hän tulee aina jossain vaiheessa yötä mun viereen nukkumaan ja herää siihen, jos mä vähänkin aamulla liikahdan... Aamupalaksi tein kuitenkin amerikkalaisia pannukakkuja, jotta aamu olisi ollut vähän spesiaalimpi. Meillä oli myös molemmilla Rion kanssa vapaapäivä, joka on nykyään aika harvinaista, niin oli kiva vaan viettää päivää yhdessä, vaikkei mitään kovin erityistä tehtykään. Päivällä käytiin syömässä ravintolassa ja iltapäivällä pidetiin kahvi- ja kakkuhetki, jonne oli mummikin kutsuttu. Molemmat lapset ovat aivan mummin tyttöjä, joten Luna oli  aivan fiiliksissä tästä yhdestäkin vieraasta. 


2-vuotias

2-vuotias

Luna on saanut todella minimaalisesti sokeria. Joitakin kertoja hän on saanut maistaa jotain itse tekemää pannukakkua, muffinsia tms. jossa on ollut hieman sokeria ja silloin tällöin hän saa rusinoita tai kuivattuja hedelmiä, mutta mitään oikeaa herkkua ei ole vielä maistettu. Olen oikeastaan tosi tyytyväinen, että toisenkin lapsen kanssa sokerittomuus on mennyt näinkin hyvin, sillä epäilin aika paljon miten toiselle voi olla tarjoamatta samoja asioita, kun isompi kuitenkin välillä saa ihan oikeita herkkuja. Kaikki herkkuhetket on kuitenkin mennyt aivan helposti, jos Lunalle on kuitenkin ollut tarjolla myös jotain hänelle mieleistä kuten hedelmää, pussismoothieta tms. Kun kyselin Lunalta mitä hän haluaisi synttärilahjaksi, toivoi hän kakkua. Niinpä kakkua hän sai! Ja oli ihan kunnon mutakakkua ja vaniljajäätelöä, joita Luna maistoi lusikan kärjellisen, eikä tykännyt.... :D Niinpä hän söi vain marjoja ja pari Muumi-keksiä ja mä olin tietysti salaa oikein tyytyväinen!


2-vuotias

2-vuotias

Lahjaksi Luna sai pari kirjaa (Pipsa Possu magneetikirjan sekä soivan kirjan), puisen pelin ja bambi-pehmolelun. Lisäksi tiedossa on vielä pieni yllätys, kun lähdetään huomenna Titi-Nalle konserttiin, joka on molempien tyttöjen aivan supersuosikki. Mutta tästä tytöt eivät siis vielä tiedä... Lahjan keksiminen oli muuten toiselle lapselle suhteellisen hankalaa, kun meiltä kaikki isommat jutut kuten leikkikeittiö, nukkekoti, nuket, junaradat jne. jo löytyy... Ja lisää pohdintaa on tietysti vielä edessä, kun ei olla vielä ostettu mitään joululahjoja...


Ihanaa viikonloppua! 


P.S. Meidän reaaliaikaista elämää pääsee seuraamaan Instagramissa @ferdanifamily ja seurantaan kannattaa ottaa myös Facebook (Ferdani Family), jonne ilmoitan aina uudesta postauksesta

Ei kommentteja