Sisällön tarjoaa Blogger.

Kotitekoiset mangokookos-mehujäät (sokeriton)

Kotitekoiset mangokookos-mehujäät (sokeriton)

Kuumina kesäpäivinä viilentävät mehujäät on ihania! Olen kokeillut tehdä jo parina kesänä itse mehujäitä, jotka olisi sokerittomia, jotta niitä voisi tarjoilla myös Alexalle, mutta niin, että ne maistuisivat kuitenkin hyviltä. Ja se ei kuulkaa olekaan niin helppoa kuin ajattelisi! Olen esim. tehnyt todella hyvänmakuista smoothieta, joka ei enää pakastamisen jälkeen olekaan enää maistunut oikein miltään... Viime kesänä en jaksanut enää kikkailla ja pakastin vain omenamehua (sellaista vähän parempaa) ja laitoin sekaan minttua. Oli ihan jees, mutta ei mikään erityinen menestys. 

Mutta nyt testattiin sen verran hyvää yhdistelmää, että ajattelin jakaa sen, jos vaikka muutkin pähkäilevät miten saisi maistuvia, mutta terveellisiä mehujäitä! 

Mangokookos-mehujäät

Mehujäihin tulee yksinkertaisesti mangososetta (meillä oli Rainbow, joka on vastaavaa kuin Bonne) ja kookoskermaa. Laitoin muotteihin noin puolet ja puolet kumpaakin ja sekoittelin vähän niitä sekaisin. 

Ensimmäisellä kerralla laitoin ainekset Ikeasta ostettuihin jäätelömuotteihin, jotka ovat pystyasennossa. Kaadoin ensin muotteihin mangon, mutta en saanutkaan kookoskermaa sekoittumaan, vaan se jäi vain päälle... 

Seuraavalla kerralla käytin Muumimuotteja, jotka ovat vaakatasossa ja ne olikin paljon paremmat, kun ainekset sai kivasti sekoiteltua! Aika moni muuten jo kyseli näistä Muumi-muoteista Instagramissa, mutta en valitettavasti muista mistä ne on peräisin... taisin itse asiassa ostaa ne joskus kirppikseltä, jos muistan oikein. 

Pidin mehujäitä pakastimessa muutaman tunnin, kunnes ne olivat kokonaan jäätyneet. Ja irti muoteista ne saa helposti laskemalla päälle vähän kuumaa vettä.

Kotitekoiset mangokookos-mehujäät (sokeriton)

Kotitekoiset mangokookos-mehujäät (sokeriton)

Kotitekoiset mangokookos-mehujäät (sokeriton)

Ja sitten se maku! 

Pystymuoteilla tehdyt mehujäät oli oikein hyviä, mutta tykkäsin varsinkin sekoitetuista versioista, sillä mangon raikkaus ja kookoksen kermaisuus on ihana yhdistelmä! Myös Alexa tykkäsi kovasti näistä. Mehujäät maistuivat meille itse asiassa niin hyvin, että syötiin tänään välipalaksi parvekkeella kahdet yhteen menoon! Ja mikäs siinä, kun näissä ei ole mitään ylimääräistä tai sokeria, niin voihan näitä syödäkin aivan hyvillä mielin. 

Vaikka kyllä mulla kävi mielessä, että voisi joku kerta lorauttaa vähän hunajaakin mukaan, jos haluaa vielä vähän herkummat jätskit (huom, hunajaa ei tietysti alle 1-vuotiaille)...

Kotitekoiset mangokookos-mehujäät (sokeriton)

Kotitekoiset mangokookos-mehujäät (sokeriton)

Mehujäät sopii myös vauvoille

Luna nukkui tänään välipala-aikaan onnensa ohi ja jäi ilman omaa mehujäätä... mutta ajattelin tarjota hänelle myös tällaisen  huomenna. Saa nähdä mitä tykkää! Mehujäät on muuten varmasti ihania hampaita tekiville vauvoille! 

Nää oli niin hyviä, että tullaan varmasti tekemään näitä tänä kesänä useasti nyt kun kerran löytyi hyvä kombo! Ajattelin myös testata muilla Bonne tms. soseilla + kookoskermalla. Ainakin omena tai päärynä vois toimia. Ja mansikka! Mietin myös pitäisiko ainekset sekoittaa ensin blenderissä (ainakin, jos laittais sitä hunajaa)... Onneksi tässä on koko kesä aikaa testailla eri variaatioita!

Kotitekoiset mangokookos-mehujäät (sokeriton)

Näistä jätskeistä ei nyt tullut mitenkään kuvauksellisen kauniita, mutta makuhan se on tärkein. Ja jos oikein haluaa Insta-kelpoisia jätskejä, voisi aineksia tietysti jäädyttää raidoiksi tms.!

Mutta kertokaapa teidän suosikki aineksia kotitekoisiin mehujäihin! Haluan kuulla mitkä toimii, innostuttuani nyt niin paljon, kun kerrankin löytyi toimiva kombo!

P.S. Ota seurantaan myös blogin Facebook (joka vielä edelleenkin löytyy nimellä Eat Hoop Love, kun Facebook ei anna lupaa vaihtaa sitä...) sekä Instagram (@ferdanifamily)!

Ei kommentteja