Sisällön tarjoaa Blogger.

Enemmän kasvisruokaa! Testissä bataatti-kikhernecurry

Enemmän kasvisruokaa! Testissä bataatti-kikhernecurry

Mä olen jo jonkin aikaa yrittänyt opetella tekemään enemmän kasvisruokia. Raskausaikana testaltiin Alexan kanssa muutamia aika kivoja uusia reseptejä, mutta vauvan synnyttyä energiaa ei ole oikein riittänyt mihinkään ylimääräiseen, vaan ruoan kanssa ollaan välillä menty sieltä missä aita on todella matala... Nyt kun Lunan kanssa alkaa olemaan vähän helpompaa, päätin jatkaa tätä kasvisruokaprojektia. 

Viime viikolla me testattiin bataatti-kikhernecurrya, johon löytyi ohje k-ruoka.fi:stä. Mä kuitenkin vähän muokkasin reseptiä ja ajattelin tulla vinkkaamaan tästä teillekin, sillä ruoka maistui meillä niin hyvin! Kuten olen kertonut, on Alexa aika huono syömään kasviksia ja vaikkei tämä nyt mikään kovin vehreä ruoka olekaan, olen mä tyytyväinen kaikista kasvikunnan tuotteista jotka sen mahaan menee. Eli tässä tulee:


Bataatti-kikhernecurry

1 bataatti

1 punasipuli/sipuli

2 valkosipulin kynttä

oliiviöljyä

1 1/2 tl juustokuminaa

1 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria

1 dl vettä

1 tlk (380/239g) kikherneitä

1 pss (65g) babypinaattia 

2 rkl tandooricurrytahnaa

1/2 tlk (400g) kookosmaitoa

(loraus kaurakermaa)

limemehua


Kuullota kuutioitua bataattia ja hienonnettuja sipuleita 5min öljyssä kattilassa. Mausta juutokuminalla, suolalla ja pippurilla. Lisää kattilaan vesi ja hauduta kannen alla vielä noin 10min. 

Huutele ja valuta kikherneet lävikössä. Lisää kikherneet, pinaatti ja tandooritahna kattilaan. Lisää joukkoon vielä kookosmaito (ja kaurakerma) ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta lopuksi limenamehulla. Tarjoa riisin kanssa. 

Enemmän kasvisruokaa! Testissä bataatti-kikhernecurry

Enemmän kasvisruokaa! Testissä bataatti-kikhernecurry

Me ei yleensä käytetä kovin paljoa maitotuotteita, niin vaihdoin alkuperäisestä ohjeesta Valion kookoksisen kerman ihan kookosmaitoon. Kaapissa oli lisäksi kaurakerman jämät, niin laitoin nekin mukaan, mutta se ei ole mikään välttämättömyys. Meillä ei myöskään ollut pinaattia kuin vajaa pussi, mutta ihan hyvin meni silläkin määrällä. 

Tää oli kiva resepti, sillä ruoka valmistui nopeasti ja se maistui meille Alexan kanssa oikein hyvin. Mä itse asiassa luulen, että Alexa söi vahingossa tän ruoan mukana vähän pinaattiakin, vaikka yleensä se noukkii kaikki näkyvät vihreät pois... Mä en ollut aikaisemmin käyttänyt juustokuminaa, mutta se olikin just se ihana, mikä intialaisessa ruoassa aina maistuu! Ja tuo tandooricurrytahnakin oli meille uusi tuttavuus, joka varmasti tulee käyttöön jatkossakin! Itse asiassa ajattelin juuri, että voisin kokeilla samaa reseptiä vielä niin että vaihtaisin bataatin paistettuun halloumijuustoon ja lisäisin sieniä... 

Minna Kiljusten blogista muuten kirjoitti juuri Ekopaastosta, joka on kirkon kamppanja, jossa kannustetaan ihmisia osallistumaan pääsiäispaastoon tavalla, joka osaltaan auttaa hillitsemään ilmastonmuutosta. Mehän ei kuuluta kirkkoon, mutta tää on musta hieno ajatus kirkolta haastaa ihmisiä miettimään mm. omaa kuluttamistaan, hiilijalanjälkeä ja syömistottumuksia. Mä en nyt ihan varsinaisesti lähde paastoon mukaan, mutta olin juuri ajatellut, että pitäisikö kokeilla syödä kuukauden ajan vain kasvis- ja kalaruokaa. Possua me ei syödä muutenkaan ja kanaa mä en ole syönyt pitkään aikaan muuta kuin välillä ravintolassa (just esim. jotain intialaista/nepalilaista currya...), mutta nautaa syödään kyllä viikoittain. Sitäkin ollaan kyllä vähennetty ja jo jonkun aikaa ollaan tehty sitä yleensä vain kerran viikossa. 

Ootteko muut sekasyöjät miettineet lihan vähentämistä? 


P.S. Ota seurantaan myös blogin Facebook (joka vielä edelleenkin löytyy nimellä Eat Hoop Love, kun Facebook ei ole antanut lupaa vaihtaa sitä...) sekä Instagram (@ferdanifamily)!

1 kommentti

  1. Tämä resepti kuulostaa kokeilemisen arvoiselta! Kiitos vinkistä! Ekopaaston lisäksi kirkolla on muitakin hyviä asioita, joita arvostan vaikka en niin uskonnollinen olekaan. Esimerkiksi kirkon tekemästä parisuhdetyöstä meillä on hyviä kokemuksia.

    VastaaPoista