Sisällön tarjoaa Blogger.

Hauska välipalavinkki: omenadonitsit!


Hauska välipalavinkki omenadonitsit!

Me tehtiin tänään välipalaksi hauskoja omenadonitseja! Tämäkin idea taidettiin keksiä bataatti-kikhernecurryn lailla jostain K-ryhmän mainoksesta mitä postissa tuli. Mä olen usein syönyt omenaa maapähkinävoilla, mutta en nyt vähään aikaan, kun yhdessä vaiheessa söin niitä niin usein, että alkoi jo ihan kyllästyttää... Alexa ei yleensä tykkää omenasta, mutta ajattelin kokeilla saisko senkin syömään näitä, kun omenaa vähän piilotetaan ja itse pääsee koristelemaan.

Idea on siis yksinkertaisesti leikata omena siivuiksi ja poistaa keskeltä kodan kohta. Omenaporalla tämä homma sujuisi hyvin helposti, mutta meillä ei ole sellaista, niin leikkasin vaan siivuista veitsellä keskustan pois. Sitten viipaleiden päälle sivellään maapähkinävoita tai jotakin muuta pähkinätahnaa ja sen päälle laitetaan koristeeksi mitä nyt itse haluaakaan. Mä rouhin hieman jonkun sekalaisen pähkinäpussin jämiä ja muutaman rusinan, joita sitten Alexan kanssa laitettiin omenoiden päälle. Toinen vähän ronskimmin ja toinen tarkkaan asetellen. 

Hauska välipalavinkki omenadonitsit!

Ja nää oli kuulkaas yllättävän hyviä! Olisi voinut vielä lisätä vähän kanelia päälle, mutta se nyt jäi. Aloin heti myös miettiä mitä muuta näiden päälle voisi laittaa... ehkä kaakao nibsejä, granolaa, tai mulbereita. Tai ihan mistä vaan tykkää! 

Alexakin ihme kyllä söi, vaikka kyseessä olikin omena. Lisäksi meillä oli mangosmoothiet. Se tykkää kovasti osallistua kaikenlaiseen kokkailuun ja se on selkeesti auttanut sitä syömään monipuolisemmin, kun on päässyt itse vähän auttamaan ja tutkimaan raaka-aineita jo valmistusvaiheessa. Se on myös ihana, kun ei vielä niin hyvin erota oikeiden herkkujen ja terveellisempien herkkujen eroa ja sanoi näistäkin pöydään käydessä, että nyt herkutellaan! Ja sehän mulla on tavoitekin, että myös terveelliset asiat voi olla herkkuja.

Hauska välipalavinkki omenadonitsit!

Nää oli siis hauskoja ja meillä ihan hitti! Tehdään varmasti uudestaankin, kun oli niin hyviä ja just sellaista sopivaa pientä näpertelyä välipala-aikaan. Pitääköhän ihan hankkia se omenapora...? 

Kokeilkaa ihmeessä muutkin!


P.S. Ota seurantaan myös blogin Facebook (joka vielä edelleenkin löytyy nimellä Eat Hoop Love, kun Facebook ei ole antanut lupaa vaihtaa sitä...) sekä Instagram (@ferdanifamily)!

Ei kommentteja