Sisällön tarjoaa Blogger.

Lakuvadelmasuklaa-smoothie, joka maistuu aivan raakakakulta!

Lakuvadelmasuklaa-smoothie

Kuulkaapas, jos tiedätte GreenStreetin raakakakut ja niistä sen Liq my rasberry -maun joka on siis laku-vadelma-suklaa, niin mä olen kehitellyt smoothien, joka maistuu aivan sille! Se on vähän yllättäen mun suosikki noista raakakakuista, sillä tykkään kyllä lakusta mutta en yleensä yhdistettynä mihinkään muuhun kuten suklaaseen. Mutta koska tuo kakku on niin hyvää, uskalsin tehdä näinkin villin smoothiekokeilun! Tää tosin on ehkä vähän sellainen, josta joko tykkää tosi paljon tai sitten ei ollenkaan... 

Käytin smoothiessa heraproteiinia, mutta sen voi halutessaan tehdä kokonaan maidottomanakin vaihtaen heran johonkin vegaaniprotskuun. Tässä siis vähän suurpiirteiset ohjeet, sillä en pahemmin aineksia mittaillut smoothieta tehdessäni. 

Laku-vadelma-suklaa-smoothie (yksi iso tai kaksi pienempää annosta)

1/3 tölkkiä kookosmaitoa
n. 150-200g vadelmia
1 päärynä
n. 1rkl raakakaakaojauhetta
n. 30g heraproteiinia (meillä vaniljalla maustettua)
n. 2-3dl mantelimaitoa
tl raakalakritsijauhetta
(muutama pinaatin lehti)

Laita kaikki ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Mantelimaidon määrä on ohjeessa aivan karkea arvio, eli laita sitä sen verran, että koostumuksesta tulee sopivan paksuista. Nesteeksi käy myös mikä tahansa muukin kasvijuoma/maito. Me aloitettiin ensin tekemään aivan toisenlaista smoothieta, joten kerettiin laittaa blenderiin jo vähän pinaattia, mutta sitä meni niin vähän, ettei se ainakaan maistunut miltään. Laita siis sitä jos haluat. Jonkin verran pinaattia varmasti voisikin sekaan "piilottaa", sillä muut maut peittävät sen varmasti alleen, en vaan nyt viitsinyt laittaa enempää, kun en tiennyt minkä makuista tästä ylipäätään tulisi... Heraksi sopii varmasti hyvin myös maustamaton versio, sillä tässä on reilusti makua ja makeuttakin tulee raakalakritsijauheesta. 

Lakuvadelmasuklaa-smoothie

Lakuvadelmasuklaa-smoothie

Lakuvadelmasuklaa-smoothie

Mä otin nyt pitkästä aikaa taas hera-proteiinin käyttöön, sillä se vain maistuu niin paljon paremmalta kuin testaamani vegaaniprotskut. Meillä on tuollainen Foodinin kotimainen hera, joka on maustettu aidolla vaniljalla ja stevialla. Ja kun kyseessä on noin laadukas tuote, olen uskaltanut antaa sitä smoothien seassa Alexallekin, vaikka en tiedä onko proteiinilisät varsinaisesti suositeltuja pienille lapsille... Tietääkö muuten joku tästä enemmän? Vauvana en tietysti smoothien sekaan mitään lisäprotskua laittanut, mutta nyt ajattelin sen olevan ok, kun ei kuitenkaan juoda smoothie kuin max. kerran päivässä eikä edes ihan joka päivä. 

Alexa muuten sanoi heti tätä smoothieta maistettuaan NAM, mutta aika pian se jäikin juomatta... Taisi laku olla vähän turhan outo maku, kun ei se oli ennen lakritsia missään muodossa syönyt. No, saipahan äiti enemmän, heh! Ensi kerralla ajattelin tehdä niin, että lisään lakujauheen ja ehkä kaakaonkin vain itselleni. Tää oli muuten siitä ihana smoothie, että se maistuu ihan herkulta, mutta on kuitenkin melko terveellinen!

Miltä kuulostaa? Lähteekö kokeiluun vai onko liian erikoisen kuuloinen? Ymmärrän kyllä senkin, mutta suosittelen silti antamaan tällä mahdollisuuden!


P.S. Mitäs muuten tykkäätte uudesta bannerikuvasta? Ajattelin vaihtaa vähän keväisempään versioon. 

P.P.S. Ota seurantaan myös blogin Facebook (joka vielä edelleenkin löytyy nimellä Eat Hoop Love, kun Facebook ei ole antanut lupaa vaihtaa sitä...) sekä Instagram (@ferdanifamily)!

Ei kommentteja