Sisällön tarjoaa Blogger.

Superbee wax wraps, ekologinen vaihtoehto muovikääreille

Kaupallinen yhteistyö: Hyvinvoinnin Tavaratalo

Superbee wax wraps, ekologinen vaihtoehto muovikääreille

Me saatiin Hyvinvoinnin Tavaratalolta testiin Superbee wax wrapseja, eli mehiläisvahakääreitä, jotka ovat ekologisia vaihtoehtoja muovikelmulle ja muille kertakäyttöisille muovipakkauksille. Uudelleen käytettävät mehiläisvahakääreet on tehty puuvillasta, joka on käsitelty mehiläisvahalla, puuhartsilla (pihka) sekä luomukookosöljyllä ja ne ovat vedenkestäviä ja luonnostaan antibakteerisia. 

Mehiläisvahakääreiden käyttö on todella yksinkertaista. Se kääritään haluamansa säilöttävän asian ympärille ja puristetaan hetki paikallaan. Kääre regoi käsien lämpöön ja muotoutuu tiiviisti tuotteen ympärille. Puhdistus tapahtuu huuhtelemalla kääre haalealla vedellä. Kuivumisen jälkeen kääreen voi käyttää uudelleen. Pesuun voi käyttää käyttää myös mietoa saippuaa, mutta liiallista hankausta tulee välttää. Kääre pysyy hyvänä ainakin 12kk, riippuen hieman käyttöasteesta ja loppuunkuluneen kääreen voi kompostoida. 

Superbee wax wraps, ekologinen vaihtoehto muovikääreille

Mä teen usein ruokaa sen verran paljon, että sitä riittää toisellekin aterialle. Ensimmäisenä testasinkin käärettä vuoan päälle, jossa laitoin jämäruoan jääkaappiin. Aluksi ajattelin, ettei kääre olekaan tarpeeksi iso vuoalle, sillä se oli aika tarkelleen juuri sen kokoinen. Mutta käsien lämmöllä reunat saikin hyvin kiinnittymään vuokaan, vaikkei paljoa ylimääräistä ollutkaan. 

Superbee wax wraps, ekologinen vaihtoehto muovikääreille

Superbee wax wraps, ekologinen vaihtoehto muovikääreille

Kokeiltiin käärettä myös eväsleipiin. Alexa tarvitsee pari kertaa viikossa eväät kerhoon ja meillä on aika usein muutenkin jotain välipalaa mukana, jos ollaan pidempään jossain liikkeellä. Me ei olla aikoihin käytetty muovikelmua, mutta välillä pakataan eväitä kyllä muovipusseihin. Eväsrasiat ovat tietysti hyvä vaihtoehto, mutta ainakin meillä hoitolaukku on usein niin täynnä, ettei siellä ole kiva kanniskella turhaan tyhjentyneitä rasioita, kun eväät on syöty. Kääre toimi oikein hyvin ja ainakin melko kuivat leivät, riisipiirakat jne. uskalsi laittaa kassiin ihan pelkässä kääreessä. 

Superbee wax wraps, ekologinen vaihtoehto muovikääreille

Mehiläisvahakääreet jää meillä varmasti käyttöön, sillä ne ovat monikäyttöisiä ja tulee hyvä mieli, kun ne osaltaa ovat vähentämässä muovinkulutusta. Meidän taloyhtiöön tuli vasta jokin aikaa sitten muovinkeräysastia ja kun ollaan alettu kierrättämään myös muovi, on tullut todella herättyä siihen kuinka paljon sitä muoviroskaa tulee... Nämä SuperBee kääreet ovat osaltaan yksi pieni askel kohti muovittomampaa elämää! 

Onko mehiläisvahakääreet sulle jo tuttuja? 

Jos ei, niin niitä löytyy Hyvinvoinnin Tavaratalosta ja niitä on paljon erilaisia kuoseja ja kokoja! 


P.S. Tein blogiin muuten oman tägin tällaisille eko-jutuille ja jatkossa ne löytyvät ekoilu -tunnisteen alta!

P.P.S. Ota seurantaan myös blogin Facebook (joka vielä edelleenkin löytyy nimellä Eat Hoop Love, kun Facebook ei ole antanut lupaa vaihtaa sitä...) sekä Instagram (@ferdanifamily)!

2 kommenttia

  1. oon törmännyt näihin jossain aiemminkin, omaa kokemusta ei ole mut olis kyllä tarvetta meilläkin! :) meillä ei oo vielä muovinkeräystä, ois kyllä ihan parasta saada se taloyhtiöön!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on kyllä käteviä! :) Ja tuo muovinkeräyksen aloittaminen oli hyvin silmiä avaavaa...!

      Poista