Sisällön tarjoaa Blogger.

3x munapuuro

3x munapuuro

Kun mä ensimmäisen kerran kuulin jonkun laittavan puuron sekaan raejuustoa, ajattelin sen olevan aika ällöttävää. Mutta kun rohkenin kokeilla, tuli siitä ihan mun suosikki pitkäksi aikaa. Tosin raejuustoa ei missään nimessä saanut sekoittaa puuron sekaan, vaan se piti lisätä nätisti vain päälle, jotta vastusamaton kuuman ja kylmän ruoan liitto säilyi. Nykyään koitan syödä mahdollisimman vähän maitotuotteita, joten raejuusto on jäänyt, mutta tilalle on tullut jotain vielä parempaa. Nimittäin munapuuro!

Tiedän, kananmuna puurossa kuulostaa vielä ällöttävämmältä kuin raejuusto... mutta jos mäkin kohtuullisen ennakkoluuloisana ihmisena uskalsin kokeilla sitä, uskallat säkin! Eikä se edes ole ollenkaan ällöttävää!

Mutta ensinnäkin, miksi ihmeessä puuroon pitäisi laittaa kananmunaa, kun se ei sinne kuulu? No, proteiinin takia tietysti. Pelkkä puuro ei pidä kovin hyvin nälkää, sillä se on lähes pelkkää hiilihydraattia. Me syödään puuroa melkein joka päivä aamupalaksi ja silloin kaipaan ainakin itse myös täyttävämpää proteiinia. Tietysti lisäksi voisi keittää munia, tehdä proteiinipitoisen smoothien tms. mutta näin pääsee vain nopeiten ja helpoiten. Mä tykkään muutenkin syödä ja juoda jotain lämmintä aamuisin, joten puuro on siihen täydellinen. Myös Alexa rakastaa puuroa ja on aina vähän pettynyt, jos joskus syödäänkin jotain muuta aamupalaksi. 

Meidän aamupuuro tehdään aina luomukaurasta, sillä se on gluteenitonta, vatsaystävällistä ja yksinkertaisesti hyvää (jos haluat ehdottomasti gluteenittoman, valitse puhdas kaura). Mä keitän puuron mantelimaitoon, sillä kun me ei käytetä paljoa maitotuotteita, saa siitä osaltaan kalsiumia. Lisäksi siitä tulee ihanan pehmeän makuinen puuro ja kun siihen on tottunut, maistuu pelkkä vesipuuro vähän laimealta. Me ollaan puuron kanssa aika kaavoihin kangistuneita, mutta vaihdellaan sentään päällisiä välillä ja ajattelinkin nyt jakaa kolme tapaa miten meillä tehdään munapuuro.

Mustikkainen munapuuro (yhdelle aikuiselle ja yhdelle lapselle)

3dl mantelimaitoa
1dl vettä
2dl kaurahiutaleita 
1 kananmuna

kaardemummaa
pakaste (pensas)mustikoita

Lisää kattilaan mantelimaito ja vesi. Suhde voi olla myös 2dl ja 2dl tai joskus jos mantelimaito on ollut loppu olen laittanut esim. 1dl kaurakermaa ja loput vettä. Ja joskus jos vierailta on jäänyt maitoa, ollaan käytetty sitäkin. Eli ihan voi käyttää sitä mistä tykkää. Suosittelen kuitenkin edes osaksi jotain muutakin kuin vain vettä. Nesteen kiehuessa lisätään kaurahiutaleet ja keitellään puuro hiljalleen lähes valmiiksi. Kun puuro on melkein valmis, rikotaan sekaan kananmuna ja sekoitetaan se nopeasti joukkoon. Ja siinä se! 

Ja meidän eniten käytetty päällinen puurolle on Pirkan pensasmustikat sekä kaardemumma, sillä niistä tulee hieman sellainen mustikkapiirakkainenfiilis. Alexalle mustikat sekoitetaan puuroon, jotta se jäähtyy tarpeeksi ja mulle ne pitää jättää pinnalle ja painella vain vähän, että ne on sopivasti vielä kylmiä. Vaihtoehtoisesti voi tietysti käyttää myös ihan suomalaisia metsämustikoita. 

3x munapuuro
Tässä nyt on mukana myös jäisiä granaattiomenansiemeniäkin, mutta yleensä mennään vain pelkällä mustikalla.

Olen kuullut joidenkin lisäävän munan jo hiutaleiden kanssa samaan aikaan, mutta mun mielestä sitä ei tarvitse ollenkaan keitellä, jottei puuroon jää mitään munasattumia. Lopussa se sekoittuu hyvin joukkoon ja antaa kivaa kuohkeutta ja rakennetta. Ja uskokaa vaan, mutta se ei maistu puuron seassa miltään! Ja jos haluaa vielä enemmän protsua, voi tähän määrään varmaan laittaa kaksikin munaa sen vaikuttamatta pahemmin makuun, mutta meille tämä määrä on riittänyt hyvin. 

Toinen meidän suosikki puuro-combo on:

Mangokookos-munapuuro

Kaurapuuro munalla kuten edellä plus päälle:

tuoretta mangoa
kookosmaitoa (huoneenlämmössä olleesta pahvisesta tölkistä, ei sellaista jääkaapissa hyytynyttä)
auringonkukansiemeniä

Tää on ihanan trooppinen yhdistelmä ja muistuttaa aina Balista, sillä oon syönyt tätä paljon siellä. On myös vähän harvinaisempi herkku, kun näin Suomessa ei aina ole hyviä tuoreita mangoja saatavilla.

3x munapuuro

Ja kolmas hyvä, hieman syksyinen, vaihtoehto on myös:

Omenakaneli-munapuuro

Kaurapuuro munalla kuten edellä plus päälle:

omenaa
kookosöljyä
kanelia
kaardemummaa

3x munapuuro

Laitatteko muut kananmunaa puuron sekaan? Vai onko ihan uusi ehdotus? Jos on, niin suosittelen kyllä testaamaan!

Kivaa uutta viikkoa!


P.S. Ota seurantaan myös blogin Facebook (joka vielä edelleenkin löytyy nimellä Eat Hoop Love, kun Facebook ei ole antanut lupaa vaihtaa sitä...) sekä Instagram (@ferdanifamily)!

Ei kommentteja