Sisällön tarjoaa Blogger.

Hauska ja "ilmainen" leluvinkki taaperolle

Hauska ja ilmainen leluvinkki taaperolle

Ajattelin vinkata eräästä hauskasta ja "ilmaisesta" leluvinkistä taaperolle, joka on meillä ihan hitti tällä hetkellä! 

Kyseessä on nimittäin kameraleikki! Aika monella on kotona jonkinlainen vanha, lähes arvoton pokkarikamera, josta aika on ajanut jo ohi ja joka ei ole enää käytössä. No, siinäpä kiva lelu taaperolle! Tämä ei ole mun oma idea, vaan sain ajatuksen kaverilta, jonka taaperolla oli myös vanha kamera leikeissä. Siivotessa meiltäkin tuli mun vanha pokkari vastaan ja kun huomasin sen toimivan ja muistikortinkin löytyvän, päätin antaa kameran Pikku Myylle. Mä otan aika paljon kuvia ja Myy on jo oppinut ottamaan kuvia ruoka-annoksista tms. muovisella leikkikamerallaan, mutta kyllähän ihan oikea kamera vie leikit aivan uudelle tasolle! 

Hauska ja ilmainen leluvinkki taaperolle

Hauska ja ilmainen leluvinkki taaperolle

Kamerasta on ollut paljon iloa, kun Myy on räpsinyt sillä kuvia ja sitten ollaan yhdessä katseltu niitä. Myy oppi (pelottavan) nopeasti mitä mistäkin nappulasta tapahtuu ja osaa käyttää kameraa jo hyvin. Suurin osa kuvista on tietenkin lattiasta, valkoisesta seinästä tai Myyn sormesta, mutta seassa on ollut yllättävän onnistuneitakin otoksia. Myy on mm. onnistunut ottamaan selfieitä, joka onkin aika taitolaji tuollaisella vanhalla kameralla, jossa ei ole kääntyvää näyttöä! Lisäksi joka päivä naureskellaan kuvalle, jonka Myy on ottanut mun pepusta... Kuvia on otettu myös musta istumassa pöntöllä, mutta niihin onneksi tuli vain varpaat, heh. Myy on myös vahingossa ottanut pari videota, joita tykkää katsoa uudestaan ja uudestaan. 

Tässä on muutama Myyn ottama kuva näytiksi. Kamera kun on vanha eikä kuville ole tehty mitään, niin laatu on tietysti sen mukaista, mutta ehkä se ei nyt tässä tapauksessa haittaa mitään!

Hauska ja ilmainen leluvinkki taaperolle

Hauska ja ilmainen leluvinkki taaperolle

Hauska ja ilmainen leluvinkki taaperolle

Hauska ja ilmainen leluvinkki taaperolle

Hauska ja ilmainen leluvinkki taaperolle

Kameran avulla opetellaan tietysti kuvaamista ja sitä kuinka kuvat voivat epäonnistua, jos vaikka sormi on tiellä, ottaa kuvan liian läheltä jne. mutta kamera opettaa taaperolle hyvin myös hieman "arvokkaamman" tavaran käsittelyä. Olen kertonut, että kamera voi mennä rikki, jos sitä heittelee tai muuten käsittelee kovakouraisesti (ja tietysti itse otan sen riskin, että kamerasta ei joku päivä olekaan ehkä enää mitään jäljellä). Ja välillä tietysti käsitellään sitä pettymystä, että akku loppuu ja pitää odottaa kameran latautumista. Nyt muistikortti taitaa olla jo täynnä ja ajattelin vain poistaa kaiken, jotta saadaan tilaa uusille kuville. 

Ilmainenhan tämä vinkki on tietysti vain, jos kotoa sattuu löytymään käytöstä poistettu kamera. Mutta ehkä tuollaisen vanhan kameran voisi löytää erittäin edullisesti kirppikseltäkin. Tai kannattaa kysellä lähipiiriltä, jos joltain muulta sattuisi löytymään ylimääräinen kamera taaperon viihdykkeeksi. 


Tykätäänkö muilla kameraleikeistä? 


P.S. Ota seurantaan myös Eat Hoop Loven Facebook sekä Instagram (@eathooplove)!

6 kommenttia

 1. Meilläkin tykätään kameraleikeistä :) Kolmevuotias on varmaan kuukauden ajan ottanut kuvia vanhalla kameralla, on kyllä kiva leikki! :)

  VastaaPoista
 2. Meillä kans Kameraleikit on hitti. Annettiin mun ja siskon ensimmäinen pokkari 4v synttärilahjaksi tytölle ja ilme kun se löytyi paketista oli kyllä melkoinen 🤩

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa! Tuli mieleen nuo kameraleikit mitä lapsille annetaan häissä, joten miksi ei sopisi myös kotileikkeihin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja tällähän vois kehitellä kaikenlaisia tehtäviä ainakin vähän isomman lapsen kanssa! :)

   Poista