Sisällön tarjoaa Blogger.

Ensimmäinen kerhopäivä

Ensimmäinen kerhopäivä

Pikku Myy aloitti tänään kerhon! Me haettiin kaupungin kerhopaikkaa jo heti hänen täytettyä kaksi vuotta, mutta vasta nyt paikka saatiin. Kerho on kaksi kertaa viikossa 2,5h ihan meidän viereisessä leikkipuistossa, jossa muutenkin käydään usein. Kerho on ihan mahtava juttu, sillä mun mielestä Myylle on ihan hyväksi olla vähän pois kotoa ja saada uusia sosiaalisia kontakteja sekä oppia ryhmässä toimimista, kun ei ole vielä päiväkodissa. Eikä muakaan haittaa saada muutamaa tuntia viikossa omaa aikaa. Tai sitten vähän myöhemmin aikaa vain vauvan kanssa. 

Me valmistauduttiin kerhoon käymällä siellä tutustumiskäynnillä, juttelemalla Myylle kerhosta ja hankkimalla asiaan kuuluvia varusteita. Kerhoon tarvitaan reppu ja kun tulin kysyneeksi Myyltä millaisen repun hän haluaisi, vastasi hän, että sinisen. Katseltiin sitten kaupoista erilaisia sinisiä reppuja, mutta mikään ei neidille kelvannutkaan. Asialla meinasi tulla jo vähän kiire, mutta onneksi Zalandolta löytyi sitten vihdoin mieleinen reppu, joka juuri kerkesi tulla sopivasti pari päivää sitten. Nahkaiset kerhotossut ostettiin Name It:stä. Itse olisin halunnut tilata suloiset mokkasiinit For Minis and Mommies:lta, mutta niissä oli sen verran pitkä toimitusaika, etteivät ne olisi kerenneet tulla ajoissa... Toivotaan siis, että nuo Name It:nkin on hyvät. Alumiininen juomapullo on ostettu Lidlistä

Ensimmäinen kerhopäivä

Ensimmäinen kerhopäivä

Sen verran olen kyllä huonosti valmistautunut, että tajusin vähän myöhään, että vaatteita ja muita kamoja pitäisi myös nimikoida... Mitään tarroja ei olla vielä siis hankittu, mutta pitää tutustua vähän valikoimaan ja toivoa, ettei vaatteet häviä heti ensimmäisinä päivinä.

Tänään aamulla siis koitti odotettu päivä ja aamulla reppuun pakattiin varavaatteiden ja tossujen lisäksi eväät ja juomapullo. Myy oli aivan tohkeissaan ja reippaana kantoi uutta reppuaan kohti puistoa. Me mentiin molemmat Rion kanssa saattamaan ja ihmeteltiin missä välissä meidän vauvasta olikin kasvanut niin iso tyttö. Kerhossa valittiin ensin jokaiselle kuva, joka liimattiin omaan naulakkoon ja kerhovihkoon. Myy valitsi possun kuvan. Sitten kerholaiset aloittivat aamupiirillä ja jäivät ulkoleikkeihin. Paria lasta itketti ja vähän ujostutti ja osa vanhemmista taisi jäädä pidemmäksikin aikaa lasten kanssa. Myy oli kuitenkin ihan reippaasti ja vähän vain hiljainen kun ihmetteli menoa. Me oltiin kovasti mietitty, että jäädäänkö Myyn kanssa ensimmäisenä päivänä kerhoon mukaan vai lähdetäänkö vain heti pois... Ei haluta häntä tietysti turhaan itkettää tai järkyttää, mutta kun hän ei vaikuttanut yhtään pelokkaalta tai olevansa mitenkään hädissään, päätettiin vain hetken päästä jo lähteä. Myy tuntui tajuavan, että tullaan kyllä hakemaan häntä sitten kerhon loputtua ja niinpä sanottiin vain heipat ja jätettiin hänet sinne. 

Ensimmäinen kerhopäivä

Ensimmäinen kerhopäivä

Itku melkein silmässä lähdettin kotiin ja toivottiin, että kaikki menisi hyvin. Ja pakko myöntää, että kävin pari kertaa parvekkeella kuuntelemassa, kun ajattelin, että Myy on niin kovaääninen, että jos hän vaikka itkee ihan hillittömästi, niin kuulen sen meille asti, kun asutaan niin lähellä, hehe... 

Mutta onneksi kerhon loputtua mentiin hakemaan kotiin iloista tyttöä, joka heti kertoi, että kerhossa oli ollut kivaa! Olin niin tyytyväinen, kun kaikki meni niin yllättävän helposti ja Myy selkeästi tykkäsi olla kerhossa! Ainut kerta ennen tätä, kun olen yrittänyt jättää sitä jonkun muun kuin mummin hoitoon, oli vuosi sitten erään kuntosalin lapsiparkkissa, jolloin en päässyt itse edes koko jumppaan, kun Myy vain huusi kurkku suorana mun perään heti, jos yritin lähteä... Mutta nyt asiaa helpotti varmasti se, että puisto oli jo tuttu paikka ja Myykin kypsempi jäämään yksin.

Kotona Myy kertoi vielä moneen kertaan, että kivaa oli ollut ja oli mielissään, että kerhoon pääsisi uudestaan huomenna. Ja ai että tämä äiti on nyt iloinen! Mahtava juttu, että kaupunki tarjoaa tällaisen palvelun ja jopa aivan ilmaiseksi!


P.S. Ota seurantaan myös Eat Hoop Loven Facebook sekä Instagram (@eathooplove)!

6 kommenttia

 1. Toi on tosi hienoa että kaupunki tarjoaa puisto/kerhotoimintaa lapsille.
  Meillä poika kävi kanssa samassa puistossa kerhossa ja viihtyi tosi hyvin �� nykyään jo sen verran iso että menee samaan puistoon myös iltapäiväkerhoon koulun jälkeen. Tämä on myös loistavaa, ei tarvitse olla ykdin kotona kun vanhemmat ovat myöhempää töissä. Mukavaa että Myy tykkäsi kerhosta, varmasti mukavaa myös sulle ja myylle kun vauva syntyy niin myy saa seuraa kerhossa ikäisistään ja saat kahdenkeskeistä aikaa vauvan kanssa ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo iltapäiväkerhotoiminta on kyllä myös mahtava juttu, niin ei tarvii pienten koululaisten olla yksin kotona!

   Poista
 2. Mullakin lapset käy kerhossa. Esikoinen aloitti 3-vuotiaana ja alku oli vaikea kun tädit painosti jättämään lapsen sinne vaikkei halunnut että lähden. Kuopus alkoi puhua että hänkin haluaa kerhoon joten hän sitten aloitti sisaruskerhon 2,5-vuotiaana vaikka alkuun ajattelin että vasta 3-vuotiaana. Nyt lapset 3 ja 5 ja käyvät kahdessa eri kerhossa eli ma-pe on joka päivä kolmen tunnin kerho. Hyvin viihtyvät ja ehdin tuon ajan tehdä töitä ja opiskella.
  Mulla on kyllä ollut tosi heikkoa tuo välineellinen varustautuminen. Joku reppu tai pussi vaan jostain varastosta ja tossuja en ole hankkinut ollenkaan. Enkä myöskään ole nimikoinut mitään enkä kyllä aiokaan. Koskaan ei ole mitään kadonnut ja lapset kyllä itsekin tietävät omat vaatteensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että teilläkin on viihdytty kerhossa! Mutta miten ihmeessä voi olla kahdessa eri kerhossa saman aikaisesti...? Ei varmaan molemmat kaupungin järjestämiä?

   No pitää katsoa tuleeko itsekään nimikoitua niin tarkasti, kun tuo on kuitenkin sen verran pieni paikka, että ehkä löytyy muutenkin...

   Poista
  2. Toinen on kaupungin kerho ja toinen on seurakunnan. Sopivasti just eri päivinä, toinen kolme kertaa ja toinen kaksi kertaa. Espoossa molemmat ovat myös maksullisia. Mut halooja, joku 175 euroa per lapsi per kausi (puoli vuotta).

   Poista
 3. Tuosta vaatteiden nimeämisestä sen verran, että meillä käytetään nimitarroja Ikast Etiketiltä. Tykkäsin erityisesti siitä, että tarroihin pystyi ladata lasten kuvat. On myös kätevää kun samat tarrat käy vaatteisiin ja tavaroihin :) Suosittelen!

  https://www.ikastetiketti.fi/nimitarrat

  Ihania kerhopäiviä sinne :)

  VastaaPoista