Sisällön tarjoaa Blogger.

Vihermehu, joka maistuu lapsellekin

Vihermehu, joka maistuu lapsellekin

Kirjoitin viime viikolla siitä, kuinka Pikku Myy syö todella huonosti kasviksia ja niinpä järkyttävän viikon kasvis- ja hedelmälistauksen jälkeen otin taas itseäni niskasta kiinni ja aloin panostamaan tapoihin, joilla kasviksia saa lisättyä Myyn ruokavalioon hänen sitä huomaamatta. Yksi helppo ja herkullinen tapa on itsepuristetut mehut!

Meillä on Wilfan mehupuristin, jolla on ihana tehdä raikkaita ja terveellisiä mehuja itse. Olen halunnut pitää sitä keittiötasolla esillä, että se olisi siitä helppo ottaa käyttöön vaikka päivittäin. Mutta rehellisyyden nimissä, se on käytössä aika satunnaisesti ja kausittain... Käyttö ei sinänsä ole hankalaa ja putsaaminenkin kohtalaisen helppoa, mutta kyllä mehun tekemisessä aina oma hetkensä menee. Nyt kesällä ei olla esimerkiksi montaakaan kertaa mehua tehty, vaikka paljon ihanaa tuoretta olisi ollut tarjolla. Mutta ehkä kesällä ne tuoreet vihannekset ja hedelmät päätyvätkin helpommin mahoihin ihan sellaisenaan ja itselle mehustaminen onkin ehkä siitä syystä vähän enemmän syksyn juttu... 

Vihermehu, joka maistuu lapsellekin

Vihermehu, joka maistuu lapsellekin

Mutta nyt siis mehuinnostus iski taas! Ennen Myyn syntymää tykkäsin tehdä itselleni vihermehun usein aamuisin, mutta nykyään aamulla ei tunnu olevan aikaa sellaiseen, joten mehustus on jäänyt useimmiten iltaan. Mutta taaperon kanssa ilta onkin mehulle aika hyvä aika, sillä ainakin itselleni välillä ne illat ennen iltatoimiin ryhtymistä tuntuvat vähän pitkiltä... Meillä Myy tykkää kovasti tulla auttamaan mehun teossa ja siinä meneekin kivasti vähän pidempi hetki iltapalaa valmistellessa. On muuten aika hauskaa, kun Myy tykkää kovasti käsitellä kasviksiakin ja laittaa esimerkiksi niitä mehustimeen, vaikkei pelkältään suostu useimpia niistä maistamaan! Toivonkin, että Myyn mukaan ottaminen ruoanlaittoon lisäisi sen kiinnostusta kasviksiakin kohtaan. 

Ajattelin jakaa yhden meidän lempparimehureseptin, jollaista usein tehdään vähän muunnellen. Vaikka tämä on vihermehu, maistuu se hyvin meille kummallekin eikä vihreä värikään onneksi pelota Myytä. Varsinkin lapsille tehtyjä vihermehuja ei kannata mielestäni ladata aivan täyteen vain vihannesta, vaan mukaan kannattaa laittaa vähän hedelmääkin ja olla tyytyväinen, että seassa menee vähän jotain terveellisempääkin. Enkä mä kyllä itsekään mistään aivan nurmikonmakuisesta mehusta tykkää...


Vihermehu (aika sopiva annos yhdelle äidille ja yhdelle taaperolle)

2 omenaa 
2 päärynää
pätkä kurkkua
1 parsakaalin varsi
1/2 lime 
3 lehteä lehtikaalia

Kuori lime ja pilko muut ainekset. Lehtikaalin yleensä revin irti varrestaan, mutta en oikeastaan tiedä onko se tarpeellista. Sitten vaan kaikki mehustimen läpi ja pikaisesti nauttimaan, kun vitamiinit ovat vielä parhaimmillaan!

Mehua voi helposti varioida ja ollaan esim. laitettu välillä päärynän sijasta kiiviä, parsakaalin varren sijasta kesäkurpitsaa jne. Kunhan mukana on hedelmääkin, ei maku kovin helposti huonoksi muutu!

Vihermehu, joka maistuu lapsellekin

Vihermehu, joka maistuu lapsellekin

Vihermehu, joka maistuu lapsellekin

Onko muut innostuneet mehustamaan lasten kanssa? Mitkä makuyhdistelmät uppoavat parhaiten?

Ihanaa uutta viikkoa! 


P.S. Ota seurantaan myös Eat Hoop Loven Facebook sekä Instagram (@eathooplove)!

Ei kommentteja