Sisällön tarjoaa Blogger.

2,5-vuotias

2,5-vuotias

Pikku Myy on nyt 2,5-vuotias. Tuntuu, että hän kasvaa ja kehittyy nyt hurjaa vauhtia ja on jo aivan erilainen kuin puoli vuotta sitten. 

Eli millainen on meidän taapero tällä hetkellä?

Luin juuri postauksen, jonka olin kirjoittanut Myyn 2-vuotis neuvolasta ja heti tuli tunne, että kyllä nyt on jo helpompaa! Silloinhan Myytä ei saanut mitattua tai punnittua ja neuvolan hoitajakin sanoi, että onpas erityisen omapäinen ja uhmakas tyttö... Nyt pahin uhma, joka alkoi jo ennen kahta ikävuotta, tuntuu melkein menneen ohi (tai voihan sitä olla vielä edessä, mutta nyt on ainakin jokin vähän seesteisempi vaihe) ja yleisesti elämä Myyn kanssa on tällä hetkellä melko helppoa ja kivaa. Tietysti hankaliakin hetkiä vielä on eikä omapäisyys ole hävinnyt mihinkään, mutta pahimmat raivot ovat nyt rauhoittuneet. 

Myyn puhe kehittyy myös koko ajan. Hän on luultavasti jonkin verran jäljessä "keskivertoa", mutta ei olla siitä oikeastaan huolissaan, kun hän kuitenkin koko ajan oppii lisää ja juttelee paljon. Kaikki äänteet eivät tule vielä oikein ja nyt me ollaankin siinä tilanteessa, että mä ymmärrän häntä parhaiten, kun olen hänen kanssa eniten. Rio ei aina ymmärrä samalla tavalla, kun ei ole suomalainen ja mun äiti ei sen vuoksi, kun ei kuitenkaan ole Myyn kanssa yhtä paljon kuin me. Niinpä mä usein tulkkaan muille mitä Myy sanoo, joka on vähän huvittavaa... Myyltä tulee nyt lauseita ja pikku hiljaa sanoja alkaa tulemaan myös taivutettuna. Hän myös nappaa uusia sanoja hurjaa vauhtia ja usein ihmettelen miten hän voi muistaa jonkin sanan, jonka on kuullut vain vaikka kerran. Indonesia on nyt suomea aika paljon jäljessä, mutta ihan hyvin Myy sitä tuntuu ymmärtävän. Usein Rio puhuu Myylle indonesiaa ja Myy vastaa suomeksi. Välillä me mietitään, että mahtaakohan hän ymmärtää englantiakin, jota kuitenkin aika paljon Rion kanssa käytetään... Jostain syystä me kuvitellaan, ettei hän ymmärrä ja puhutaan aina englantia, jos ei haluta Myyn "kuulevan", mutta eihän sitä tiedä miten paljon hän oikeasti tajuaa. Muutaman kerran Myy on itsekseen sanonut one, two, three / yes / no tms. joka on jotenkin tosi hassua, kun ei kuitenkaan hänelle koskaan puhuta englantia.

2,5-vuotias

Tällä hetkellä Myy tykkää eniten ulkoilusta puistoissa ja kaikesta erikoisemmasta mitä ollaan nyt kesällä tehty. Puuhamaata ja Ville Viikinkiä risteilyltä muistellaan harva se päivä. Kotona parasta on palapelien tekeminen, joihin Myy on aivan hulluna. Meillä onkin niitä jo iso läjä ja ne on olleet oikeastaan koko kesän eniten käytössä olleet lelut. Vähän väliä me on ostettu uusia ja nyt menee noin 20 palaiset aivan helposti. Myy tykkää myös laulaa ja tanssia. Sirkustemppuja ollaan treenattu vähän laiskemmin nyt kesällä (pelkään myös vähän, että Myy putoaa mun mahan päälle), mutta kiipeilyä ja roikkumista sitäkin enemmän. Ja lastenohjelmiahan voisi tietysti katsoa niin paljon kun vaan annettais... 

Jossain sain Myyn jokin aikaa sitten mitattua ja hän on nyt noin 90cm. Painoa on oman vaa'an mukaan noin 12kg. 

Ollaan juteltu Myylle aika paljon myös tulevasta vauvasta ja hän odottaakin pikkusiskoa jo kovasti. Mutta vaikea sanoa kuinka paljon hän asiasta oikeasti ymmärtää... Vähän aikaa sitten esim. tajuttiin, että hän taisi luulla, että vauva ja pikkusisko ovat kaksi eri asiaa, hehe. Hän antaa mahalle usein pusuja ja kokeilee potkiiko vauva. Ihan viime päivinä hän alkanut puhumaan kuinka pikkusisko voi sitten tulla hänen viereensä nukkumaan, leikkiä hänen leluilla ja kuinka hän voi laulaa siskolle. Saa nähdä miten hän sitten reagoi, kun vauva oikeasti saapuu... 

Oikeastaan ainoat vähän raskaammat asiat tällä hetkellä ovat metrolla tai muilla julkisilla matkustaminen (joka on ollut sitä siitä asti, kun Myy oppi liikkumaan) ja nukkumaanmeno, joka sekin tosin on alkanut jo pikku hiljaa helpottamaan. Voisinkin kirjoitella siitä vielä vaikka oman postauksen jossain vaiheessa, sillä nää unijutut on ainakin itselle niitä, joihin kaipaa muilta vertaistukea ja lohtua... 

2,5-vuotias

Kaiken kaikkaan meillä on ihana ja hyväntuulinen 2,5-vuotias, joka innostuu helposti kaikesta ja on pääasiassa kiltti lapsi. Nautitaan siis tästä vaiheesta, sillä milloinkaan ei tiedä koska on jo seuraava hankalampi vaihe nurkan takana! 

Mukavaa uutta viikkoa!


P.S. Ota seurantaan myös mun Instagram (@eathooplove) ja  Facebook!

4 kommenttia

 1. Ihanalta 2,5-vuotiaalta vaikuttaa :) mun siskontyttö kasvaa myös perheessä, jossa vanhemmilla on eri äidinkielet ja keskenään puhuvat englantia. Hän kokee osaavansa puhua molempia kieliä, mutta ei englantia (jota kyllä sitten oikeasti ymmärtää todella paljon, mutta ei puhu muutamia sanoja enempää). Tämä neiti on nyt 5-vuotias, mutta hän on ymmärtänyt esim minun ja siskoni "salaisen" englanniksi käydyn keskustelun jo kolme vuotiaana..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, eli ne niistä "salaisista" keskusteluista sitten... :) Mä en oikeastaan odota, että Myyn tarvis oppia puhumaankaan vielä englantia, mutta tietysti olis kiva, jos meidän puheiden kuuntelu helpottaisi kielen opiskelua ja ymmärrystä sitten vähän isompana.

   Poista
 2. Ihana 2.5v siellä! Kaipaako Myy jo kovasti leikkikavereita? Käykö hän kerhossa vielä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myyllä ei ole vielä kavereita, joita näkisi jatkuvasti arjessa, mutta nyt on kyllä huomattu, että hän alkaa ehkä vähän jo kaipaamaan sellaisia. Mutta pian hän aloittaakin kerhon ja toivottavasti sieltä löytyisi sitten leikkikavereitakin. :)

   Poista