Sisällön tarjoaa Blogger.

Luna 9kk

Luna 9kk

Luna on jo 9kk ja ajattelin kirjoittaa vähän hänen kuulumisia! 

Luna on pääasiassa oikein hyväntuulinen vauva ja kovin utelias tutkimaan ympäristöä, kun on päässyt vihdoin liikkeelle. Hän jätti ryömimisen kokonaan väliin ja alkoi konttaamaan seitsemän kuisena ja nyt mennäänkin jo kovaa vauhtia missä vain. Jonkin aikaa hän on myös noussut tukea vasten pystyyn ja se onkin nyt ehkä mahtavinta mitä on. Parasta tällä hetkellä on myös tutkiskella kaikkea mikä vaan on pienten käsien ulottuvilla, kuten kaukosäätimiä, hyllystä kirjoja, johtoja, siskon leluja jne. Ja tietysti seurata isosiskon leikkejä!

Jos mä oon ollut hetken jossain poissa, sanoo Luna ätä, joka ollaan tulkittu äidiksi. Lisäksi ruokaa/maitoa halutessaan hän sanoo maam, maam, jota myös Alexa sanoi ihan pienenä. Se on vähän hämmentävää, sillä maam tarkoittaa indonesiaksi syödä, mutta en ihan usko, että molemmat olisivat oppineet ensimmäiseksi sanaksi indo-sanan, kun kuulevat kuitenkin mun kanssa enemmän suomea. Ehkä se kuitenkin on vain jotain yleistä vauvojen ääntelyä tai yritystä sanoa maitoa.

Luna 9kk

Luna 9kk

Luna 9kk

Lunan kasvusta oltiin vähän huolissaan, kun hän ei kasvanut kolmeen kuukauteen pituutta ollenkaan. 8kk neuvolan/lääkärin jälkeen asiaa alettiin tutkimaan. Me käytiin verikokeissa, joka oli muuten näin pienelle aika hurja juttu... Lunasta otettiin kolme putkiloa verta ja kun ensimmäisestä kädestä ei saanut kerralla tarpeeksi, piti pistää toiseenkin käteen. Molemmilla kerroilla tuli tietenkin järkyttävät huudot. Verikokeista ei onneksi kuitenkaan ilmennyt mitään poikkeavaa. Tänään meillä oli ylimääräinen kasvukontrolli ja nyt Lunalle oli onneksi 1,5 kuukaudessa tullutkin useampi sentti lisää. Nyt hän on 67,3cm ja 6,9kg. Eli edelleen aika pieni on, mutta pääsi sentään käyrille takaisin. Me ei itse oltu oikeastaan vielä edes kovinkaan huolissaan kasvusta, sillä Alexakin on pieni ja on kasvanut hitaasti...

Luna syö edelleen aika huonosti. Määrät on pieniä oli kyseessä sitten soseet tai sormiruoka. Jotenkin tuntuu, ettei hän edelleenkään ole ihan tajunnut, että ruokaa syödään sen vuoksi, että nälkä lähtisi. Imetys kuitenkin sujuu, joten ei tässä vielä mikään hätä ole.

Luna 9kk

Luna 9kk

Luna 9kk

Kaikki menee siis muuten oikein kivasti, mutta päiväunet on edelleen aivan surkeita. Lunalla on jo monta kuukautta ollut rytmi, jossa hän nukkuu kahdet päiväunet päivässä ja ne molemmat kestaa 20-40min. Välillä toiset unet saattaa jäädä myös välistä. Hän herää 5.30-6 välissä ja ensimmäiset unet on heti siinä aamulla 8-10 maissa. Toiset unet on sitten jossain vaiheessa iltapäivällä. On todella turhauttavaa, kun päiväunista ei saa lähestulkoon mitään apua arkeen, kun jos ollaan johonkin vaikka lähdössä, ei yleensä keretä edes kohteeseen ennen kuin Luna jo herää. Illalla hän käy nukkumaan seitsemältä (kuten Alexakin), joka on mun pelastus, että saan edes hetken olla iltaisin rauhassa. 

Hampaita Lunalla ei ole vielä ollenkaan. En tiedä onko se mitenkään ihmeellistä vielä, mutta Alexalla niitä tuli jo vähän aiemmin.

Aika hurjaa, että tässä mennään jo kovaa vauhtia kohti 1v. synttäreitä, iiks!

Lunalla on muuten kuvissa päässä mun vanha hattu, josta oon Alexan sitä käyttäessä kirjoittanut postauksenkin: kukkahattunostalgiaa.

Kivaa uutta viikkoa kaikille!


P.S. Ota seurantaan myös blogin Facebook (joka vielä edelleenkin löytyy nimellä Eat Hoop Love, kun Facebook ei anna lupaa vaihtaa sitä...) sekä Instagram (@ferdanifamily)!

2 kommenttia

  1. Voi ei, miten söpö hän on! Meidän pienin poika on Lunan ikäinen eikä liiku muuta kuin ryömimällä ja mieluiten istua tapittaisi..voisi kuvitella, että hän haluaisi jo kirmata 4 isomman sisarensa perään. :) Hauskaa, miten erilaisia saman ikäiset vauvat ovat..Meillä on jo 6 hammasta ja lisää tulossa, selkeitä sanoja on nyt 7 jokapäiväisessä käytössä eikä vauvapuhe jätä myöskään hiljaiseksi..ruokahalulla ei ole mitään loppua ja kuumeisesti etsitään koon 92 liikkumattoman VAUVAN vaatteita, hah! Sama oli kyllä kaava edellisen pojankin kanssa,mut on se vaan kumma tajuta uudelleen kokoero suhteessa muihin. :D Ihanaa syksyn alkua teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niin ne vauvat vaan kasvaa ja kehittyy omaa tahtiaan! :) Ja taitaa olla aika totta se, että joko liikkuminen tai puhe lähtee kehittymään ensin... Kivaa syksyä teillekin!

      Poista