Sisällön tarjoaa Blogger.

Valmiina kiinteiden aloitukseen!

Valmiina kiinteiden aloitukseen!

Iiiik, huomenna Lunalla tulee 6kk täyteen ja me aloitetaan kiinteiden maistelu! 

Alexahan aloitti  maistelemaan soseita jo 4,5kk ikäisenä neuvolan ohjeistuksesta, kun en muusta silloin tiennyt, vaikka hyvin olisi voinut odotella vähän pidempäänkin... Ensimmäiset maistiaiset hän sai sitterissä, kun ei tiedetty, ettei se ole todellakaan turvallinen paikka syödä. Asiasta ei mainittu neuvolassa mitään eikä kerrottu missä vauvaa voisi turvallisesti syöttää (eli syöttötuolissa tai sylissä). Myöhemmin alettiin antamaan Alexalle myös sormiruokaa, mutta enemmän hän kuitenkin söi soseita. Yleensä päivässä taisi olla ehkä yksi sormiruoka-ateria ja muut syötettiin. 

Lunaa halusin täysimettää 6kk jo ihan senkin takia, kun ei voida tietää jos koliikki-itkut kuitenkin liittyivätkin vaikka suoliston kehittymättömyyteen enkä halunnut yhtään turhan aikaisin sitä rasittaa. Ajateltiin aloittaa sormiruoalla, mutta olen aika varma, että hänestäkin tulee soseiden ja sormiruoan sekasyöjä. En ehkä vain kestä viittä kertaa päivässä sitä sotkua mikä sormiruoasta tulee, heh. Ja siksi esim. puuro tullaan kyllä syöttämään eikä anneta lapsen itse sitä kauhoa. Lisäksi muualla kuin kotona syödessä voi olla helpompi syöttää. 

Valmiina kiinteiden aloitukseen!

Haluan kuitenkin pitää sormiruoankin mukana, sillä onhan se omalla tavallaan todella helppoa, kun vauvalle voi valmistaa ruoan siinä samalla kun laittaa itselleenkin vähän muokkaillen ja jättäen vain sopimattomat ainekset ja esim. suolan pois. Ja sitten itse saa syödä aika rauhassa samaan aikaan omankin ruokansa, kun vauvaa ei tarvitse syöttää. Mulla on myös taka-ajatuksena se, että ajattelin nyt Lunan alkaessa syömään, koittaa ottaa "uuden startin"" Alexankin kasvistensyöntiin. Olen aikaisemmin kirjoitellutkin, kuinka Alexa on todella huono syömään kasviksia (mm. postaukset: Miten saada taapero syömään enemmän kasviksia ja Taaperon viikon aikana syömät kasvikset ja vihannekset ) ja asia surettaa mua koko ajan... Nyt ajattelin, että jospa se innostuisi myös maistelemaan "uusia" makuja, kun Lunakin niitä maistelee. Ja jos Lunalle tekee jotain pötkylöitä ja lettusia, joissa on kasvista mukana, voi niitä samoja tietysti tarjota myös Alexalle. Joten toivotaan, että mun ajatus toimii!

Vaikka monet ovat vakaasti vain jompaa kumpaa koulukuntaa, toimi ainakin meillä ihan hyvin soseiden ja sormiruoan yhdistelmäkin. Kunhan pitää yhden ruokailukerran aina tietyllä tyylillä, niin vauva ei mene sekaisin, kun ruoan käsittely suussa tapahtuu eri tavoin sormiruoassa ja soseissa. Eikä esim. sormiruokapaloja aleta koskaan työntämään vauvan suuhun.

Meillä on Lunalle aika hyvin jo välineistö valmiina ruokailun aloitusta varten! Saatiin Lapsimessuilla Ipanaiselta testiin kivoja Everyday Baby -tuotteita, joista mua ihastuttaa erityisesti imukupilla varustettu lokeroinen silikonilautanen. Meillä oli Alexalla käytössä Ezpz -Happy mat, joka on silikoninen alusta lokerolautasella/kulholla ja se on myös tosi hyvä, mutta näissä Everyday Babyissa on superkätevää tuo imukuppi, jolla lautasen saa varmasti kiinni pöytään. Saatiin samaa sarjaa myös silikonivartiset lusikka ja haarukka sekä lasinen pillipullo. Pullo on todella kevyt ja siinä on päällä ohut silikonipinnoite, joka suojaa pulloa rikkoontumasta. Meillä pullo on jo kolissut melkoisesti, vaikkei siitä ole vielä edes juotu ja hyvin se näyttää kestävän pienenkin käsittelyä! Silikonipinta myös pitää sirpaleet pullon sisällä, jos se sattuisikin menemään rikki. Huippua on myös se, että kaikki nämä voi pestä astianpesukoneessa!

Everydaybaby

Everydaybaby

Luna sai myös nimiäislahjaksi todella kauniit Sass&Belle -merkkiset lastenastiat. Astiat on ympäristöystävällistä bambua, joka on ihana korvike muoville. Myös nämä voi pestä astianpesukoneessa, joka on aivan ehdottomuus lapsiperheessä.

Valmiina kiinteiden aloitukseen!

Lisäksi mä ostin Ipanaiselta Liewoodin söpön kissa ruokailualustan ja ihanat ruokalaput. Toisen tavallisen ja toisen hihoilla, juurikin ajatellen sormiruokailun sotkuja. Lisäksi kirppikseltä löytyi Elodie Detailsin kiva röyhelöinen ruokalappu. 

sormiruokailu

Ja toki meillä on Alexalta jääneitä astioita, niitä Ezpz alustoja ja ehkä yksi hihallinen essukin jossain. Vaikkei vauvan syöminen todellakaan ole mitään välineurheilua, tuli ainakin meillä Alexan kanssa huomattua, että varsinkin sormiruokailua helpottaa suunnattomasti, jos sopivia lautasia/alustoja sekä ruokalappuja on useampia, jotta ei tarsitse vasta ruokailun hetkellä huomata, että kaikki tarvittava onkin juuti astianpesukoneessa tai pyykissä... 

Joten, iik, huomenna aloitetaan! Kaapissa on jo kasviksia, avokadoa, banaania jne. sopivia aloitusruokia sekä muutama pussissa oleva hedelmäsose. Rainbowlta löytyi muuten luomu hedelmäsoseita pussissa! Alexa juo välillä vieläkin niitä smoothieta, mutta en ollut aiemmin huomannut, että niissä on yksittäisiä hedelmiäkin. On muuten ihana, että nykyään on niin paljon laadukkaita luomu-lastenruokia valmiinakin! Itse en ainakaan hedelmäsoseita jaksa alkaa itse vääntämään ja varmasti meillä tullaan hyödyntämään valmisruokia muutenkin, kun ne on esim. reissussa niin käteviä. 

Mites muilla, onko teillä pienet sormiruokailleet vai syöneet soseita?


P.S. Ota seurantaan myös blogin Facebook (joka vielä edelleenkin löytyy nimellä Eat Hoop Love, kun Facebook ei anna lupaa vaihtaa sitä...) sekä Instagram (@ferdanifamily)!

Ei kommentteja