Sisällön tarjoaa Blogger.

Luna 6kk

6kk

Niin se aika vaan taas hurahti ja meillä on jo puolivuotias vauva! On itse asiassa ollut jo kolmatta viikkoa, mutta käytiin neuvolassa vasta viime viikolla, niin ajattelin nyt kirjotella vähän Lunan kuulumisia. 

Luna on nyt 63cm pitkä ja painaa 6,1 kg. Hän kasvaa ihan hyvin omilla miinuskäyrillään samaan tapaan kuin isosiskonsakin. Puolen vuoden täysimetystä juhlistettiin aloittamalla kiinteiden maistelu. Tarjolla on ollut niin sormiruokaa kuin soseitakin, mutta syöminen ei ole vielä ollut mikään iso hitti. Itsenäisesti ruokaa on kyllä tutkiskeltu, mutta suuhun ei ole mennyt lähestulkoon mitään. Soseillekaan ei oikein kunnolla avata suuta ja jotenkin tuntuu, ettei Luna ole vielä ollenkaan sisäistänyt syömisen ideaa. Suurinta herkkua ovat kuitenkin olleet hedelmäsoseet, maissinaksut ja puurorieskat! Mutta me tässä rauhassa harjoitellaan, niin eiköhän se syöminen ala pikku hiljaa sujumaan. Hampaita Lunalla ei muuten ole vielä yhtään.


Luna 6kk

Luna ei ole vielä lähtenyt liikkumaan muuten kuin kääntyilemällä, pyörimällä napansa ympäri ja hieman peruuttamalla. Jalat kyllä potkiin koko ajan kovasti ja nyt ehkä viikon verran hän on noussut konttausasentoon vähän heilumaan. Ja nyt ihan viime aikoina hän on myös alkanut pysymään istumassa itsekseen niin, ettei koko ajan tarvitse olla valmiina ottamaan koppia. Välillä kellahduksia kuitenkin vielä tulee, joten ei häntä aivan yksin voi jättää istumaan.

Tuntuu vähän hassulta, kun Alexa oli tämän ikäisenä kontannut jo hyvän aikaa (hän alkoi ryömimään 4,5kk ja konttaamaan 5,5kk ikäisenä) ja istui jo aivan tukevasti. Jotenkin kun olin kuvitellut, että kuopus oppii kaiken todella nopeasti, kun on joku josta katsoa koko ajan mallia. Mutta eipä tässä mikään kiire ole ja helpommalla itse pääsee mitä kauemmin Luna vain köllöttelee, heh. Samalla kun Alexan kanssa koko ajan vähän odotti uuden oppimista, haluaa Lunaa tavallaan pitää pienenä vauvana mahdollisimman pitkään, kun tietää että tämä on erittäin suurella todennäköisyydellä meidän viimeinen vauva...

Luna 6kk

Nykyään Luna on pääasiassa hyvin iloinen ja hymyilevä tapaus. Koliikki tuntuu olevan muisto vain ja se tuntuukin lähes joltain (painajais)unelta ja siltä, että tapahtuiko se edes oikeasti... Mutta väsyneenä Luna on edelleenkin hyvin itkunen ja menee usein aivan nollasta sataan. 

Ainoa vaikeus arjessa nykyään on Lunan päiväunet, jotka ovat usein vain 20-30min. Nukuttaminen on lähes aina vaikeaa ja kestää kauan. Ja on niin turhauttavaa käyttää vaikka yli tunti erilaisiin yrityksiin nukuttaa väsyitkuista vauvaa, joka kaiken sen työn ja tuskan jälkeen nukkuu vain jonkun 20 minuuttia... Mutta kyllä välillä tulee yllätyksiäkin ja Luna saattaa nukkua vaikka parikin tuntia.

Luna tykkää kovasti katsella Alexan touhuja ja on aivan ihana seurata, kun siskokset saattaa välillä nauraa kahdestaan jotain omaa juttuaan. Alexa on edelleen hyvin välittävä ja innokas isosisko ja on hämmästyttävää, kuinka jo 3-vuotiaasta voi olla suorastaan apua, kun Lunaa pitää viihdyttää, jos itse tekee vaikka ruokaa tms.

Luna 6kk

Luna 6kk

Meillä on nyt kaiken kaikkiaan tosi kiva vaihe molempien tyttöjen kanssa. Vaikka vähän surettaa, ettei meidän pieni vauva kasvaa niin kovaa vauhtia, on Lunan kehitystä myös ihana seurata ja innolla jo odotan sitä kun tytöt pääsevät vielä enemmän touhuamaan kaikenlaista yhdessä. Nyt me aiotaan nauttia kesästä ja yritetään elää hetkessä, sillä liian usein sitä illalla huomaa, että mihin tämäkin päivä taas hävisi!

P.S. Ota seurantaan myös blogin Facebook (joka vielä edelleenkin löytyy nimellä Eat Hoop Love, kun Facebook ei anna lupaa vaihtaa sitä...) sekä Instagram (@ferdanifamily)!

Ei kommentteja