Sisällön tarjoaa Blogger.

Taaperon vaatekaapilla


Kurkistus taaperon vaatekaappiin

Mä olen hankkinut tässä viime aikoina aika paljon Pikku Myylle uusia vaatteita, sillä hänellä on juuri ollut menossa koon vaihto. Tässä oli jonkin aikaa jopa vaihe, että Myyllä oli vaatteita oikeasti melko vähän, sillä suuri osa jäi yhtä aikaa pieneksi enkä oikein löytänyt mitään kivoja heti tilalle. Lasten kivasti vaatettaminen on mulle harrastus, mutta en halua silti hankkia turhan paljoa vaatteita ja siksi olenkin päättänyt, että ostan vain oikeasti mieleisiä juttuja. Tänään pyykkejä laitellessa huomasin, että nyt olen itse asiassa aika tyytyväinen vaatekaapin sisältöön ja ajattelin vähän esitellä mitä sieltä nyt löytyy! 

Oikeastaan Pikku Myyn vaatteet eivät kyllä ole vaatekaapissa, vaan lipastossa (mutta se kuulosti otsikossa vähän tyhmältä, heh). Mä olen harrastanut molempien lasten kanssa pystyviikkausta ja se on aivan mahtava tapa säilöä varsinkin pieniä vaatteita! Myyn vaatteet on järjestetty niin, että yhdessä laatikossa on paidat, toisessa housut ja kolmannessa yökkärit sekä jumppavaatteet. Pienissä laatikoissa on alushousut, sukat ja sukkahousut. On ihanaa, kun yhdellä silmäyksellä näkee kaikki vaatteet ja löytää heti etsimänsä. Lisäksi mekot ja muutamat muut hienommat vaattet on rekillä lipaston yllä. Ulkovaatteet pidetään eteisessä.

Kurkistus taaperon vaatekaappiin

Kurkistus taaperon vaatekaappiin
Paitalaatikko: vasemmalta lähtien riveissä topit ja t-paidat, neuletakit, pitkähihaiset ja collegepaidat.

Kurkistus taaperon vaatekaappiin
Housulaatikko: vasemmalla hame ja parit shortsit, sitten legginsit, farkut ja collegehousut.

Kurkistus taaperon vaatekaappiin
Yökkärilaatikko, jossa myös villa-asu ja jumppavaatteita. Yökkäreistä muuten kelpaa nykyään lähinnä mekot, joten niitäkin on vähän uusittu viime aikoina. Niissä on myös enemmän kuvioita ja Myy valitseekin aina itse laatikosta minkä haluaa laittaa. 

Tällä hetkellä mä olen ihastuntu monen muun kanssa murrettuihin maanläheisiin sävyihin. Meillä on aina ollut paljon vaalenapunaista ja tykkään siitä kyllä vieläkin, mutta nyt mukaan on tullut vähän  muitakin sävyjä kuten ruskeaa ja jopa liilaa. En ole missään vaiheessa oikein tykännyt riemunkirjavista tai kovin kuviollisista lastenvaatteista, vaikka monet mieltävätkin ne ainoiksi oikeiksi pienille lapsille. Onneksi jokaisella saa olla oma makunsa ja lapsensa voi pukea niin kuin tykkää. Jos kuitenkin on tarkka väreistä, kannattaa vaatekaappiin valita muutama yhteensopiva sävy, jotta vaatteita on helppo yhdistellä eikä jossain vaiheessa huomaa, että mitkään yläosat eivät sovi alaosien kanssa tms. 

Meillä on lapsilla käytössä sekä merkkivaatteita, että ihan ketjukaupoista ostettuja. Mun lempimerkki on pitkään ollut Gugguu, sillä ne ovat kivoja, laadukkaita ja käyttöä kestäviä perusvaatteita. Ketjukaupoista mun suosikki on Zara. Vauvalle löytyy usein ihania juttuja myös ihan Lindexistä, Kappahlista ja H&M:ltä, mutta isommille lapsille niiden tyyli on usein sellaista räikeää ja printtiä, joka ei ole niin mieleeni. 

Nyt olen hurahtanut aivan Uusi-Seelantilaiseen Jamie Kay -merkkiin, jonka vaatteet on vaan niin kauniita. Ne onkin nyt suosikkejani sekä Myyn että vauvan vaatekaapeissa. Lisäksi lemppareita Myyn vaatteista on söpö nallekorvainen mekko Nextiltä (kirppislöytö) sekä aivan yli-ihana alpakan villainen Oeuf NYC bambi-paita (joka oli myös uskomaton kirppislöytö!). 

Kurkistus taaperon vaatekaappiin

Kurkistus taaperon vaatekaappiin

Kurkistus taaperon vaatekaappiin

taaperon vaatekaapilla

Myy on ollut jo jonkin aikaa itsekin kiinnostunut siitä mitä laittaa päällensä. Ja jos hän saisi päättää, pukeutuisi hän joka päivä vain Frozen Elsa-mekkoon... mutta onneksi on myös ymmärtänyt, että sitä käytetään vain kotona. Muutenkin Myyn suosikkeja ovat kaikki mekot, enkä siksi ole kovin paljoa collegehousuja tms. hankkinut, kun ei niitä kuitenkaan tule pidettyä. Onneksi hän tuntuu tykkäävän monista samoista jutuista kuin äitikin ja haluaa usein myös samistella pikkusiskon kanssa (siitä voisinkin kirjoittaa vielä myöhemmin erikseen). 

Tällä hetkellä Myylle ei siis ole pahempia vaatepuutteita, mutta kevättä kohden tarvitsee hankkia ainakin uusia välikausikamppeita ja kesäksi tietysti vähän kevyempää vaatetta. Ja jos jotain ihanuuksia tulee muuten vaan vastaan, niin sitten pitää harkita päätyykö ne meille... Olen yrittänyt vähän ottaa tavaksi, että jos ostan jotain uutta, myyn myös eteenpäin jotain vanhaa. 

Löytyykö muuten muita pystyviikkausta harrastavia? Tai Jamie Kay:in ihastuneita? 

P.S. Ota seurantaan myös blogin Facebook (joka vielä edelleenkin löytyy nimellä Eat Hoop Love, kun Facebook ei ole antanut lupaa vaihtaa sitä...) sekä Instagram (@ferdanifamily)!

2 kommenttia

  1. Mullakin on lapsilla vaatteet lipastossa pystyviikattuina. Ihan paras systeemi, johon en kyllä uskonut ennen kuin kokeilin. 😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, pystyviikkaaminen on vähän sellaista, että kun sen kerran aloittaa, niin siihen ihastuu! :D

      Poista