Sisällön tarjoaa Blogger.

Ja mikä vauvan nimeksi tuli...?

Ja mikä vauvan nimeksi tuli...

Kuten kerroin, meillä vietettiin vähän aikaa sitten nimiäisiä, joten meidän vauvalla on nyt siis nimi! Ja mä olen jo jonkin aikaa miettinyt, että miksi kutsuisin vauvaa blogissa... Pikku Myyn oikeaa nimeä ei ole blogissa julkaistu, sillä Rio ei sitä aikoinaan halunnut. Lempinimi Pikku Myy tuli vauvalle jo raskausaikana, joten se sopi ihan hyvin bloginimeksikin. Tälle uudelle vauvalle ei kuitenkaan missään viheessa tullut mitään työnimeä ja sitä on kutsuttu koko ajan vain vauvaksi tai pikkusiskoksi. Mietin, että olisiko vauva sitten Mymmeli, mutta eihän siinä ole järkeä, kun hän Muumeissa on oikeasti isosisko. Myös Hattivatti kävi vaihtoehtona mielessä, mutta se on vähän liian pöhkö. Kun mietiskelin vauvan bloginimeä ääneen, sanoi Rio kuitenkin että voin kyllä kertoa oikeankin nimen...

Pohdin aika pitkään itse asiaa ja syitä miksi en haluaisi lapsieni nimiä blogissa julkaista... Enkä oikeastaan keksinyt mitään tarpeeksi painavaa syytä miksi ei. Varsinkin vähän vanhemmat ihmiset tuntuvat olevan aika peloissaan lasten kuvien tai nimen julkaisemisesta internetissä. Ja olen tietysti itsekin sitä mieltä, että näissä asioissa tulee olla tarkka. Elämme nyt kuitenkin ajassa, jossa some on arkipäivää ja lapsemme kasvavat digimaailmaan. Heille on luultavasti aivan yhtä normaalia, että heidän kuviaan on jaettu vaikka Instagramissa kuin että niitä on aikoinaan ollut kotona valokuva-albumeissa. Tietenkään en halua lapsistani laittaa mitään noloja tai alastonkuvia, mutta olemme tehneet päätöksen jakaa kivoja tavallisia kuvia, eikä siinä mielestäni ole mitään pahaa, vaikka tietysti ymmärrän, että kuvat voivat netissä levitä myös vääriin käsiin. Ja kun lapset kasvavat isommiksi, tulen tietysti kysymään heiltä luvan kuvien julkaisuun ja kunnioittamaan heidän päätöstään, jos he eivät kuviaan someen halua. 

Nykyään pystyy myös henkilön nimen saamaan selville kovin helposti, jos niin haluaa. Enkä ehkä siksi osaa pelätä myöskään lasten nimien julkaisemista. Ja tavallaan tuntuu hassulta, että julkaisen kuitenkin kuvia, mutta en oikeaa nimeä. Meille Pikku Myyn nimen salaamisesta on tullut ainoastaa haittaa, kun monet tutut ja kaveritkin ovat luulleet, että lapsen nimi on oikeasti Myy!

Ja mikä vauvan nimeksi tuli...?

Ja mikä vauvan nimeksi tuli...?

Ja mikä vauvan nimeksi tuli...?

Meille molempien lasten nimien valitseminen oli aika vaikeaa. Haluttiin tietysti nimi, joka on helppo lausua sekä suomeksi että indonesiaksi eikä tarkoita kummankaan kielellä mitään hassua. Molemmilla oli vahvat mielipiteet ja vääntö varsinkin Myyn nimestä aivan kamalaa. Mutta uuden vauvan kanssa päästiin vähän helpommalla ja niinpä vauvan nimeksi tuli....


Luna Kayla Olivia


Kutsumanimi on siis Luna. Molemmille lapsille ajatuksena oli antaa yksi kansainvälinen nimi, yksi indonesialainen nimi ja yksi suomalainen nimi, mutta kivoja, muihin sopivia suomalaisia nimiä oli yllättävän vaikea keksiä, joten tämä kaava ei nyt ihan toiminutkaan. Tällä kertaa meillä kävi niin, että mun yksi ehdotus oli Olivia ja Rion Luna ja oltiin aika yllättyneitä, kun molemmat tykkäsi kummastakin nimestä. Mutta sitten kävikin niin, että Rio alkoi tykätä enemmän Oliviasta ja mä Lunasta... Niinpä jätettiin suomalainen nimi kokonaan pois, että saatiin molempien ehdotukset. Kayla on indonesialainen nimi, mutta onhan sekin kai myös aika kansainvälinen. Riolla oli muuten vaikeuksia keksiä kivaa indonesialaista nimeä, sillä niitä on suhteellisen vähän ja ainut hyvä oli kuulemma jo käytetty Myylle, heh. Mun yksi nimiehdotus oli Marla, joka sitten sattuikin olemaan joku vanhanaikainen balilainen nimi, niin Rio ei tykännyt siitä... Mulla oli myös yksi J:llä alkava ehdotus, mutta sitä ei haluttu ottaa, kun se lausutaan niin eri tavoin kummallakin kielellä. Ja yksi molempien suosikki oli Amanda, mutta koska se on mun kaverin siskon nimi, en vain pystynyt sitä ottamaan. Joten huh, oli se työn ja tuskan takana tämäkin nimi! Mutta nyt se on annettu ja se on tuntunut kyllä heti aivan oikealta valinnalta. Toisin kun Myyn nimi. Mutta siitä kuulette vähän myöhemmin... 

P.S. Ota seurantaan myös blogin Facebook (joka vielä edelleenkin löytyy nimellä Eat Hoop Love, kun Facebook ei ole antanut lupaa vaihtaa sitä...) sekä Instagram (@ferdanifamily)!

6 kommenttia

 1. Aivan ihana nimi!❤️
  Meilläkin oli kuopukselle raskausaikana jo valittu nimeksi Luna, mutta sitten mies tuli toisiin ajatuksiin eikä nimi enää kelvannutkaan :D Nimeksi tuli sitten Vivia.
  Mullakin oli aluksi lapset bloginimillä, mutta sitten päätin, että kerron nimet blogissa kuitenkin kokonaisuudessaan. Jotenkin niin paljon helpompi kirjoittaakin, kun ei tarvitse koko ajan nimiä miettiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vivia on myös kaunis nimi! <3 On kyllä helpompaa nyt kirjoittaa näillä oikeilla nimillä, vaikka voi olla aluksi vähän totuttelua, kun on tottunut kirjoittamaan koko ajan Myy. :D

   Poista
 2. Kaunis nimi! Mie en osannut ajatella että tästä olisi jotenki jätetty suomalainen nimi pois vaan heti oletin että Olivia on suomalainen :D Meillä esikoisen nimi tuli valmiiksi jo raskausaikana, pojan nimi lyötiin lukkoon kun pappi tuli kahville ennen ristiäisiä ja nyt rv 29+0 sanotaanko vaikka että pää on ihan tyhjä :D innolla odotan tarinaa Myyn nimen takaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aijaa! :D No menishän se Olivia suomalaisestakin nimestä, vaikka onkin kansainvälinen. Ehkä se kolmannen nimikin sieltä tulee, kun ensin pääsee näkemään tyypin. :)

   Poista