Sisällön tarjoaa Blogger.

Lastenhuoneen esittely

Lastenhuoneen esittely

Me vaihdettiin kesällä vanhempien makuuhuoneen ja lastenhuoneen paikkoja. Luna oli nukkunut siihen asti perhepedissä, mutta nyt hankittiin tytöille Ikean Kura sänky. Niinpä ajattelin tehdä pienen esittelyn miltä huoneessa näyttää nyt. 


Kura sänky on osoittautunut meillä aivan huippu ratkaisuksi. Kura on siis käännettävä sänky, jota voi pitää puoliparvena yhdellä lapsella, katoksellisena matalana sänkynä yhdellä lapsella tai toisen patjan ja säleikön lisäämällä siitä saa kerrossängyn kahdelle lapselle. Sänky on täypitkä, joten Luna on helppo nukuttaa sinne, kun itsekin mahtu makoilemaan vieressä. Tämä ratkaisu sopii mielestäni hyvin pienillekin taaperoille, kun ei tarvitse pelätä, että lapsi putoaisi yöllä laidan yli ja yöllä/aamulla pieni pääsee helposti sieltä itse pois. On myös kiva, että yläsänky ei ole liian korkea, joten siitä pääsee helposti vaihtamaan lakanat ja petaamaan eikä tietysti tarvitse niin kovin pelätä putoamista. Alexakin on tykännyt kovasti nukkua yläpedissä. Ja päivälläkin alasänky on kiva, kun sinne on helppo köllähtää vaikka lukemaan kirjoja. Suuret suositukset siis Kuralle meiltä!


Lastenhuoneen esittely

Lastenhuoneen esittely

Lastenhuoneen esittely


Suurin syy huoneiden vaihtamiseen oli ihan se, että pienemmästä huoneesta alkoi loppua tila. Tytöille on kertynyt jo aika suuri määrä leluja ja muuta tavaraa, vaikka yritänkin olla tarkka ettei paljoa mitään turhaa krääsää ostettaisi. Aiemmin lasten lelut ja kirjat oli Ikean 4x4 Kallax hyllyssä, mutta huoneita vaihdettaessa jätinkin sen olkkariin ja siirsin olkkarissa olleet Ikean Ivar -kaapit tytöille leluja varten. Ne sopikin kivasti sinne uuden sängyn ja myöhemmin ostetun Ikean Trofast -pöydän kanssa yhteen. Lisäksi sängyn päädyssä on 2x2 Kallax, jossa on lisää leluja, mutta se ei oikein kunnolla näy kuvissa.


Lastenhuoneen esittely

Lastenhuoneen esittely
Seinällä roikkuu mekko, joka on ollut molemmilla tytöillä nimiäisissä sekä kummankin 1-vuotis mekot (josta muuten hyvin huomaa kokoeron siitä, kuinka pieni Luna on ollut/on, vaikka Alexakin on kasvanut melko hitaasti).

Lastenhuoneen esittely
 
Lastenhuoneen esittely

Viime vuonna tytöt sai joululahjaksi ison leikkikahvilan, joka on aivan ihana, mutta myös hyvin tilaa vievä... Lisäksi meillä on myös Ikean leikkikeittiö, joka on ollut kahvilan kanssa samassa yhteydessä. Aluksi laitettiin tämä sama setti uuteenkin huoneeseen, mutta sielläkin alkoi tuntumaan jo vähän ahtaalta, kun sänky vie yhden seinustan, vaatekaapit toisen ja ikkuna kolmannen... Niinpä laitoin kahvilan parvekkeelle (pitää vielä miettiä mitä sille keksii nyt kun talvi tulee...) ja jätin vain pelkän leikkikeittiön huoneeseen. Niinpä tilaa jäi paremmin Trofast pöydälle, joka on muuten myös kiva, kun sinne saa kansien alle laatikoihin tavaraa tai milloin mitäkin puuhaa. 


Lastenhuoneen esittely

Lastenhuoneen esittely


Nyt tavarat on siis suunnilleen löytäneet paikkansa, vaikka jotain pitäisi ehkä edelleenkin karsia. Laitoin myös nukkekodin joksikin aikaa pois käytöstä, kun Alexa ei oikein koskaan leikkinyt sillä ja Luna taas oli vähän liiankin ihastunut kaikkiin sen pikkuruisiin tarvikkeisiin. Se on vähän harmi, sillä musta se on ihana, mutta saahan sen sitten taas joskus otettua esille...

Uusin löytö lastenhuoneeseen on muuten tuo söpö karhumatto H&M Homesta. Olin ostanut tähän huoneeseen jo yhden pyöreän juuttimaton, mutta ihastuin tähän niin kovin, että halusinkin vaihtaa tämän tytöille ja sen toisen otin meidän makkariin. 


Lastenhuoneen esittely

Tässä vielä kuva siitä, kun leikkikahvila oli vielä huoneessa... Ja siinä näkyy myös vanha matto.

Lastenhuoneen esittely

Tytöt on viihtyneet uudessa huoneessa erittäin hyvin ja yllättävän helposti Alexakin otti sen, ettei huone ole enää vain hänen huone, vaan molempien. Luna tosin ei vielä nuku koko yötä omassa sängyssään, vaan tulee aina jossain vaiheessa meidän sänkyyn. Asialle pitäisi varmaan alkaa tekemään jotain, mutta en ole vaan jaksanut vielä mitään unikoulua aloittaa ja kieltämättä se tuntuukin nyt vähän vaikealta, kun Alexa on kuitenkin samassa huoneessa... Mutta ei tässä nyt mikään kauhea kiire ole. Alexallakin meni pitkään oppia nukkumaan koko yö omassa sängyssä, niin en odota, että se Lunaltakaan tapahtuisi helposti ja hetkessä. 

Mutta tällaista täällä nyt siis on! Mites muilla lapset asuu? Onko omat huoneet jokaiselle, vai sisarukset samassa huoneessa?

P.S. Meidän reaaliaikaista elämää pääsee seuraamaan Instagramissa @ferdanifamily ja seurantaan kannattaa ottaa myös Facebook (Ferdani Family), jonne ilmoitan aina uudesta postauksesta

Ei kommentteja