Sisällön tarjoaa Blogger.

Facebookin parhaat lastenkirppisryhmät (päivitetty versio!)Yksi mun blogin luetuimpia postauksia on Facebookin parhaat lastenkirppisryhmät -postaus, jonka olen tehnyt tammikuussa 2017. Niinpä ajattelin, että kun tämä aihe selkeästi kiinnostaa, niin voisin tehdä päivitetyn version samasta postauksesta. Mulla on itsellä lempparikirppisryhmät vähän muuttuneet ja osa listatuista ryhmistä ei ole enää toiminnassakaan, niin voisi vähän päivittää listaa. 

Mä ostan edelleen lastenvaatteita paljon kirppiksiltä, kuten olen tehnyt koko ajan. Nykyään meillä käytetään paljon merkkivaatteita, mutta on käytössä myös ihan Newbie, Name It, Zara jne. Merkkivaatteita meillä on siksi, että ne ovat eettisiä, laadukkaita, kestäviä ja niillä on usein myös hyvä jälleenmyyntiarvo. 

Vuonna 2017 olin listannut muutamia nettikirppistermejä, joten otetaanpa niitä tähänkin heti alkuun:

YP= Kirppiksen ylläpitäjä/t

AV= Alustava varaus, vaatii monessa paikassa myös jonkin lisäkysymyksen esim. kunnosta tai koosta

YV= Yksityisviesti

Jono= Jonossa seuraava, jos ensimmäinen/edelläsi jonossa oleva ei otakaan tuotetta

MMM= Myynnissä myös muualla

Spk= Sisältää postikulut

Up/Uppaus/Nosto= Myyntikohteen kommentointi esim. hymiöllä, sanalla Up tms. jotta ilmoitus nousisi ryhmän seinälle 

Myyntipuu= Seinälle ladataan yksi pääkuva, jonka alle lisätään tuotteet yksittäin kommentteihin. Tuotteet voivat olla joko kiinteähintaisia tai myynnissä tarjouskaupalla jonkin tietyn ajan verran.

Wild West/Villis =kirppiksen spesiaalipäivät, jolloin sääntöihin tehdään jokin muutos tietyksi ajaksi kuten esim. kaikkien merkkien myyminen on sallittua, huuto- tai tarjouskauppa on sallittua tms... Villistä varten tehdään yleensä omat myyntikansiot ja näinä aikoina kirppiksellä on erityisen vilkasta.

Lisäksi vanhassa postauksessa olin ihmetellyt itsekin mitä tarkoittaa lyhenne ISO... Ja nytpä tiedän, että se on "in search of" eli etsinnässä. :D 


Mutta nyt niihin ryhmiin, eli tässä tulee päivitettyä listaa!

PERUSVAATTEITA KETJULIIKKEILTÄ

Tämän ryhmän mä olin maininnut parhaaksi ketjuvaatteita myyväksi ryhmäksi, jossa on paljon porukkaa ja vaatteet liikkuvat nopeasti. Aikoihin en ole mitään ryhmästä ostanut, mutta kirppis vaikuttaa aktiiviselta. Vaatteet myydään koottain kansioissa joten niitä on helppo selata. 

Olin vinkannut myös tämän toisen samantapaisen ryhmän.  Myynti myös kansioissa, mutta omat kansiot lisäksi merkkivaatteille. Ryhmä ei ole kovin iso, mutta kyllä siellä jotain kauppaa ainakin käydään.

Kappahlin Newbie -merkin vaatteiden kirppis. Kauppaa käydään kansioissa kiinteillä hinnoilla sekä myyntipuissa, joissa myydä voi myös tarjouskaupalla. Ostoilmoitukset voi laittaa omaan kansioonsa. Suurehko ryhmä, mutta siihen nähden ei kovin paljoa tuotteita myynnissä kansioissa.

Newbie on (taas) hyvin suuressa suosiossa, joten kirppiksiäkin on useita. Tämä on vähän pienempi ryhmä, jossa myydään vain kansioissa. 

Iso ryhmä, joka tosin ei nimestään huolimatta ole niin kovin rento, sillä sääntölista on varmaan pisin minkä olen missään nähnyt, heh... Kauppaa tehdään sekä kiinteillä hinnoilla kansioissa että myyntipuissa, joissa saa olla myös tarjouskauppa. Myydä ei saa yli OVH:n.

Ryhmä todellisille Newbie-faneille, jossa myyntituotteita saa huudattaa mihin hintaan asti vain. Täällä tiedetään vanhojen herkkujen arvo, joten jos etsii edullisia löytyöjä, tämä ei ole välttämättä oikea paikka. Mutta tosi faneille aivan ihana ryhmä, jossa jutellaan hyvässä hengessä myös kaikesta Newbieen liittyvästä, ihastellaan asukuvia ja odotetaan uutuuksia. 

Ja vielä yksi Newbie ryhmä! Tämä on uusi ryhmä myöskin tosi faneille, jossa tuotteita saa myydä ns. villeillä säännöillä. 

Kirppis, jossa myydään erityisesti juhlavaatteita ja hienostelujuttuja. Aiemmin löysin täältä useinkin kaikenlaista ihanaa, mutta nykyään myynnissä on paljon myös ns. perusvaatettakin, eikä ryhmä ole siten enää niin erityinen. Täältä kannattaa kuitenkin ehkä katsella, jos etsii vaikka juhlavaatetta.

Aikaisemmin vain Zaran lastenvaatteita myyvässä ryhmässä saa nykyään myydä myös muitakin merkkejä. Ylläpito on jättäytynyt tosin pois ja antanut vapaat kädet myydä miten haluaa. Ei siis vaikuta kovin aktiiviselta ryhmältä, mutta täältä saattaa kuitenkin löytyä, jos etsii vaikka jotakin tiettyä Zaran vaatetta.

Olin vinkannut tämän isona ryhmänä Popin vaatteille. Itse en kuulu enää ryhmään, mutta ryhmän kuvauksesta näin, että jonkin verran toimintoja on edellissä kuussa tehty eli varmasti ihan toimiva ryhmä. 

Toinen Popin ryhmä, joka on vähän pienempi, mutta ihan aktiivinen. Myynti- ja ostoilmoitukset vain kansioihin. 

Iso kirppis Molon vaatteille. Erityisesti paljon ulkovaatteita. Myydään kansioissa joko kiinteällä hinnalla tai huutokaupalla. 

Myydään Reiman, Reimatac ja Lassien vaatteita, asusteita ja kenkiä. Myynti kansioissa ja yli 30e maksavat tuotteet pitää merkata kuvaan lapulla, jossa on oma nimi ja päivämäärä. 

Kirppis tyttöjen vaatteille, kaikki merkit sallittu. Myyntiä sekä kansioissa että myyntipuissa. Täältä olen tehnyt jonkin verran hyviä löytöjä ja kauppa vaikuttaa olevan muutenkin vilkasta. 

Ja tokihan ryhmiä löytyy myös poikien vaatteille. Näistä en luonnollisestikaan tiedä mitään, mutta tämä näytti olevan jäsenmäärältään isoin. Lisäksi löysin mm. ryhmän Poikien NEWBIE Kirppis. 


MERKKIVAATTEITA

Suuri kirppis Noshin vaatteille. Kansiot sekä lasten, että aikuisten vaatteille. Myös Noshista juttelu sallittua. 

Tätä en ollut edellisessä postauksessa vielä löytänyt. Hyvä kirppis Pomp de Luxin vaatteille. Vaatteet myydään koottain kansioissa, omat kansiot tytöille ja pojille. 

Kirppis Blaan vaatteille. Ei kovin iso, mutta vaikuttaa melko aktiiviselta. Kansiot sekä lapsille että aikuisille. 

Iso kirppis Metsolan vaatteille. Paljon vanhoja ja retro malleja, mutta myös uudempaa jonkin verran. Kansiot koottain ja myös aikuisten vaatteita. 

Kirppis Gugguun vaatteille. Iso ryhmä, mutta melko vähän yleensä tuotteita myynnissä. 

Kirppis Kaikon sekä Valkaman tuotteille. Melko uusi ryhmä vielä, joten ei kovin iso eikä myytävää ole kovin paljoa, mutta täältä saattaa löytää, jos etsii juuri jotain tiettyä. Myös Kaikosta keskustelu sallittua. 

Iso ryhmä merkkilastenvaatteille, ei kuitenkaan hirveän paljoa tuotteita verrattuna muihin merkkiryhmiin. Myynti tapahtuu koottain kansioissa kiinteällä hinnalla. 

Samanmoinen iso ryhmä merkkivaatteille. Myynti tapahtuu koottain kansioissa kiinteillä hinnoilla. Täällä on ehkä parhaat Villikset, joissa on yleensä paljon kaikenlaista ihanaa myynnissä! 

Vähän pienempi ryhmä ultimaattisille lastenvaatehullulle, jotka ovat Mini Style Finland -ryhmän jäseniä. Kansioiden lisäksi myyntitapana myös myyntipuut.

Toinen vastaava merkkivaatekirppis aidoille harrastajille. Myynti kansioissa sekä myyntipuissa. Mä teen itse eniten ostoksia juuri täällä ja Mini Style Kirppiksellä. Myyn myös eniten näissä kahdessa. Parhaat löydöt tekee puolen päivän jälkeen (eli päiväuniaikaan) kiinteähintaisista myyntipuista, mutta vain jos on nopea!

Sitten vinkkaan vielä tällaisen uuden ryhmän, joka on suunnattu pääasiassa maanläheisten, bohotyylisten, eettisten sekä ekologisten ja luonnonmateriaaleista valmistettujen lastenvaatteiden keskustelua, myyntiä sekä ostamista varten. Vielä melko pieni ryhmä, mutta jos tällainen tyyli kiinnostaa, kannattaa ehdottomasti liittyä! 


DIY-VAATTEITA

Ryhmä itsetehdyille vaatteille ja muille tekstiileille. Myynnissä sekä käytettyjä että uusia vaatteita lapsille ja aikuisille. Täältä voi löytää myös tekijän, jos jotain tietynlaista haluaisi jonkun tekevän. 


Lisäksi kannattaa tietysti liittyä oman alueensa paikalliskirppis-ryhmiin. Esim. Helsingissä Kallio kierrättää lastenvaatteet ja -tarvikkeet,  Itä-Helsingin metroalue kierrättää lastenvaatteet ja tarvikkeet, Arabianranta kierrättää lastenvaatteet ja -tarvikkeet jne... Myös tietyn vuoden vauvoilla saattaa olla omat kirppisryhmänsä, kuten ainakin Vauva 2018 kirppis. 


Jäikö joitakin hyviä ryhmiä mainitsematta? Vinkkaa mulle, niin lisään listaan!


P.S. Meidän reaaliaikaista elämää pääsee seuraamaan Instagramissa @ferdanifamily ja seurantaan kannattaa ottaa myös Facebook (Ferdani Family), jonne ilmoitan aina uudesta postauksesta!Ei kommentteja