Sisällön tarjoaa Blogger.

Kurkistus vauvan vaatekaappiin

Kurkistus vauvan vaatekaappiin

Blogissa on viime aikoina ollut kovin materia-keskeisiä juttuja, mutta kun tuohon vauvan tuloon liittyy kaikenlaisia hankintoja, niin laitetaan vielä tämä yksi tähän samaan syssyyn... Eli tässä tulee vielä kolmas osa vauvan tarvikkeisiin liittyvistä postauksista! Aiemmin esittelinkin jo muut vauvan hankinnat sekä tarvikkeet äitiä varten ja nyt on vuorossa vielä vauvan vaatteet. 

Me ei oltu siis säätetty Pikku Myyltä aivan pieniä vaatteita juuri ollenkaan, sillä ajattelin aika pitkään, ettei meille tule enempää lapsia. Niinpä aloitin pikku hiljaa aika pian rakenneultran jälkeen hankkimaan noita pikkuruisia söpöyksiä, kun saatiin kuulla, että mahassa olisi tyttö. Suurin osa on tapani mukaan hankittu käytettyinä live-kirppareilta sekä netistä, mutta myös jonkin verran aivan uusia on joukossa. 

pystyviikkaus

Vauvan vaatteet säilytetään lipastossa meidän makuuhuoneessa ja ulkovaatteille, jumppiksille jne. on lisäksi rekki. Myös Myyllä on samalla tavalla vaatteet lipastossa ja rekissä hänen huoneessaan. Aluksi ajattelin, että vauvan vaatteetkin pitäisi saada jotenkin tungettua lastenhuoneeseen, mutta nopeasti päätin kuitenkin pitää ne meidän huoneessa, kun siellä vauva kuitenkin tulee nukkumaankin. Molempien vaatteet on pystyviikattu, jota tapaa rakastan yli kaiken! Vaatteet on ihanasti järjestyksessä ja kaiken näkee yhdellä silmäyksellä. Myyn lipastossa on kolme laatikkoa ja sinne mahtuu hänen käyttövaatteensa oikein tilavasti niin, että yhdessä laatikossa on paidat, toisessa housut ja kolmannessa yökkärit sekä muut sekalaiset. Mekot roikkuu esillä rekissä. Vauvan lipasto ei ole ihan niin ihanassa harmoniassa, sillä siellä on jo valmiiksi useampia kokoja odottamassa, mutta periaate on sama, eli yhdessä rivissä on yökkärit, toisessa bodyt, kolmannessa housut jne. Vauvan lipaston laatikot on aika paljon isommat ja ja vaatteet tietysti vielä pienempiäkin, niin että kaikki mahtuvat vielä hyvin yhteen laatikkoon. 

Joten katsotaanpa joitain mun suosikkeja, joita vauvaa varten on hankittu!

Kurkistus vauvan vaatekaappiin

Tässä on ensin vähän ulkovaatetta. Kirppikseltä löytynyt H&M toppahaalari on kokoa 56cm ja ajattelin, että katsotaan ensin kuinka pitkään se mahtuu ja tarviiko lopputalveksi ostaa vielä joku isompi. Neulehaalari on Newbieltä ja harmaa haalari Kappahlista (johon olen itse lisännyt karvatupsun huppuun) ja ne on molemmat ostetta ihan uusina. Lisäksi meillä on toppapussi vaunuja varten, jonne riittää vähän kevyempikin vaatetus alle. 

Kurkistus vauvan vaatekaappiin

Sitten on muutama vaihtoehto vauvan kotiutumisasuiksi. Sairaalakassiin on pakattu useampi vaihtoehto, joista voi sitten valita hieman pienemmät tai isommat vaatteet sen mukaan minkäkokoinen tyttö sieltä tulee. Ja vähän uniseximpääkin vaatetta löytyy, jos kyseessä sattuukin olemaan poika, heh... Neuletakki, sukat ja lapaset on mun äidin tekemät ja samat, jotka Myylläkin oli ihan pienenä. Ja päälle sitten edellisestä kuvasta säähän sopivaa haalaria.

Kurkistus vauvan vaatekaappiin

Mä oon nyt jostain syystä aivan ihastut erilaisiin pieniin vauvan jumppiksiin ja neulehaalareihin ja niitä roikkuukin rekissä jo useampia. Mutta vaikka rivi näyttääkin ehkä aika suurelta, on niitä kuitenkin useammassa koossa ja määrä siten musta per koko ihan järkevä. Tästä kuvasta löytyy Gugguu (joita oli muuten tulossa toinenkin, mutta jouduin ensimmäistä kertaa huijatuksi tori-fi -kaupoissa ja se jäi saamatta!), NewbieBlaa ja H&M

Kurkistus vauvan vaatekaappiin

Ja sitten on vielä nämä ylisöpöt eläinjumppikset! Pupu on jonkun oma tekemä ja bambi Cubuksesta. 

Kurkistus vauvan vaatekaappiin

Aivan pienimpien kokojen värimaailma on aika neutraali ja unisex (sillä niitä tuntuu olevan eniten tarjolla), mutta myös hempeämpää ja vaaleenpunaista löytyy. Merkkeinä eniten edustettuna on perusketjut Kappahl, Lindex, Zara, H&M, Name It ja Cubus,

Kurkistus vauvan vaatekaappiin

Vähän isommissa koissa löytyy myös ihania murretumpia ja syksyisiä sävyjä (vaikka ei sitten kyllä enää olekaan syksy, kun näitä päästään käyttämään...). 

Kurkistus vauvan vaatekaappiin

Pienen pienet yökkäritkin on niin suloisia... Lisäksi meiltä löytyy unipussi. 

Kurkistus vauvan vaatekaappiin

Ensimmäisestä lapsesta viisastuneena meillä ei ole (toistaiseksi) kuin kaksi mekkoa vauvalle, sillä eihän ne ole kovin käytännollisiä... Mutta kyllä niitä söpöstelyvaatteitakin tietysti vähän pitää löytyä ja voi olla, että muitakin rimpsuja ja röyhelöitä vielä vauvan vaatevalikoimaan jossain vaiheessa kerääntyy.

Kurkistus vauvan vaatekaappiin

Ja söpöstelyä varten löytyy myös ihania asusteita kuten rusettipantoja ja suloisia tossuja... 

Kurkistus vauvan vaatekaappiin

Vauvalle ei ole vielä hankittu paljoakaan merkkivaatteita, sillä ensinnäkään en ole löytänyt ihan pieninä kovinkaan paljoa sellaisia, jotka olisi ollut erityisen mieleisiä ja toisekseen en suostu niistä maksamaan sellaisia summia, joita merkkikirppiksillä monista suloisuuksista pyydetään. Vai mitä sanotte esim. 50e maksavista nb-kokoisista käytetyistä housuista tai lähemmäs satasen maksavasta käytetystä college-jumppiksesta...? Olen kuitenkin ihastunut noihin Metsolan frillabodyihin ja tietysti vauvalla pitää olla parit pöksyt, joilla pääsee samistelemaan siskon ja äidin kanssa! Lempparimerkiltäni Guggulta löytyy toistaiseksi vain nuo jumppis ja pipo, sillä haluan ensin nähdä minkä mallinen vauva sieltä on tulossa. Gugguun vaatteet on sen verran tiukkoja, ettei välttämättä sovikaan pullukammalle eikä niitä muutenkaan ole ehkä oikein kiva pukea ihan pikkuiselle vauvalle...

Kuvissa ei tietystikään näy kaikki vauvalle hankitut vaatteet, mutta tässä on vähän esimerkkejä tyylistä. Vaikka rakastankin pienten vaatteiden ostelua, olen mielestäni kasannut vauvan vaatevarastoa aika järkevästi ja kohtuudella. Myyllä oli alussa niin paljon vaatteita, ettei kaikkia tullut edes käytettyä, mutta toisaalta hän ei pulautellut lähes lainkaan. Hän myös kasvoi hyvin verkkaista vauhtia ja sama koko meni pitkän aikaa. Esim. 1-vuotiaana hän käytti 68-74cm vaatteita, joten nyt tulevalle vauvalle en ole edes ostanut mitään 68cm isompaa enkä niitäkään montaa. Katsotaan sitten tilannetta uudestaan, jos tuleva vauva onkin kovin iso, puklaa koko ajan ja kasvaa vauhdilla! 

Huomenna on muuten laskettu aika, joten katsotaan mahtaako meille tulla täsmällinen Halloween-vauva... Ihanaa viikonloppua!


P.S. Ota seurantaan myös Eat Hoop Loven Facebook sekä Instagram (@eathooplove)!

Ei kommentteja