Sisällön tarjoaa Blogger.

Miksi päädyimme Bugaboo Donkey rattaisiin?

Miksi päädyimme Bugaboo Donkeyhin

Me ostettiin tuossa pari viikkoa sitten uudet rattaat! Oltiin pohdiskeltu meidän menopeliasiaa jo jonkin aikaa, sillä haluttin vaihtaa meidän vanhat Brio Go:t joihinkin toisiin ennen uuden vauvan tuloa. Vanhoissa rattaissa ei sinänsä ollut mitään valtavaa vikaa, mutta ne on jo aika vanhat enkä ole varma olisiko ne kestänet enää seuraavaa kolmea vuotta. Niissä oli myös pari ominaisutta, joista ei oikein tykätä. Ratasosan istuin on makuumme liian takakenoinen ja tuntuu, ettei Pikku Myykään oikein tykkää siitä, vaan haluaisi istua pystymmässä. Lisäksi vöitä ei ole mitenkään virittelemälläkään saanut niin kireälle, etteikö Myy olisi päässyt niistä pois. Niinpä haluttiin etsiä uudet yhdistelmät mahdollisimman pian, että päästäisiin vielä käyttämään niitä Myyn kanssa ennen vauvan syntymää, kun se kuitenkin niissä vielä aika paljon kulkee.

Meillä oli harkinnassa pari vaihtoehtoa, Bugaboot ja ABC Designit. Ja joo, on kyse aivan eri hintaluokan vaunuista, hehe. Bugaboot on molempien unelmarattaat, sillä ollaan kuultu niistä niin paljon hyvää ja onhan ne myös miellyttävän näköiset. Hinta uutena on kuitenkin meille liian suolainen ja näitä katseltiinkin vain käytettynä. ABC Designissa puolestaan mua houukuteli kiva ulkonäkö ja sopiva hinta uutenakin. Juuri sitä mallia, jonka olisin halunnut, ei kuitenkaan päässyt valitettavasti missään katsomaan livenä, enkä uskaltanut sokkona netistä niitä tilata. ABC Designissa mietitytti myös kestävyys, sillä olin lukenut niistä aika paljon sekä huonoa että hyvää. Ja Rio ei innostunut niistä ollenkaan...

Bugaboosta mua kiinnosti mallina Buffalot, sillä haluttiin isommat eturenkaat kuin Cameleoneissa. Ja Buffaloihin olisi sitten hankittu seisomalauta Myylle. Riollekin olisi varmaan Buffalot kelvanneet, mutta hän innostuikin Donkey Duoista, kun tajusi, että ne saa sekä yhdelle että kahdelle lapselle. Itse en ollut oikeastaan edes ajatellut tuplarattaita, sillä Myy tulee olemaan vauvan syntyessä 2v8kk eikä enää kauaa rattaita tarvitsekaan. Mutta toisaalta hän kyllä nukkuu vielä päivittäin parin tunnin päiväunet rattaissa eikä sisälle nukuttaminen ole onnistunut enää aikoihin. Ja koska tällä hetkellä ollaan niin tyytyväisiä hyvistä päiväunista, jotka ei todellakaan ole koko aikaa olleet itsestäänselvyys, annettaisi tietysti Myyn nukkua niitä niin pitkään kuin hän haluaa. Vauvan kanssa vaihtoehtona voisi tietysti olla myös Myyn nukuttaminen rattaissa samalla kuin vauvaa pitäisi kantorepussa, mutta koska vauvan laskettuaika on marraskuun alussa, pitäisi sitten hankkia joku kantotakki... 

Ja lopulta päätös tapahtuikin aika nopeasti, kun bongattiin käytetyt Donkeyt niin hyvään hintaan, että ajateltiin, että ne olisi järkevää ottaa, vaikkei käyttöikää tulisikaan kovin pitkään. Mua huoletti eniten vauvan ensimmäinen talvi, jos Myy vielä haluaisi niitä unia nukkua tai jos ei sitten jaksaisikaan kävellä mukana tai olla seisomalaudalla. Meillä kun ei ole autoa, kuljetaan aina vähänkin pidemmälle rattailla ja ne on jokapäiväisessä käytössä. Ja kun kuvittelen kulkevani johonkin yksin kahden lapsen kanssa, on kiva, että Myyllekin on joku paikka, jonne sen saa turvaan metroasemilla tms. Joten niin meille sitten tulikin Donkeyt!

Miksi päädyimme Bugaboo Donkeyhin

Miksi päädyimme Bugaboo Donkeyhin

Rattaat on olleet nyt yksikkönä käytössä parisen viikkoa. Aluksi vähän pelkäsin, että ne on makuuni turhan leveät ja mietin, että mahtuuko ne edes meidän pieneen hissiin, jota ei muistettu mitata ennen ostopäätöstä. Mutta nehän sujahtivatkin sinne oikeastaan helpommin kuin vanhat rattaat! Kuppi-istuimen vuoksi rattaat ovat pituusssuunnassa lyhyemmät kuin Briot, jotka tuntuivat varsinkin makuuasennossa kovin tilaavieviltä. Ja vaikka pidin vanhojakin rattaita ihan ketterinä, kääntyvät Donkeyt todella helposti lähes paikallaan. Leveyskään ei siis ole tuntunut käytössä mitenkään haittaavan ja kaikissa hisseissä, julkisissa jne. jossa ollaan liikuttu, ovat ne mahtuneet hyvin kyytiin. Ja onhan se sivukori nyt näppärä! Myös Myy viihtyy uusissa rattaissa ja tykkää kuppi-istuimesta. Päiväunia on hyvä nukkua jatkettavan kuomun alla, johon ei tarvitse erikseen mitään vaunuverhoa. 

Ainoastaan yksi asia vähän harmittaa... Myy on liikkuvaisena lapsena tottunut usein kiipeämään rattaisiin itse ja pois eikä olla nähty syytä sitä siitä kieltääkään. Brioissa jalkaosa, josta Myy kiipesi kyytiin, oli muovia, mutta Bugigsissa kohdassa onkin kangas. Ja niinpä jo parin viikon käytön jälkeen Myy sai kankaan rikki ja muovituksen sen takaa repeämään! Kankaassa oli luultavasti valmiiksikin joku pieni reikä tai kuluma ja nyt kun se jatkuvasti siitä kohtaa astui ja venytti kangasta, meni se aivan rikki... Tämä harmittaa aika paljon, sillä ei keretty tajuamaan asiaa ennen kuin oli jo liian myöhäistä. Ja nyt on aivan mahdotonta edes yrittää opettaa sitä enää muuttmaan tapaa ja kieltää rattaisiin itse kiipeäminen. Yritettiin kyllä, mutta siitähän se vain hämmentyi ja suuttui, joka on oikeastaan ihan ymmärrettävää, kun ollaan usein itsekin kehoitettu sitä, että kiipeäpä nyt rattaisiin, niin lähdetään. 

Miksi päädyimme Bugaboo Donkeyhin

Muuten täällä ollaan ainakin toistaiseksi todella tyytyväiviä Bugaboohin ja jäädään odottelemaan millaista käyttö on vaunukopan kanssa! Ja sitä päästäänkö käyttämään rattaita tuplina vai jättääkö Myy päiväunet kuitenkin pois ennen vauvan syntymää, heh.... 

Mites muilla? Kuinka isolla ikäerolla olette vielä päätyneet tuplarattaisiin? 

Ja kertokaa muut Bugisten käyttäjät, jos teillä on hajonnut kangas jalkatuen päältä samalla tavalla! Ei kai meidän lapsi voi olla ainut, joka kiipeää itse rattaisiin...?


P.S. Ota seurantaan myös mun Instagram (@eathooplove) ja  Facebook!

Ei kommentteja