Sisällön tarjoaa Blogger.

Kuka voittaa somearvonnoissa?

Kuka voittaa somearvonnoissa

Facebook ja Instagram on nykyään täynnä erilaisia arvontoja, joissa voi voittaa jos jonkinlaisia palkintoja. Arvonnat ovat yrityksille, bloggaajille yms. hyvä markkinointikeino ja tapa kerätä itselleen lisää seuraajia, sillä kyllähän moni houkuttelevan palkinnon vuoksi alkaakin seuraamaan ja saattaa siten kiinnostua oikeastikin mielenkiintoisista tileistä. Mutta kuka niissä somearvonnoissa oikein voittaa? Vai voittaako kukaan?

Mä oon itsekin aika innokas osallistumaan somearvontoihin, ainakin jos niihin on helppo osallistua. Instassahan usein on tapana, että arpaa vastaan pitää seurata kyseistä tiliä sekä tägätä kommentteihin joku kaveri. Usein lisäarpoja saa mitä useamman kaverin tägää, joka onkin ihan reilua, sillä mitä enemmän näkee vaivaa, sen enemmän levittää myös järjestäjälle vastapalvelukseksi kilpailua laajemmalle. Mutta kilpailujen yleistyessä olen huomannut joidenkin ottaneen ihan asiakseen arvontoihin osallistumisen ja tägäilevän ihan hillittömät määrät ihmisiä! Esimerkiksi muakin on tägäilleet pari tyyppiä moniin arvontoihin, joita en ollenkaan tiedä tai tunne. Tää on vähän ristiriitaista, sillä eihän se tietenkään kiellettyä ole, mutta vähän ärsyttävää kuitenkin... Ja jos joku tägäilee mukaan kymmeniä Instatilejä, kertoo se siitä, että osallistuja selkeästi kalastelee arpoja eikä enää vain rehellisesti tägää mukaan ystäviään, kuten arvontaohjeissa usein kehotetaan. Tämän voi arvonnan järjestäjä jopa katsoa vilpiksi ja arpoa tällaisen voittajan uudelleen.

Kuka voittaa somearvonnoissa

Kuka voittaa somearvonnoissa

Kuka voittaa somearvonnoissa

Arvontoja on nykyään niin paljon, että itse osallistun vain sellaisiin, joiden palkinnon ihan oikeasti haluan voittaa. Unelmoin usein mm. pienten matkojen, Gugguun lahjakorttien tai muiden mielenkiintoisten tuotteiden voitoista. Suuret lomamatka- tai puhelinarvonnat jätän välistä, sillä niitä vastaan pitää yleensä täyttää pitkiä kyselyjä ja niissä ainakin itseäni arveluttaa voittaako pääpalkintoa edes kukaan... Myös turhan masiiviset palkinnot ja raha-arvonnat ovat aika epäilyttäviä (ellei kyse ole Jounin Kaupasta, heh). Yleensä arvonnoissa on kuitenkin kyseessä reilu peli ja voittajaksi suoriutuu se, joka sattuu sillä kertaa olla onnekas.

Mä en ole koskaan ollut sitä ihmistyyppiä, joka aina voittaisi jotakin, mutta mitä enenmmän kilpailuihin on tullut osallistuttua, sen enemmän on mullekin sattunut palkintoja. Somearvonnoissa mä olen voittanut mm. nahkatossut lapselle, 2 lasten DVD:tä, herkkupaketin ja 20e lahjakortin lastenvaateliikkeeseen. Kivoja palkintoja kaikki, mutta kaikkien aikojen huippupalkinnon voitin tänä keväänä... Voitin nimittäin Yes ve gan!:ilta kolmen kuukauden vegaaniset terveysruoat! Voitin tämän Instagramin kuvakilpailusta, jossa piti laittaa kuva hetkestä, jolloin olisi kaivannut nopeasti jotain hyvää ja terveellistä syötävää (laitoin kuvan, jossa Myy ja mä maataan sohvalla sairaina). Itse ajattelen, että tällaisissa kilpailuissa on hieman paremmat mahdollisuudet voittaa, kun ihan kaikki ei jaksa nähdä niin paljon vaivaa ja ideoida kuvaa, joten osallistujia saattaa olla vähemmän.

Kuka voittaa somearvonnoissa

Kuka voittaa somearvonnoissa

Yes ve gan!:llä on Grab&Go pisteet Kampin ja Citycenterin Ruohonjuuri -myymälöissä, joista saa mm. terveellisiä aterioita, smoothieita, tuorepuuroja ja raakakakkuja. Käytännössä sain palkinnoksi lahjakortteja lähes 500 eurolla näihin Grab&Go pisteisiin ja lähes 500 eurolla lahjakortteja Roots Helsinki ravintolaan. Siis aivan uskomaton palkinto!! Eikä näitä lahjakortteja tarvinnut edes käyttää kolmessa kuukaudessa, vaan käyttöaikaa on runsaasti. Rootsista saa esimerkiksi aivan mun lemppareita Green Streetin raakakakkuja, joita onkin tullut haettua jo pala jos toinenkin... Olen myös maistellut muutamia lounasannoksia siellä sekä syönyt ihanaa aamupalaa.

Kuka voittaa somearvonnoissa

Kuka voittaa somearvonnoissa

Kuka voittaa somearvonnoissa

Joten kiitos vielä Yes ve gan! Tää huippupalkinto ainakin arvottiin ihan oikeasti! Voisin itse asiassa tehdä vaikka oman postauksen mitä annoksia suosittelen Grab&Go:sta ja Rootsissa, jos tällainen kiinnostaa?

Itseäni kiinnostaa myös se, että arpooko esim. kaikki bloggaajat järjestämiensä kilpailujen voitot aivan rehellisesti vai menevätkö ne vaikka kavereille? Olen itsekin järjestänyt jonkin verran arvontoja, mutta aivan varmasti arponut kaikki palkinnot aivan sattuman varaisesti. Sitä melkein toivookin, ettei voitto osuisi kaverille, ettei muut luule mun vain valinneen voittajaa itse... Mutta eipä ole kyllä kuin pari kertaa mun arvonnoissa voitto osunut kaverille tai tutulle.

Ootko sä voittanut jotain arvonnoista vai meneekö voitot aina jollekin muulle? Kertokaa ihmeessä, jos joku on oikeasti voittanut jonkun tuhansien eurojen luxusmatkan tms.! Ja mitä mieltä olet, saako somearvontoihin osallistua kuinka monella tägillä vain vai onko niihin jokin kirjoittamaton raja?


P.S. Ota seurantaan myös mun Instagram (@eathooplove) ja  Facebook!

P.P.S. Kannaattaa seurata varsinkin Instaa, sinne on lähiaikoina tulossa kiva arvonta, heh...

12 kommenttia

 1. Oon voittanut useampia pikkupalkintoja, meikkejä, raakasuklaata ja lapsille pelejä ja pari vaatetta. Mitään isoo en oo voittanut, enkä tunne ketään joka ois niitä voittanut.
  Varmaan joku 5 on itelle semmonen maksimi, et sen enempää en tägäilis ketään. Yleensä se kaks, kolme on hyvä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivoja on noi pikkupalkinnotkin! Mullakin on yleensä kolme tägäystä maksimi, kun osallistun kilpailuihin. :)

   Poista
 2. Mä en kyllä tykkää yhtään siitä että jotkut tägäilee tuntemattomia arvontoihin! Oon tehny ite sit niin et oon tägänny niitä myös arvontoihin :D Jatkossa tuun varmaan kaikki omat arvonnat tekemään niin, että saa tägätä vain yhden kaverin. Sitten on ainakin tasapuolinen arvonta. Ja aina oon arponut rehellisesti,enkä vaihtanut tai valinnut voittajaa. Mun paras voitto on vklp-matka Budapestiin lentoineen ja hotelleineen kahdelle! Se oli samantapainen arvonta kun tää mistä sä voitit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kans miettinyt joskus, että pitäis ite tägätä niitä samoja tyyppejä osallistuessa arvontontoihin! Mutta en sitten aina muistakaan niiden nimimerkkejä kun olis tarve. :D Ja toi on kyllä hyvä, että yks tägäys vaan per tyyppi, niin on ainakin tasapuolista kaikille! Wau, Budapestin matka on kyllä kans mahtava palkinto!

   Poista
 3. Mun mielestä menee vähän pieleen koko homma jos arvan saa jokaisesta tägätystä kaverista ja jengi tägää kaikki mahdolliset ketä ne keksii... Mun mielestä kaveri on sellanen jonka kanssa moikkaat ja vaihdetaan ohi mennessä nopeet kuulumiset ja jos mä en edes tiedä ketä se toinen on joka mua tägää niin mun mielestä hän ei ole mun kaveri eikä sillon saisi mua tägää. Saa kyllä tulla tutustumaan ja sit voidaan olla kavereita ja tägäillä.... Ehkä joku tajus mitä ajan takaa 😅 mie arvon yleensä niin et mies päättää montako kertaa painan random.Org arvonta nappia ja sit se voittaa ketä voittaa 😄

  Ite oon voittanut muutamia palkintoja, eka oli Duplo maatila, sit saatiin jotain smoothieita ja 2 lippua snadistadiin ja Ella's kitchenin soseita oon voittanu pari kertaa 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ymmärrän kyllä mitä tarkoitat! :) Mä arvon Instassa yleensä niin, että avaan kaikki kommentit ja alan scrollaamaan ja mies sanoo stop jossain vaiheessa ja siitä missä sormi on silloin tulee voittaja.

   Ja kivoja noi sunkin voitot! :)

   Poista
 4. Mä ainakin arvon palkinnot ihan oikeasti ja myös laitan julkaisuun julkisen kommentin kenelle voitto menee. En tee noita tägäysarvontoja vaikka ne ehkä oliskin tehokkaampia ainakin instassa. En vaan tykkää semmoisista. En myöskään "pakota" tykkäämään tai seuraamaan. Arvonnoilla saa hyvin näkyvyyttä mutta toivon ettå itse sisältö houkuttelee oikeasti seuraamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, julkinen kommentti voittajasta pitää kyllä ehdottomasti olla, että arvonnassa säilyy uskottavuus! Ja totta kyllä tuo, että arvontoihin osallistujat eivät välttämättä ole aidosti kiinnostuneita sisällöstä...

   Poista
 5. En ole tainnut voittaa somesta mitään mutta itse järkkään arvontoja ja ihan rehellisesti. Usein olen vielä itse postittanut palkinnon voittajalle omaan piikkiin. :) En halua uskoa että näitä ainakaan bloggarit väärin käyttäisi? Mä olen pari kertaa tägännyt omia seuraajiani koska minut on heidän taholtaan myös tägätty joskus johonkin niin se on toiminut kivana "vastauksena". Toki olen myös yleensä vaihtanut pari sanaa heidän kanssaan joskus että ei aivan puskista ole tullut..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin yleensä postitan palkinnot omaan piikkiin. :) Ja mä uskon kyllä myös, että bloggarit ovat arvonnoissa rehellistä porukkaa, enemmän arveluttaa nämä vähän epämääräisten firmojen järjestämät kilpailut, joista voi voittaa jotain monen tonnin luksuslomia tms...

   Poista