Sisällön tarjoaa Blogger.

Lauantaibrunssilla Kiilassa (taas)


Kävin tuossa pari viikkoa sitten Forumin Stadiumin päässä sijaisesvassa Kiilassa brunssilla. Brunssit on musta aivan ihania, mutta jostain syystä niillä ei tule kuitenkaan käytyä kovinkaan usein. Aloin oikein miettimään, että viime kerrastani brunssilla taitaa olla lähes tarkalleen vuosi aikaa ja sekin oli itse asiassa Kiilassa (josta olenkin kirjoittanut aikaisemmin täällä)! Brunssit on niin spesiaaleja tilanteita, että ainakin mulle tulee usein ongelmaksi se, että mennäkö kokeilemaan jotain uutta paikkaa vai pysyä tutussa ja turvallisessa. On nimittäin joskus tullut käynyt vähän huonommillakin brunsseilla ja silloin on saattanut jäädä harmitus, jos odotukset ovat olleet korkeammalla, kuin mitä on sitten saanut...


Tästä brunssista aivan erityisen teki se, että mukana oli kaverini Petra, jonka brunssineitsyyttä me mentiin viemään. Joten hyvät kokemukseni Kiilasta sai valitsemaan paikan uudelleen, ettei vain Petralle tulisi ensimmäisellä brunssilla pettymystä. Me saatiin seuraksi myös Petran kämppis, joka ei halunnut jäädä brunssista paitsi, kun kuuli, että oltiin sellaiselle menossa. Päiväksi valikoitui lauantai, jolloin olin ollut Kiilassa ensimmäiselläkin kerralla. Kummallakaan kerralla ei tehty pöytävarausta ja hyvin mahduttiin silti, vaikka oltiin nyt paikalla kahdentoista maissa ja porukkaa olikin reilusti enemmän kuin vuosi sitten. Hinta oli edelleen sama, eli 17,90e, joka on mielestäni hyvinkin kohtuullinen hinta.

SAM_1316

Valikoima oli aika samantyyppinen kuin ensimmäiselläkin kerralla ja tarjolla oli laaja kattaus niin perinteisiä aamupalatarpeita kuten leipiä, jogurtteja, muroja, munakokkelia, nakkeja, riisipiirakoita sekä useita erilaisia salaatteja, suolaista piirakkaa, lämpimiä punajuuria jne. Brunssin parasta antia oli tietenkin minicroisantit, jotka maistuivat erityisen hyvin appelsiinimarmeladin kanssa. Lisäksi huomasin, että valikoimaan oli lisätty pekonia, jonka puutetteesta olin viime kerralla kirjoittanut. Viimeksi olin myös valittanut munakokkelin vetisyydestä, mutta nyt se oli mielestäni ihan hyvää. Kalaa tai puuroa ei vieläkään valikoimissa ollut, mutta oikein hyvin pärjäsi ilmankin.

Mä meinasin aluksi olla huolissani, kun tarjolla ei ollut vihreää teetä (en oikeastaan juo muuta kuin vihreää teetä), mutta otin sitten jotakin eksoottista mustaa teetä, joka olikin oikein hyvää, joten hätää ei ollutkaan.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Jälkiruokapuoli oli tälläkin kertaa pienoinen pettymys. Tarjolla oli hedelmiä, jotain epäilyttävän punaista kakkua, minidonitseja, jonkinlaista juustokakkua, kermahyytelöä ja vaahtokarkkeja. Valikoimasta oikeastaan mikään ei pahemmin säväyttänyt, mutta onneksi oli niitä croisantteja marmeladilla, joita tuli syötyä vielä pari jälkiruoaksikin.

SAM_1311

SAM_1312

SAM_1318

Kiila oli siis aivan yhtä hyvä kuin aikaisemminkin ja meillä oli oikein mukava brunssihetki, josta lähdettiin pois mahat pullollaan vyöryen, kuten hyvältä brunssilta kuuluukin. Kiitos tytöt seurasta!

Mutta ensi kerralla pitää kyllä mennä kokeilemaan jotain uutta brunssipaikkaa... Onko jotain hyviä suosituksia brunssipaikoista Helsingissä?

Ei kommentteja