Sisällön tarjoaa Blogger.

Pääsiäismunajahti ja lasten pääsiäiskorit

 

Pääsiäismunajahti ja lasten pääsiäiskorit

Mun lapsuudessa pääsiäisenä kukko aina muni suklaamunan tyynyn alle ja luulen, että vastaava tapa oli monella muullakin perheellä siihen aikaan. Alexan ensimmäiset vuodet jatkoin perinnettä ja laitoin sen tyynyn alle avattavan metalli/pahvimunan, jonka sisällä oli ikätasoisia herkkuja. Esim. reilun vuoden ikäisen Alexan pääsäismunasta löytyi naksuja ja vauvan keksejä (siitä postaus löytyy täältä: Taaperon pääsiäismuna). 


Pääsiäismunajahdin järjestäminen kotona


Tällä kertaa ostin Tigerista huovasta tehtyjä munia, joita piilotan ympäri kotia. Piirsin taas kartan johon merkitsen paikat joissa munat ovat piilossa. 


Viime vuonna järjestin kuitenkin lapsille pääsiäismunajahdin, josta he olivat aivan innoissaan ja odottavat jo kovasti josko sellainen tulee tänä vuonnakin. Piirsin lapsille kartan kodistamme, johon olin merkinnyt munien paikat. En aivan muista minkälaisia munia meillä oli, mutta ne taisivat olla jotain pieniä suklaamunia, joista he saivat lelut ja Alexa vähän maistella suklaatakin. Loput suklaat olivat vanhemmille. :D Viimeisenä yllätyksenä kartassa oli pienet korit molemmille,  joista löytyi pupukoristeet ja pahvimunat sisällään yllätykset (Apua näitä äitiaivoja, mutta en muista ollenkaan mitä! Lunalle varmaan ainakin jotain rusinoita tms.)


Joten koska odotukset ovat kovat, järjestän pääsiäismunajahdin tänäkin vuonna. Tällä kertaa ostin Tigerista huovasta tehtyjä munia, joita piilotan ympäri kotia. Piirsin taas kartan johon merkitsen paikat joissa munat ovat piilossa. Munia on aika paljon, mutta se on vaan hyvä, sillä juuri se etsiminen oli viime vuonna lapsista todella hauskaa. Munia on kaksi jokaista väriä, joten periaatteessa molemmille tytöille voisi piilottaa omat eli Lunalle vähän helpompiin paikkoihin, mutta ehkä se ei käytännössä aivan toimi, kun Alexa varmaan keräisi ne helpommatkin... :D Ja lopuksi, kun kaikki munat ovat löytyneet, saavat lapset palkinnon, eli pääsiäiskorit! 


Jahdin voisi järjestää hyvin myös ulkona, jos löytyy oma piha. Ja piilopaikoistahan voi isommille lapsille kirjoittaa myös vihjeet tai lukutaidottomille sanallisesti kertoa. Kaksplussan pääsiäismunajahti-jutussa löytyy muuten hyviä vinkkejä, millaisia sanalliset vihjeet voisivat olla. Itse ajattelin käyttää kylmenee-kuumenee taktiikkaa, jos munat eivät meinaa kartan avulla löytyä. 


Pääsiäismunajahti ja lasten pääsiäiskorit


Pääsiäismunajahti ja lasten pääsiäiskorit


Pääsiäiskorit


Mutta eipä suklaamunat pelkästään vaan riitä, vaan pääsiäiskoriin näköjään laitetaan lisäksi monilla myös pääsiäisaiheinen kirja, yöpuku (jotkin brändit tekevät erityisiä mätsääviä pääsiäisyökkäreitä koko perheelle kuten joulunakin), aamutossut, leluja ja muitakin yllätyksiä!

Mä tutustuin pääsiäiskori-ilmiöön eräässä ulkomaisessa Facebookin lastenvaateryhmässä, jossa oletettavasti jenkki/britti äidit kyselivät mitä kaikki ovat laittamassa lastensa pääsiäiskoreihin. Keskustelua lukiessa huomasin, että oli paljon muitakin äitejä, jotka itseni lailla ajattelivat, että suklaamunia tietysti, mitäs muuta. Mutta eipä suklaamunat pelkästään vaan riitä, vaan pääsiäiskoriin näköjään laitetaan lisäksi monilla myös pääsiäisaiheinen kirja, yöpuku (jotkin brändit tekevät erityisiä mätsääviä pääsiäisyökkäreitä koko perheelle kuten joulunakin), aamutossut, leluja ja muitakin yllätyksiä! En siis yhtään tiedä mistä tämä tapa alunperin on lähtöisin, mutta veikkaan runsauden ja yltäkylläisyyden jenkkilää... Yöpuvut ja tossut saattavat tosin tulla Australiasta, sillä siellä alkaa juuri tähän aikaan kylmenemään ja lapset ehkä tarvitsevat lämpimämpää yövaatetta. 


Sen verran sokerinatsimutsi olen vieläkin, etten halua reilu pari vuotiaan syövän kokonaista suklaamunaa yksin, mutta tuntuisi vähän hölmöltä antaa pelkästään suklaamunat, joita lapset eivät sitten kuitenkaan saisi kokonaan itselleen.


Itse en kannata pääsiäisen materialisoimista joulun kaltaiseksi lahjapaljouden juhlaksi, mutta tässä tavassa kuitenkin viehätti se, että pääsiäisyllätyksen ei tarvitse olla pelkkää suklaata ja sokeria, vaan lapsille voi tarjota jotain muutakin kivaa! Tytöt saavat kyllä koreissaan myös suklaamunat, mutta suklaat voidaan jakaa sitten koko perheen kesken. Sen verran sokerinatsimutsi olen vieläkin, etten halua reilu pari vuotiaan syövän kokonaista suklaamunaa yksin, mutta tuntuisi vähän hölmöltä antaa pelkästään suklaamunat, joita lapset eivät sitten kuitenkaan saisi kokonaan itselleen. Niinpä on kiva, että korista löytyy muutakin hauskaa, eikä suklaa ole se pääasia. Meillä ei myöskään ole mitään muuta erityistä ohjelmaa pääsiäisenä, joten on kiva järjestää jotain vähän erilaista puuhaa. 


Pääsiäismunajahti ja lasten pääsiäiskorit

Pääsiäismunajahti ja lasten pääsiäiskorit

Pääsiäismunajahti ja lasten pääsiäiskorit

Meidän pääsiäiskorien sisältö ei ole ehkä niin runsas kuin osalla ulkomaalaisista äideistä. :D Meillä on molemmilla tytöillä nyt tosi hyvä yökkäritilanne, niin en sellaisia viitsinyt hankkia eikä vastaan ole tullut mitään erityisiä pääsiäiskirjojakaan, mutta tytöille on koreissa metalliset Maileg -pääsiäismunat (ostin ne Kauppakeskus Redin ihanasta Dontti lelukaupasta), jonka sisälle tulee spelttikeksejä, hedelmänamuja sekä kahvilaleikkeihin toiselle puiset teepussit ja toiselle sirtuunan viipaleet. Lisäksi molemmille on ripustettavat pupukoristeet, pupu-aiheiset pesusienet ja tarrapuuhavihkot (Alexalle keijukaisvihko ja Lunalle Pipsa Possu). Näistä riittää sitten kivaa puuhaa pääsiäispäiville. Ja tietysti ne suklaamunatkin! 


Pääsiäismunajahti ja lasten pääsiäiskorit

Pääsiäismunajahti ja lasten pääsiäiskorit

Pääsiäismunajahti ja lasten pääsiäiskorit


Minkälaisia pääsiäisperinteitä teillä on lasten kanssa? Ilmestyykö pääsiäismuna yön aikana tyynyn/sängyn alle vai järjestättekö munajahdin? P.S. Meidän reaaliaikaista elämää pääsee seuraamaan Instagramissa @ferdanifamily ja seurantaan kannattaa ottaa myös Facebook (Ferdani Family), jonne ilmoitan aina uudesta postauksesta.

Ei kommentteja