Sisällön tarjoaa Blogger.

Evogenom geenitestillä uutta tietoa ja ymmärrystä itsestä (sis.ALEKOODIN)

Kaupallinen yhteistyö: Evogenom

Evogenom geenitesti


Mä pääsin kaupallisessa yhteistyössä testaamaan Evogenom geenitestiä, jolla saadaan perustavanlaatuista tietoa itsestä. Testin avulla oppii mielenkiintoisia asioita ja pääsee tutustumaan itseensä aivan uudella tasolla. Testillä saa tietoa mm. liikunnan, ruokavalion, terveyden ja vapaa-ajan osa-alueilta sekä hauskoja "fun facts" asioita. 


Valitse geenitesti sen mukaan, mikä tieto merkitsee sinulle eniten


Evogenom geenitestejä on kolme erilaista: Premium, Sport ja Pro, joissa kaikissa saa tietoa osa-alueissa: uni ja lepo, nautintoaineet, painonhallinta, ravinto, vitamiinit, hivenaineet ja mineraalit, urheilu ja suorituskyky, terveys ja oma keho, persoonallisuus sekä lääkevasteet. Premium ja Sport testeillä saa myös tietoa allergioista sekä "fun facts" tietoja itsestä ja Sport testillä lisäksi valmennus- ja harjoitusominaisuudet sekä raakadatan, josta voi myöhemmin teettää uusia riskikartoituksia tai tutkimuksia ilman, että tarvitsee ottaa uutta DNA-testiä. Premium ja Sport testejä voi ostaa netin kautta ja tulokset saa itselleen postitse, mutta Pro testin voi ostaa vain jälleenmyyjiltä ja sen raportti käydään alan ammattilaisen (valmentaja, personal trainer, ravitsemusterapeutti tai lääkäri) kanssa yhdessä läpi. 


Lisäksi geenitestin tilatessaan, voi siihen lisämaksusta lisätä tarkemmin kohdennettua tietoa terveysriskeistä. Tällä hetkellä Evogenom testillä voi selvittää perinnöllistä alttiutta Alzheimerin taudille, astmalle, diabetekselle, eturauhassyövälle, keliakialle, munasarjasyövälle, reumalle ja nivelrikolle, rintasyövälle ja verenpainetaudille. 


Tarkempi testien kuvaus ja vertailu löytyy Evogenomin nettisivuilta. Sieltä löytyy myös esimerkkiraportteja testituloksista.


Evogenom geenitesti


Mitä kaikkea geenitestin avulla saa tietää?


Erittäin kiinnostavia kohtia mielestäni ovat myös perinnöllinen alttius makeanhimoon, laktoosin pilkkomiskyky, luontainen D-vitamiinitaso sekä addiktioherkkyys.

 

Mä sain tehdä Sport testin, joka on testeistä kaikkein laajin ja se on suunnattu erityisesti huippu-urheiluun.  Itseäni kiinnostaa erityisesti ravintoon ja liikuntaan liittyvät tulokset. Odotan innolla sopiiko testin mukaan mun painonhallintaan hiilihydraattipitoinen ruoka ja kannattaako mun syödä proteiineja runsaammin vai vähemmän. Erittäin kiinnostavia kohtia mielestäni ovat myös perinnöllinen alttius makeanhimoon, laktoosin pilkkomiskyky, luontainen D-vitamiinitaso sekä addiktioherkkyys. Liikunnan osa-alueesta odotan eniten tuloksia nopeusvoimankapasiteetista, sillä olen aina ajatellut, että olen vähän hidas eikä mulla ole esim. akrobatialiikkeissä räjähtävyyttä, niin on mielenkiintoista saada tietää onko tälle jotain geneettistä näyttöä vai onko kyseessä vain harjoituksen puute ja oma mielikuva. Lisäksi on kiinnostavaa saada tietää mikä on perinnöllinen unentarpeeni, sillä kun on viisi vuotta nukkunut huonosti, ei oikein muista mikä olisi itselle oikeasti optimi.


Geenitestissä tulee tietoa aivan valtavasti ja tuloksista löytyy varmasti jokaisella jotain kiinnostavaa informaatiota. Testeistä hyötyvät esim. urheilijat ja muut aktiiviliikkujat, sillä itsestä voi saada selville tietoja, joita voi käyttää hyväkseen treeniohjelmaa koostaessa.  Ja jos vasta miettii hankkisiko juoksuohjelman tai treeniohjelman salille, niin Sport testillä saa selville minkälainen harjoittelu on tehokkainta juuri itselle. Paljon hyötyä saa varmasti myös painonpudottajat, jotka tuskailevat yksipuolisten dieettiohjeiden kanssa, sillä kuten voimme huomata, kaikki ovat yksilöitä ja samanlainen ruokavalio ei sovi jokaiselle. Itseä voi testin avulla oppia ymmärtämään myös psyykkisellä puolella paremmin, sillä siinä selviää mm. minkälainen stressinsietokyky on geneettisesti ja omaako perinnöllisenä ominaisuutena introverttiyyden. 


Ja lisäksi saa tosiaan tietää näitä hassuja lisätietoja, kuten aiheuttaako kirkas valo aivastusreaktion ja miten aistii kukkien tuoksun tai hien hajun!


Evogenom geenitestin tekeminen on helppoa

Testi tuli siis kotiin postissa ja siinä oli ohjeet kuinka sylkeä kerätään putkiloon. Sylkeä muuten piti kerätä yllättävän paljon, mun mielikuva kun oli, että tyyliin jonkin lapun nuolaisu olisi riittänyt, heh. Kun putkilo oli täynnä, pakattiin se takaisin samaan pakettiin, liimattiin päälle mukana tullut osoitetarra ja vietiin vain postilaatikkoon, sillä postimaksu oli jo maksettu. Todella helppoa siis! 


Evogenom geenitesti

Evogenom geenitesti
Ohjeet ovat paketissa myös suomeksi (itse en tätä heti tajunnut, niin niistä ei ole kuvaa).

Evogenom geenitesti


Evogenom geenitestiHaluaisiko sitä edes tietää, jos olisi alttius vaikka Alzheimeriin tai johonkin syöpään... 


Itselleni ei ole tulossa tietoja minkään sairauden perinnöllisyydestä alttiudesta. Jäin vähän miettimään haluaisiko sitä edes tietää, jos olisi alttius vaikka Alzheimeriin tai johonkin syöpään... ehkä ei. vaikka toki perinnöllisiä tekijöitä on lukuisia ja osa niistä nostaa riskiä runsaasti ja osa vähemmän. 


Joten nyt jään vain jännityksellä odottamaan testin tuloksia! Raportoin sitten teillekin mitä niistä selviää kun saan ne. 


Kiinnostaako sua tällainen itsensä testaaminen ja analysointi? Musta tää on super mielenkiintoista ja odotan innolla tuloksia! 


Jos geenitesti kiinnostaa, niin mulla olis nyt jakaa teille alekoodi JERINASPORT, jolla saatte Evogenom Sport geenitestin hintaan 190e.  Koodi on voimassa 31.3.2021 asti. 


Geenitestin voi ostaa osoitteesta www.evogenom.com, josta löytyy myös paljon lisätietoa. 


P.S. Meidän reaaliaikaista elämää pääsee seuraamaan Instagramissa @ferdanifamily ja seurantaan kannattaa ottaa myös Facebook (Ferdani Family), jonne ilmoitan aina uudesta postauksesta.

Ei kommentteja