Sisällön tarjoaa Blogger.

1-vuotias!

1-vuotias

Niin se vuosi vaan vierähti ja Luna vietti toissa viikolla ensimmäistä syntymäpäiväänsä! 

Ja millainen 1-vuotias täältä sitten löytyy?

Luna on pieni ja vauhdikas tapaus, jolla alkaa vähän löytyä jo omaa tahtoa! Hän otti ensimmäiset askeleet 10kk ikäisenä ja siitä ehkä viikon päästä kävelikin jo kuin vanha tekijä. Vauhti on välillä  todella kova, mutta toisinaan vielä saattaa tulla pieniä kupsahduksiakin. Isosisko on aivan parasta seuraa ja onkin hauska katsella kuinka näillä kahdella on kaikenlaisia omia leikkejä. Mutta Lunasta on myös hauskaa tutkiskella siskon leluja ihan omassa rauhassa, kun Alexa on esim. kerhossa. Luna tykkää myös ulkoilla ja kävelee yllättävän hyvin kengätkin jalassa.

Luna on todella pieni ja kuten aiemmin taisin kirjoitellakin, on hän käynyt kasvukontrolleissa muutaman kuukauden ajan. Kuukausi sitten hän oli 68,5cm ja 7,3kg. 1v. neuvola-aika meni vasta joulukuun puoleenväliin, niin tämän hetkisiä mittoja ei tiedetä. Luna on koko ikänsä syönyt todella huonosti ja vähän, mutta nyt vihdoin on alkanut ruoka maistumaan vähän paremmin.
Lunalla on nyt kuusi hammasta, joista kaksi ensimmäistä tuli 10kk ikäisenä ja neljä seuraavaa rysäyksellä meidän Balin matkan aikana. Ehkä hampaiden tulo oli osasyy myös siihen, että matkan aikana Luna ei syönyt lähestulkoon mitään... Tissi onneksi maistui, niin mentiin sitten sillä.

1-vuotias

1-vuotias

Imetys siis jatkuu edelleen eikä ole mitään suunnitelmia lopettaa sitä. Öisinkin Luna ottaa maitoa jonkin kerran, mutta en ole jaksanut siihen vielä puuttua, kun hän on syönyt niin huonosti ja olen ajatellut hänen vielä maitoa tarvitsevan. Nyt kun ruokaa on alkanut menemään paremmin, voisi piakkoin yrittää luopua yöimetyksistä. Luna nukkuu siis meidän kanssa perhepedissä, mutta hänelle on meidän sängyn vieressä pinnasänky sivuvaununa jo valmiina. Tällä hetkellä sivuvaunussa tosin nukkuu Alexa, joka aina jossain vaiheessa yötä hipsii myös meidän makuuhuoneeseen...

Päiväunet on Lunalla menneet jo pitkän aikaa kaavalla 2 x 15-40min unet tai 1 x 30-60min unet. Tää onkin ollut koliikin jälkeen raskainta vauvavuodessa, kun missään välissä ei kerkeä tekemään mitään kunnolla ja nukuttamiseen menee välillä pidempi aika kuin itse uniin. Harmittaa myös se, ettei Alexa pahemmin saa sellaista kahdenkeskistä aikaa äidin/isän kanssa, jota luulen monen muun lapsen saavan pikkusisaruksen nukkuessa...

Tunnistettavia sanoja Lunalta ei vielä montaakaan tule. Reilusti alle vuoden ikäisenä hän sanoi selkeästi 'äiti', mutta nyt se on muuttunut ätäksi. Aivan samalla tavalla muuten kuin Alexallakin aikanaan! Nyt hän on alkanut sanomaan paljon 'auto' ja osoittelemaan asioita samalla, mutta ollaan päätelty sen tarkoittavan katso tms. 

Lisäksi Luna tykkää musiikista ja alkaa heti hytkymään ja heiluttelemaan käsiä, kun tulee hyvä kappale. Hän myös taputtaa käsiä, vilkuttaa ja antaa lentosuukkoja. Ja nyt ihan lähi aikoina hän on alkanut antamaan myös haleja ja pusuja, joka on aivan ihanaa!

1-vuotias

Me ei pidetty Lunalle mitään sen suurempia juhlia, mutta juhlistettiin hieman syntymäpäivää perheen kesken. Tein Kaakao Kermavaahdolla -blogin ohjeella Vegaanisen suklaajuustokakun, mutta muokkasin sen lisäksi gluteenittomaksi, sillä mun äiti on gluteeniton ja maidoton. Tuli aivan yllättävän hyvä ton- ton- kakku, joten suosittelen!

Luna ei vielä saanut kakkua maistella, mutta tein sille omia pannareita ja niitä se veteli onnellisena marjojen ja mandariinien kanssa.

1-vuotias

1-vuotias

1-vuotias

Joten tällaista menoa tällä tuoreen taaperon kanssa! 

P.S. Ota seurantaan myös blogin Facebook (joka vielä edelleenkin löytyy nimellä Eat Hoop Love, kun Facebook ei anna lupaa vaihtaa sitä...) sekä Instagram (@ferdanifamily)!

Ei kommentteja