Sisällön tarjoaa Blogger.

Testissä kantotakki ja vinkit vauvan kantamiseen talvella

Kaupallinen yhteistyö: Ipanainen 

Kantotakki

Ennen äidiksi tuloa mä ajattelin, että kantoliinat ja -reput ovat vähän, noh, hippien hommaa ja kuvittelin meidän pärjäävän ilmankin sellaisia. Mutta melkein heti Pikku Myyn syntymän jälkeen mä marssinkin Ipanaisen lastentearvikeliikkeeseen ja ostin Tula-kantorepun. Ja ai että, mikä arjen apu se onkaan ollut ja on pelastanut monet hetket niin kotona kuin sen ulkopuolellakin! Ja onhan vauvan ihana siellä äidin lähellä seurailla menoa tai ottaa unet. Joten selvää oli, että uuttakin vauvaa tultaisiin kantamaan. Kaivoin jonkin aikaa käyttämättömäna olleen repun kaapista (oli muuten hassua, ettei Myy ollenkaan muistanut sitä, kun ei olla häntä enää vähään aikaan kannettu) ja uudella vauvalla se pääsi käyttöön jo heti muutaman päivän ikäisenä. Repusta on apua nyt vielä entistäkin enemmän koliikkivauvan kanssa ja muutenkin, kun hoidettavana on kaksi lasta ja kädet välillä kirjaimellisesti erittäin täynnä.

Kantotakki, lapsen ja aikuisen yhteinen vaate

Vauvan synnyttyä loppusyksystä aloin miettimään miten kantaminen ulkona onnistuisi, vaikka ilma viilenisi... ja apuun tuli onneksi taas ihana Ipanainen! Sain heiltä testiin Lenny Lamb kantotakin. Kantotakki on siis nimensä mukaisesti takki, joka on suunniteltu kantajan ja lapsen yhteiseksti vaatteeksi. Mallina mulla on monikäyttöinen käännettävä parka, jonka toinen puoli on tikkitakki. Mukana tulee kantopaleelit sekä edessä että takana kantamiseen ja niin sillä pystyisi kantamaan jopa kahta lasta yhtäaikaa. Lisäksi ilman paneelia takkia voi käyttää aivan tavallisena takkina. Ja vaikka mä sainkin takin käyttöön vasta nyt, veikkaisin sen sopivan hyvin myös raskausvatsan kanssa. Takki sopii hyvin vaihteleviin säihin, sillä parkakangas hylkii vettä ja tikkikangas pitää sekä vauvan, että kantajan lämpimänä.

Lenny Lamb kantotakki

Lenny Lamb kantotakki

Lenny Lamb kantotakki

Lenny Lamb kantotakki

Lenny Lamb parka kantotakki sopii niin metsään kuin kaupungille

Me ollaan nyt testailtu takkia jonkin aikaa ja se on aivan loistava! Sää on pyörinyt vähän nollan kummallakin puolella ja ollaan pärjätty vielä aika kevyellä vaatetuksella takin alla. Ipanaisen valikoimassa kantotakkeja on eri paksuuksia ja valikoimassa on paljon mm. softshell-takkeja. Monet varmasti voisivat pärjätä niilläkin talvella kerrospukeutumalla vain hyvin, sillä vartalo vastakkain vauvan kanssa lämmittää kyllä yllättävän paljon. Mä olen kuitenkin aika vilukissa ja kun mietin leikkipuistossa seisoskelua, halusin valita vähän paksumman takin.

Vauva on viihtynyt takin sisällä oikein hyvin ja on vedellyt jo monet unet leikkipuisto ja -kauppareissuilla. Vauva on päivisin pääasiassa tyytyväinen, mutta ei nuku pidempiä pätkiä juurikaan muualla kuin repussa, niin takki on todellakin mahdollistanut sen, ettei olla jouduttu lukittautua sisälle. Ja parasta on, kun takaisin kotiin tullessa vauvalta voi vain riisua pipon ja antaa sen jatkaa uniaan. Suuri helpotus on tullut myös mm. Pikku Myyn kerhoaamuihin, jolloin päästään lähtemään takin avulla paljon helpommin ja nopeammin kuin niinä päivinä, jolloin jouduin pukemaan kaksi lasta ja ottamaan vaunut mukaan kahden minuutin matkaa varten... Takin kanssa voidaan lähteä myös vaikka lähimetsään kävelemään, joka vaunujen kanssa ei ole samallalailla mahdollista. Takissa on kivaa myös se, että se on unisex malli, joten Riokin voisi sitä käyttää.

Mulla on taksita koko S ja se on mielestäni aika reilu. Olen itse nyt enemmänkin kokoa M, mutta takin alle mahtuu silti hyvin vaatetta ja vauvalle on hyvin tilaa. Vauva tosin on vielä niin pieni, ettei vielä kovin paljoa tilaa viekään, mutta äkkiähän se kasvaa. Nämä Lenny Lambin takit valmistetaan käsityönä Puolassa ja Ipanaisella takit ovat myynnissä toimitusajalla, mutta liikkeestä löytyy yleensä ainakin jonkin verran sovitustakkeja, jotta pystyy arvioimaan oman kokonsa.

Testissä kantotakki ja vinkit vauvan kantamiseen talvella

Testissä kantotakki ja vinkit vauvan kantamiseen talvella

Testissä kantotakki ja vinkit vauvan kantamiseen talvella

Testissä kantotakki ja vinkit vauvan kantamiseen talvella

Olen kokeillut käyttää takkia myös ilman vauvaa ja se tosiaan istuu hyvin ja näyttää kivalta niinkin. Esim. välillä ollaan lähdetty pidemmille useamman tunnin reissuille kaupungille tms. vaunujen kanssa (sillä en vielä uskealla kovin pitkille retkille lähteä pelkän kantorepun kanssa), mutta mä olen kuitenkin pukeutunut kantotakkiin. Jossain vaiheessa vauvan herätettyä olen siirtänyt sen sitten reppuun, jos se ei ole enää halunnut rauhoittua vaunuihin. Repussa se on jatkanut tyytyväisenä uniaan ja mä olen vain lisännyt takkiin paneelin. Erittäin kätevää! Ja mm. noilla joulumerkkinoilla käytiin niin, että vauva oli repussa ja Myy rattaissa, niin sekin pääsi vaihteeksi istumaan.

Lisätietoja kyseisestä takista löytyy Ipanaisen sivuilta. Ja Ipanaisella kannattaa käydä ihan paikan päällä katsomassa monipuolista kantotakki ja -väline valikoimaa. Siellä on nimittäin erittäin pätevä henkilökunta, jolla on paljon kantamiseen liittyvää osaamista ja he auttavat mielellään. Liikkeessä järjestetäänkin mm. ilmaisia Alkuun kantamisen kanssa -infoja perjantaisin klo 10-12 sekä Kantoreppuklinikkaa ke ja pe klo 13-14. Itse en ainkaan ilman opastusta olisi osannut/uskaltanut ottaa meidän Tulaa käyttöön... Ipanaiselta saa muuten myös vuokrattua kantovälineitä, jos sellaista haluaa ensin vain kokeilla tai tarvitsee vaikka lomamatkaa varten. Ja on siellä muutenkin kaikkea ihanaa ja tarpeellista lapsiperheille. Sekä tietysti kirppispuoli, josta olen itsekin tehnyt monet edulliset löydöt! Välillä me ollaan poikettu Myyn kanssa Ipanaiselle vain leikkipaikalle tai syömään eväitä, kun siellä on viihtyisää. Ja Myykin taitaa tykätä käydä siellä, sillä pois lähteminen on aina aika vaikeaa... Suosittelen siis poikkeamaan, jos liike ei ole vielä tuttu!

Testissä kantotakki ja vinkit vauvan kantamiseen talvella

Loppuun vielä vinkkejä talvella kantamiseen:


* Valitse takki tarpeesi mukaan! Jos odottaa syys/talvivauvaa, kannattaa kantotakki ostaa jo raskausaikana, niin sitä voi käyttää jo vatsan kanssa. Valitse takin paksuus sen mukaan paleletko helposti vai et. Kantotakki sopii parhaiten pienille vauvoille, jotka eivät vielä liiku itse ulkona. Isommat taaperot, jotka välillä haluavat kyydistä pois, on helpompi ehkä kantaa oman takin ulkopuolella. Ja takkien kanssa voi tietysti myös soveltaa ja käyttää kantotakkina jotakin itselle ylisuurta tavallista takkia tai hankkia lapselle vain kantosuojan tai irrallisen kantopaneelin, joka muuttaa oman takin kantotakiksi.

* Vaatetus takin alle! Vauvalle kantotakin alle paras materiaali on villa ja varsinkin jalat ja pää pitää pukea lämpimästi. Liikaa ei kuitenkaan tarvitse topata, sillä läheisyys lämmittää. Itselle tärkeää on pukea hyvä kauluri/tuubihuivi, sillä takin kaula-aukko on aika avonainen ja normaalin huivin pukeminen kantotakin kanssa on vähän hankalaa.

Muista turvallisuus! Talvella voi olla hyvin liukasta, joten kantaessa olisi hyvä pitää kengissä nastoja tai ainakin valita hyvin pitävät kengät.

Lisää vinkkejä ja tietoa kylmällä ilmalla kantamisesta löytyy Ipanaisen sivuilta.

Meiltä siis vahva suositus kantotakille, tästä tykkää äiti sekä vauva! Loistava keksintö, joka helpottaa elämää täällä kylmällä pallon puoliskolla. Ja vaikka kantotakkien hinnat voivat tuntua melko suurilta, on takki kyllä hintansa arvoinen arjen apuväline ja takeilla, kuten kantovälineilläkin, on myös hyvä jälleenmyynti arvo, kun nille ei ole enää käyttöä.

Onko muilla kantotakkeja käytössä Mitä olette tykänneet?

Kivaa uutta viikkoa! Ihanaa, kun tänne eteläänkin sataa lunta!


P.S. Ota seurantaan myös Eat Hoop Loven Facebook sekä Instagram (@eathooplove).

Ei kommentteja