Sisällön tarjoaa Blogger.

Jouluinen DIY-vinkki: boho-henkiset lankakarkkikepit ja -pretzelit

 

boho-henkiset lankakarkkikepit ja -bretzelit


Heippa hei! Joulukuu on mennyt taas ihan super nopeaa vauhtia... Me aloitettiin joulufiilistelyt kyllä hyvissä ajoissa ja kuusikin on ollut koristteltuna aiemmin kuin koskaan, mutta jotenkin se aika tuntuu  vaan kulkevan tuplanopeudella joulun alla. 


Mä olen tänä vuonna innostunut tekemään muutamia DIY-joulukoristeita ja tulin vinkkaamaan yhdestä ideasta teillekin. Mä tykkään kyllä puuhastella kaikenlaista ja askarrella lasten kanssa, mutta en osaa esim. oikein ommella, neuloa tai virkata ja kaikki vähänkin vaikeamman näköiset ideat jäävät kyllä toteuttamatta... Niinpä oon aina fiiliksissä tällaisista jutuista, joissa ei oikeasti tarvita taitoa ja silti lopputulos voi olla kiva!


Näin jossain Instagramin syövereissä tällaisia nyöristä ja langasta tehtyjä karkkikeppejä sekä pretzeleitä ja päätin kokeilla, kun kotoota löytyi sopivasti vastaavien sateenkaarien teosta jääneitä tarvikkeita. Lankasateenkaaret ovatkin varmaan monille jo tuttuja boho-henkisiä koristeita, mutta tällaisia jouluversioita mä en ollut aiemmin nähnyt. 


boho-henkiset lankakarkkikepit ja -bretzelit

boho-henkiset lankakarkkikepit ja -bretzelit


Boho-henkiset lankakarkkikepit ja -bretzelit


Tarvikkeet:

-paksua nyöriä

-villa tms. lankaa

-ompelulankaa ja neula


Leikkaa nyöristä sopivan pituinen pätkä. Karkkikeppiä varten riittää lyhyempi pätkä, pretzeliä varten pidempi, jonka voit mallata sopivan kokoiseksi ennen leikkaamista. Kiinnitä villalanka aivan nyörin päähän solmulla ja ala kierittää lankaa tiiviisti nyörin ympärille. Katso, että lanka kulkee aivan edellisen kierroksen vieressä, jotta  nyöri ei paista väleistä. Karkkikepin tullessa mutkaan, asettele koukku sopivan malliseksi. Alun perin ajattelin laittaa nyörin viereen rautalangan, jotta keppi pysyisi muodossaan, mutta ei se sitä tarvinnut, vaan koukku pysyy muodossaan itsestäänkin, kun sitä matkalla vähän asettelee. Päästyäsi loppuun, kiinnitä lanka taas solmulla. Tee valkoisella villalangalla koristeraita, kiinnittämällä lanka taas alareunaan ja kiertämällä löyhästi toiseen päähän. Prtezeliä tehdessä ompele päät kiinni  nyöriin neulalla ja langalla koristeen takapuolelta. Halutessasi laita langasta myös ripustuslenkit. 


boho-henkiset lankakarkkikepit ja -bretzelit

boho-henkiset lankakarkkikepit ja -bretzelit

boho-henkiset lankakarkkikepit ja -bretzelit


boho-henkiset lankakarkkikepit ja -bretzelit
Tehtiin Alexan kanssa myös näitä somessa hyvin suosittuja paperitähtiä.

Näiden kieputtelu on musta tosi leppoisaa puuhaa, jota voi hyvin tehdä esim. samalla kun katselee telkkaria. Ja tähänhän voi käyttää hyvin lankojen jämät, jos neulomisesta on jäänyt. Musta tuntui muuten aika hassulta ostaa aikoinaan noita kaaria varten villalankaa, kun enhän mä osaa edes neuloa... heh. Nyöriä mä olen ostanut muistaakseni kankaita.com sivustolta, mutta en ole ihan varma. Luultavasti muistakin vastaavista paikoista löytyy. Nyöriä kannattaa muuten ostaa heti ihan reilusti (varsinkin jos haluaa tehdä myös sateenkaaria), sillä tää on yllättävän koukuttavaa hommaa ja mäkin olisin tehnyt näitä koristeita vielä enemmänkin ellei nyöri olisi loppunut kesken. Ehkä pitää etsiä vielä jostain lisää sitä... 


boho-henkiset lankakarkkikepit ja -bretzelit

boho-henkiset lankakarkkikepit ja -bretzelit
Mä laitoin nämä joulukuuseen, mutta voihan ne tietysti ripustaa mihin vaan roikkumaan tai laittaa vaikka lahjapaketin päälle koristeeksi.


Mitäs tykkäätte näistä? Ja oletteko te tehteet jotain joulukorsteita itse?


Ihanaa joulun odotusta!


P.S. Meidän reaaliaikaista elämää pääsee seuraamaan Instagramissa @ferdanifamily ja seurantaan kannattaa ottaa myös Facebook (Ferdani Family), jonne ilmoitan aina uudesta postauksesta

Ei kommentteja