Sisällön tarjoaa Blogger.

Podcasteista helpotusta vanhemmalle lapsen nukutukseen : 6 suosikkiani

Podcasteista helpotusta lapsen nukutukseen

Mä löysin vähän myöhään podcastit ja äänikirjat, sillä aloin vasta Lunan synnyttyä kuuntelemaan niitä illan nukutus- ja imetyshetkissä. Vähän jopa harmittaa, etten aiemmin tajunnut niitä kuunnella, sillä niistä olisi Alexan kanssa ollut suuri ilo, kun sen nukuttamiseen sai käyttää kolmatta vuotta tunteja joka ilta... Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Ja vaikka Lunan nukuttamiseen ei yleensä tarvitse niin kauaa käyttää, menee siihenkin yleensä 15min-1h. Joten ajattelinpa vinkata muutaman podcastin, joita oon kuunnellut, josko niistä joku toinenkin illan pimeydessä pitkiä hetkiä viettävä äiti (tai miksei tietysti kuka tahansa muukin) saisi inspiraatiota!

Eli tässä mun muutamia lemppari podcasteja:

Auta Antti

Auta Antti oli ensimmäinen podcast, jota aloin kuuntelemaan. Ja varmaan aika monen muunkin suosikkeja! Ideana on siis yksinkertaisesti se, että Antti Holma vastaa kuuntelijoiden lähettämiin kysymyksiin. Antti on super hauska, mutta jaksoissa on paljon myös aitoa asiaa ja vakaviakin aiheita. Auta Anttia on tehty kaksi kautta ja lisää ei kuulemma ole tulossa. Tätä voi suositella oikeastaan aivan kaikille, sillä aiheitakin on ihan laidasta laitaan.Jetlagissa

Olen seurannut Veera Biancan blogia omista matkablogiajoista lähtien, mutta löysin hänen ja Anna-Katrin matkailuaiheisen podcastin vasta jokunen kuukausi sitten. Ja löydettyäni sen, tuli siitä heti mun aivan suosikki ja kuuntelin kaikki jaksot varmaan parin viikon aikana läpi vaunulenkeillä kävellen. Nää reissumimmit on käyneet vaikka ja missä ja kertoo niin hauskoja juttuja matkoiltaan, että olen välillä nauranut ihan ääneen ulkona kävellessäni! Vaikka oma elämäntilanne on aivan erilainen kuin Veeralla ja Anna-Katrilla, on heidän reissuista ja seikkailuista kuunteleminen aivan ihanaa vastapainoa omalle arjelle. Jetlagista alkoi hetki sitten uusi kausi ja se ilmestyy nyt kerran viikossa.Nonsense

Nonsense -podia pitävät Linda Juhola ja Alexa Dagmar, joiden blogeja olen myös joskus nuorempana seurannut. Tää podi on oikein kunnon tyttöhömppää ja myös ihanaa vastapainoa äitielämälle. Nää supermenestyneet bloggaajaneidot puhuvat välillä ihan asiaakin ja rohkeasti erilaisista aiheista ja ovat varmasti inspiroivia roolimalleja nuorille tytöille. Nonsensesta jatkui juuri pidemmän tauon jälkeen uusi kausi ja se ilmestyy viikoittain.Unelmaduunarit

Unelmaduunarit on myös ensimmäisiä podcasteja, joita kuuntelin. Sitä pitää Satu Rämö ja Hanna Valtari, jotka ovat kirjoittaneet myös samannimisen kirjan ja sen jatko-osan Unelmaduunarin tilipäivä. Podcastissa on joka jaksossa mielenkiintoisia vieraita, jotka ovat luoneet itselleen unelmien työn. Podi on täynnä inspiroivia tarinoita ja ajattelemisen aiheita. Suosittelen erityisesti, jos oma juttu ei ole vielä löytynyt tai suunnittelet alan vaihtoa. Unelmaduunarit-podcastia on tullut kolme kautta.Yksillä 

Bloggaajien podcasteja on monia, mutta tästäkin olen tykännyt aika paljon. Yksillä -podcastia pitävät Sara Vanninen, Marianna Mäkelä ja Elisa Lepistö. Perus tyttöhömpän lisäksi podissa on paljon mielenkiintoista asiaakin ja aiheita mm. bloggaamisesta ja yrittäjyydestä. Yksillä -podia on tehty neljä kautta ja se on ilmestynyt viikoittain, mutta on ollut nyt alkuvuoden tauolla (mutta ei ainakaan mun tietojen mukaan ole lopettanut).Ja sitten on vielä yksi suositus, josta ensin ajattelin, etten kehtaa sitä tänne edes kirjoittaa, mutta mitäpä tuosta... en oo varmaan heidän ainut kuuntelijansa, heh!

Nimittäin... Nikotellen

Nikotellen -podia pitävät Niko Saarinen ja Jonna Saari ja heidän elämä on niin kaukana mun omasta elämästä kuin olla vain voi! Podissa päivitetään usein viikonlopun ryyppyreissujen kuulumisia ja metsästetään miehiä. Nää tyypit ei häpeile mitään ja kertoo seikkailuistaan aivan kaiken. Ja koska itse en edes muista milloin viimeksi olisin käynyt baarissa, on aika hauska kuunnella aivan omasta elämästä poikkeavia juttuja. Kuten sanoin, kuuntelen podcasteja usein Lunaa nukuttaessa ja välillä Nikon ja Jonnan juttuja kuunnellessa meinaa kyllä päästä nauru ääneen ja välillä taas naama on punaisena heidän ronskeista jutuistaan. Samalla tulee kyllä myös mietittyä kuinka vaikeaa on varmaan löytää kumppania yli kolmekymppisenä ja kiertää jossain Tinder-treffeillä... Nikotellen ilmestyy perjantaisin, joten sen avulla pääsee totisesti viikonloppufiiliksiin!

Podcastien kuvat otettu Googlesta.

Eli sellaisia! Näistä Auta Antti, Nonsense, Unelmaduunarit ja Nikotellen löytyy ainakin Spotifysta ja Jetlagissa ja Yksillä Suplasta. Nyt muuten juuri huomasin, että oikeastaan kaikki podcastit joita kuuntelen (kuuntelen joitain muitakin kuin tässä mainitut) käsittelevät jotain aivan muuta kuin vanhemmuutta tai lapsiperhe-elämää. Olen joitain sellaisiakin kuunnellut, mutta kaipaan näköjään oman elämän vastapainoksi jotain ihan muuta kuunneltavaa! Haluaisin kovasti kuunnella myös jotain terveyteen ja hyvinvointiin liittyvää, mutta niihin mitä olen kuunnellut, olen usein nukahtanut... Joten hömpällä mennään!

Mulla on käytössä Sudion langattomat in ear-kuulokkeet, jotka on todella kätevät, kun makuulla imettäessä isot kuulokkeet eivät paina eikä tarvitse puolta vaihtaessa sotkeutua johtoon. Joten suuri suositus tällaisille, jos vain omaan korvaan sellaiset sopii!

Podcasteista helpotusta lapsen nukutukseen

Mutta nyt haluaisin kuulla mitä podcasteja te kuuntelette! Jos vaikka löytyisi itsellekin jotain uutta kuunneltavaa! 


P.S. Meidän reaaliaikaista elämää pääsee seuraamaan Instagramissa @ferdanifamily ja seurantaan kannattaa ottaa myös Facebook (Ferdani Family), jonne ilmoitan aina uudesta postauksesta!

1 kommentti

  1. Voi mä mietin ihan samaa kun löysin itse podcastit, että olisinpa kuunnellut niitä jo silloin niillä ikuisilla vaunulenkeillä ja vauvan nukutushetkissä :D Näiden sun vinkkien lisäksi suosittelen Veronican ja Sitan POKS-podcastia sekä uutta Äititreffit-podcastia, jota ite aloin eilen kuuntelemaan mutta vaikuttaa hyvältä :)

    VastaaPoista