Sisällön tarjoaa Blogger.

Meidän suosikkileikki: leikkikahvila

leikkikahvila

Meille hankittiin leikkikeittiö, kun Alexa oli vajaan kahden vuoden ikäinen. Kyseessä oli perus Ikean Duktig ja se sijoitettiin ensin keittiöön, jossa Alexa kokkaili usein sillä aikaa, kun mä laitoin ruokaa. Ja keittiöleikeistä muodostuikin meillä aivan ylivoimainen suosikki, joka on hitti vielä tänäkin päivänä! 

Jossain vaiheessa leikkikeittiö siirtyi Alexan huoneeseen ja se käännettiin toisin päin niin, että siitä saatiin tehtyä leikkikahvilan myyntitiski. Ja siitä lähtien meillä onkin leikitty kahvilaleikkiä lähestulkoon päivittäin. Luna on ollut keittiö- ja kahvilaleikeistä aivan yhtä innoissaan kuin Alexakin ja onkin ollut hauska seurata kun molemmat puuhailevat yhdessä ruokien, kattiloiden, pannujen jne. kanssa. Vaikka ei leikit heillä vielä aivan vain kahden kesken ihan onnistukaan...

leikkikahvila
Tässä meidän ensimmäinen versio leikkikahvilasta, kun tuunattiin vain Ikean leikkikeittiö ja käännettiin toisin päin.

Ja koska kahvila- ja keittiöleikeille ei loppua näy, päätettiin hankkia joululahjaksi tytöille aivan oikea reilun kokoinen leikkikahvila. Tämä kahvila löytyi Pink or blue -verkkokaupasta ja se on Musterkind -merkkinen. Kahvila tuli tietysti kasaamattomana, joten annettiin jouluna se paketissa ja joulun jälkeen alettiin sitä kasaamaan. Kasaamisessa olikin aika paljon hommaa ja samalla huomattiin, että meillä oli paketissa yksi väärä osa, joten ei saatu kahvilaan kuuluvaa erillistä hyllyä koottua. Saatiin kuitenkin reklamaation tehtyäni myöhemmin uusi osa ja hyllykin kasaan. 

leikkikahvila

leikkikahvila

leikkikahvila

leikkikahvila

leikkikahvila

leikkikahvila

Mulla oli alun perin ajatus, että vanha Ikean leikkikeittiö lähtisi sitten ehkä takaisin keittiöön, mummille tai vaikka myyntiin, mutta se sopikin aika kivasti kahvilatiskin taakse, joten jätettiin se nyt ainakin toistaiseksi vielä käyttöön. Nyt on ainakin paljon tilaa molempien tyttöjen leikkiä tiskin takana ja kaikille keittiötarvikkeille ja ruoille on omat paikat. 

Leikkiruokia, astioita ja muita tarvikkeita meille on tullut vähän joka puolelta. Niitä on mm. kirppikseltä, Ikeasta, Lidlistä, Etolasta, Little Dutchilta, Kids Conseptilta ja eräästä ihanasta ruotsalaisesta lelukaupasta Tukholmassa. Tykkään tosi paljon puisista leluista, sillä ne ovat kestäviä, ekologisia ja kauniita, joten suurin osa keittiön tarvikkeista on puisia. Joulun alla tehtiin leikkiin myös itse huovasta joulupipareita ja torttuja. Ja olen tehnyt myös kahvilan pöydälle pahvista itse ruokalistan sekä kirjoittanut kirjahyllyn päädyssä olevaan liitutaulutarraan mitä on myynnissä. 

leikkikahvila

leikkikahvila

leikkikahvila

leikkikahvila

Vaikka leikkikahvila oli suhteellisen arvokas, oli se kyllä hyvä ostos! Se on todella mieleinen leikkipaikka sekä tytöille että kylässä käyville kavereillekin. Ja itsekin tykkään kahvilaleikistä, vaikka salaa kyllä jo vähän odotan aikaa, että tytöt saisivat leikit onnistumaan siellä keskenäänkin... heh. Pidemmän päälle nimittäin alkaa vähän kyllästyttämään leikkiä lähes päivittäin samaa leikkiä! 

Onko muiden lapsille muodotunut jotain ultimaattista suosikkileikkiä, jota voisi jatkaa joka 
päivä?


P.S. Meidän reaaliaikaista elämää pääsee seuraamaan Instagramissa @ferdanifamily ja seurantaan kannattaa ottaa myös Facebook (Ferdani Family), jonne ilmoitan aina uudesta postauksesta!


<a href="https://www.bloglovin.com/blog/20167665/?claim=jb83y65x5tj">Follow my blog with Bloglovin</a>

Ei kommentteja