Sisällön tarjoaa Blogger.

DIY valokatos sängyn päälle

DIY valokatos sängyn päälle

Mä rakastan sisustusvaloja pimeään vuoden aikaan ja meillä onkin useampia valosarjoja kotona muulloinkin kuin vain jouluna. Mä tykkään myös hieman boheemista sisustustyylistä, johon valot sopii hyvin. Joulukuun lopussa kasatessani joulukuusta pois, sain idean tehdä meidän sängyn päälle valosarjoista tunnelmallisen valokatoksen. Mun unelmien sänkyhän olis sellainen pylvässänky, jossa on verhot, paljon kauniita tyynyjä ja vilttejä sekä jotain ihania valoja. Sellaista meillä ei kuitenkaan ainakaan tässä vaiheessa elämää ole, mutta valokatoksella saa luotua hitusen samantyyppistä tunnelmaa. 

DIY valokatos sängyn päälle

Katosta varten hakkasin ensin sängyn yläpuolelle sopivalle leveydelle kaksi koukkua (meillä on kiviseinät, joten käytin kiviseinäkoukkuja). Sitten laitoin huoneen vastakkaiselle puolelle vastaseinälle samoihin kohtiin toiset koukut. Seuraavaksi kiinnitin koukkuihin kaksi narua, jotka menevät huoneen päästä päähän. Ja lopuksi asettelin pari valosarjaa näiden narujen päälle noin puolen metrin leveydelle. Mulla oli sellaisia valosarjoja, joissa on nauhassa eripituisia roikkuvia valoketjuja, joten valot sai vähän laajemmalle alueelle roikkumaan. Valosarjat sai helposti laitettua haluamallaan tavalla ja roikkuvia osia aseteltua vähän toistensa päälle, joten katoksesta tuli vähän tiiviimpi. 

DIY valokatos sängyn päälle

DIY valokatos sängyn päälle

DIY valokatos sängyn päälle

Tästä oli aika vaikea ottaa hyviä kuvia niin, että valot saisi näkymään nätisti, eikä kuvat oikein anna oikeutta nyt tälle idealle. Mä kuitenkin tykkään lopputuloksesta ja valoja on niin paljon, että niiden alla pystyy hyvin esim. lukemaan illalla. Meillä ei oikeastaan ole paljoa kattolamppua täytettykään makuuhuoneessa katoksen ripustuksen jälkeen. Jotakuta voisi tietysti häiritä katonrajassa menevät narut, mutta mä en niihin kovinkaan paljoa edes kiinnitä huomiota ja meillä on tässä kämpässä muitakin kohtia, jotka ei ole ihan niin justiinsa täydellisesti, niin ei tämäkään haittaa, Jos naruista haluaisi huomaamattomammat, voisi tietysti kokeilla käyttää jotain vahvaa karhunlankaa tai vaikka ohutta metallilankaa... 

Tälläinen perjantai-idea siis tällä kertaa! Ymmärrän, ettei sovi kaikkien tyyliin, mutta meidän makuuhuonetta piristää kivasti! 

Kivaa viikonloppua kaikille!


P.S. Ota seurantaan myös Eat Hoop Loven Facebook sekä Instagram (@eathooplove)!

Ei kommentteja