Sisällön tarjoaa Blogger.

Päiväristeily Tallinnaan ja erikoisen risteilykesän kuulumisia

Päiväristeily Tallinnaan ja erikoisen risteilykesän kuulumisia

*pressimatka, joka on saatu yhteistyössä Tallink ja Visit Tallinn

Mä kävin viime viikolla Tallinkin kutsumana päiväristeilyllä Tallinnassa. Risteilyt Tallinnaan ja Tukholmaan kuuluvat yleensä aina meidän kesään, joten oli ihana päästä käymään merellä ja hetkeksi ihan oikeasti ulkomaille! Me matkattiin Tallink Victoria II laivalla, joka on otettu normaalilta Tallinna-Tukholma reitiltään täksi kesäksi liikennöimään Helsinki-Tallinna väliä tehden elokuun loppuun asti 11h päiväristeilyjä. Laiva lähtee Helsingistä klo 9.30 ja palaa klo 20, joten Tallinnaan jää aikaa 5 tuntia, joka onkin juuri sopiva aika käydä kiertelemässä kaupunkia. 

Erilainen risteilykesä

Tänä kesänä Tallink-Silja tarjoaa Suomesta 5 eri laivareittiä: Perinteiset reitit Helsinki-Tallinna ja Turku-Tukholma (jossa ei ole maissakäyntiä) sekä näiden lisäksi uutuudet Helsinki-Riika, Helsinki-Ahvenenmaa ja Turku-Tallinna. Valikoimaa ja vaihtoehtoja on siis paljon ja kaikille risteilylle hajajille löytyy varmasti jokin mieleinen reitti. Itseäni jäi kiinnostamaan erityisesti tämä Silja Serenaden uusi Helsinki-Riika reitti, josta olen kuullut jo vaikuttaja-kollegoilta hyviä kokemuksia! 

Victorian 11h risteily Tallinnaan

Jo satamassa oli vallitseva tilanne otettu hyvin huomioon käsidesein, kuulutuksin ja turvaväliviivoin, mutta sisään laivaan otettiin matkustajia vain yhdestä portista, jolloin ihmiset eivät luonnollisestikaan noudattaneet mitään turvavälejä... Jos siis haluaa itselleen vähän enemmän tilaa, kannattaa laivaan mennessä ja sieltä poistuessa odotella hetki rauhassa vähän syrjemmällä jolloin välttää pahimman ryysiksen. 

Laivalla hygienia- ja muut erityistoimenpiteet olivat myös hyvin hoidettu. Me aloitettiin matka aamupalalla buffetista, jossa oli tarjolla käsidesin lisäksi kumihanskoja ja ruokien eteen oli laitettu pleksilaseja. Lisäksi jogurttia, mysliä, kuivattuja hedelmiä, muroja jne. oli tarjolla yksittäin pakatuissa purkeissa. Oli muuten niin ihana syödä aamupalaa rauhassa ja jonkun toisen laittamana! 

erikoisen risteilykesän kuulumisia

erilainen risteilykesä

erilainen risteilykesä

erilainen risteilykesä

Ohjelma laivoilla

Leikkihuoneet Tallinkin ja Siljan laivoilla ovat nyt auki. Vain pallomeret ovat pois käytöstä. Victorialla laivan disco oli muutettu lasten alueeksi, joka näytti oikein kivalta. Ohjelmassa oli ainakin Muumisuunnistusta, värityskuvia sekä muotoiltavia ilmapalloja. Siljan laivoilla myös kokoustilat ovat muutettu lisäleikkitiloiksi. Lisäksi Muumi tai Harri Hylje vierailevat risteilymatkoilla ja päiväristeilyillä. Teineille on Siljan laivoilla järjestetty uusi digitaalinen seikkailupeli Hack on Deck, jonka pelipaikkana toimii koko laiva. 

Viihdeohjelmaa laivoilla on edelleenkin ja kaikilla laivoilla on live-musiikkia ja show-esityksiä. Suuria tähtiartisteja ei ole, mutta bändit, muusikot ja trubaduurit viihdyttävät. Esityksiä järjestetään useamman kerran, jotta kaikki mahtuisivat väljemmin katsomaan niitä. 

erilainen risteilykesä

erilainen risteilykesä

Sateinen päivä Telliskivessä

Valitettavasti ihana hellejakso oli juuri ennen reissuamme päättynyt ja matkapäivänämme satoi koko ajan... Meille oli kuitenkin järjestetty niin kivaa ohjelmaa, ettei se kauheasti haitannut. Suuntasimme Telliskiven alueelle ja siellä kävimme ensin katsomassa Fotografiskan näyttelyt. Ruotsista lähtöisin oleva valokuvamuseo-konsepti Fotografiska juhlii Tallinnassa juuri ensimmäistä vuosipäiväänsä. Rakennus on todella tunnelmallinen viihtyisine kahviloineen ja on todellinen ihmisten kohtaamispaikka ja ajanviettokohde. Kiersimme tämänhetkiset näyttelyt: Bryan Adams: Exposed, Lina Iris Viktor: Dark Testament, Tom of Finland: The Darkroom ja Sebastiao Salgado: Gold. Kaikki olivat mielenkiintoisia, mutta ehkä eniten itseeni teki vaikutuksen Bryan Adamsin näyttely, sillä en edes tiennyt hänen olevan myös valokuvaaja!

fotografiska Tallinn

fotografiska tallinn

fotografiska tallinn

Fotografiskan jälkeen kierreltiin hieman Telliskiven kauppakäytävien mielenkiintoisissa pikku putiikeissa, joista löytyi mm. sisustusta, luonnonkosmetiikka, vaatteita ja lastentarvikkeita. En ollut ennen käynyt Telliskivessä ja sateessakin huomasi sen olevan todella trendikäs ja mielenkiintoinen alue. Joka kulmalla tuntui olevan kivoja kahviloita ja ravintoloita, joiden terasseilla olisi varmasti ihana istuskella aurinkoisella ilmalla. Huomasin myös hauskannäköisen leikkipaikan. Harmillisesti kaatosateessa niistä ei nyt saanut mitään kuvia...

Pikaisen shoppailukierroksen jälkeen meille oli vielä järjestetty viininmaistelua Nudist viinibaarissa, jossa saatiin maistella raikkaita paikallisia viinejä, jotka oli tehty mm. raparperistä ja vadelmasta. 

Telliskiveen pitää mennä kyllä vielä uudestaan paremmalla ajalla ( ja ilmalla!). 

Telliskivi
Kuva VisitTallink sivuilta. 

Designnut
Telliskiven kauppakäytävältä löytyi aivan ihana lastentarvikeliike Designnut

Dadamora
Sekä virolaisen Dadamoran liike. 

Paluumatkalla laivalla käytiin vielä syömässä Grill Housessa, jossa meille tarjoiltiin herkullinen kolmen ruokalajin illallinen. Risteily oli siis oikein onnistunut ja oli niin hauska päästä vähän reissun päälle. Oli super virkistävää tehdä aikuisten asioita ja olla aikuisten seurassa (kiitos vielä hyvälle matkaseuralle!), mutta meidän pitää lähteä ehdottomasti kyllä vielä lastenkin kanssa käymään Tallinnassa tänä kesänä!

Grill house Tallink

Lasten kanssa Tallinnassa

Me ollaan käyty lasten kanssa muutamia kertoja Tallinnassa päiväristeilyllä. Ohjelmana on ollut yleensä vanhassa kaupungissa kiertelyä ja perinteenä on ollut käydä myös Viru-keskuksessa olevan Kaubamajan isolla leluosastolla. 

Lapsille mielekästä ohjelmaa voisi olla myös aivan vanhan kaupungin kulmalla oleva Paksun Margareetan Museo, josta löytyy keskiaikainen hylky, laivojen pienoismallikokoelma ja käsinkosketeltavia meri-aiheisia näyttelyesineitä. 

Myös Noblesserin alueella oleva keksintötehdas Proto kuulostaa mielenkiintoiselta paikalta, jossa lapset varmasti viihtyisivät. Proto on hieman Heurekan tyyppinen paikka, jossa pääsee itse kokemaan tiedemaailmaa hauskalla tavalla sekä seikkailemaan virtuaalitodellisuudessa. 

Meillä on itse asiassa jokaisella päiväristeilyllä käynyt niin, että aika on tuntunut loppuvan kesken ja aina puhutaan, että pitäisi joku kerta olla Tallinnassa yön yli, että aikaa jäisi enemmän. Me ollaan Rion kanssa oltu joskus ennen lapsia hotelli-lomalla Tallinnassa, mutta pitäisi tehdä sama nyt lastenkin kanssa. Nyt ainakin näyttäisi olevan hyviä tarjouksia laiva-hotelli paketeista ja Tallinnan ravintoloissakin hintataso on matalalla!

Proto
Kuva Tallinkin sivuilta. 

Onko teillä suunnitteilla lähteä risteilylle tänä kesänä? Tai oletteko jo käyneet?

P.S. Meidän reaaliaikaista elämää pääsee seuraamaan Instagramissa @ferdanifamily ja seurantaan kannattaa ottaa myös Facebook (Ferdani Family), jonne ilmoitan aina uudesta postauksesta!

Ei kommentteja