Sisällön tarjoaa Blogger.

Korona-kesän bucket list!

Korona-kesän bucket-list!

Mä oon varmaan joka vuosi tehnyt jonkinlaista bucket listiä siitä mitä kesällä haluaisin tehdä. Ja ajattelin tehdä nytkin, vaikka siitä saattaakin tulla vähän erilainen kuin yleensä.

Riolla ei ollut viime kesänä lomaa lähestulkoon ollenkaan, mutta nyt sillä onkin 4 viikkoa, jotka on ripoteltu kolmeen osaan. Mehän suunniteltiin alun perin matkaa Balille tässä keväällä (ei onneksi kuitenkaan oltu ostettu lippuja), mutta se nyt jäi joka tapauksessa tekemättä. Oltiin vähän myös puhuttu, että jos ei lähdetäkään Balille, niin voitaisiin ehkä käydä jossain Euroopassa, sillä ei olla Rion kanssa yhdessä käyty Viroa ja Ruotsia kauempana. Mutta sattuneesta syystä pysytäänkin nyt ihan koto-Suomessa...

Koronan aikana ollaan alettu Rion vapaapäivinä liikkumaan yhdessä enemmän metsässä ja puistoissa, kun ennen meillä oli aika usein tapana lähteä kaupungille, tapahtumiin, johonkin kauppakeskukseen, Oodi-kirjastoon jne. paikkoihin. Välillä on tullut melkein sellainen pieni paine, että on pakko tehdä jotain vähän spesiaalimpaa, kun Riolla on vapaata. Joten tää on jo tosi kiva arkinen muutos, jonka toivon säilyvän, vaikka on tietysti kiva lähteä nyt taas vähän kotikulmia kauemmaksikin. Viime kesänä ostettiin myös meidän parvekkeelle pieni sähkögrilli ja sillä grillailu ja muutenkin ajan viettäminen parvekkeella oli niin hauskaa arjen piristystä, että pitää jatkaa sitä tänäkin kesänä. 

Korona-kesän bucket-list!

Korona-kesän bucket-list!

Korona-kesän bucket-list!

Mutta tällaisia juttuja mun kesän 2020 bucket-listissä nyt on!

* Puistoruokailua ja puistotreffejä. Mä oon niin iloinen, että meidän lähileikkipuistossa järjestetään lasten puistoruokailu, vaikkei siellä mitään muuta toimintaa olekaan. Joten siitä pitää nauttia! Ja nyt kun Alexan kerho jäi kesälomalle, on kiva tavata kerhokavereita puistossa. 

* Linnanmäki! Linnanmäelle nyt ainakin mennään, sillä se on aukeamassa (vai aukesiko peräti jo?). Se on yleensäkin meillä yksi kesän vakkaripaikoista, sillä sinne on niin helppo lähtä, sinne pääsee ilmaiseksi sisään ja pienille lapsille on ilmaiseksi muutamia laitteitakin. Alexa on nyt vihdoin metrin mittainen, niin se taitaa päästä vielä pariin uuteenkin laitteeseen tänä vuonna, joihin ei ole aiemmin päässyt! 

* Helsingin saaria ja puistoja, joissa ei yleensä käydä. Me ollaan parina viime kesänä kierretty Alexan kanssa Helsingin eri leikkipuistoja erityisesti uima-altaiden perässä, mutta koska niitä ei nyt taida pahemmin olla auki, ajattelin, että voisi kiertää Helsingin saaria ja puistoja, joissa me ei yleensä käydä. Helsingissä on niin paljon kauniita ja kivoja paikkoja, mutta jostain syystä tulee aina mentyä vaan perus Suomenlinnaan (vaikka kiva sekin on ja varmaan sielläkin tulee käytyä) ja samoihin puistoihin. Aloitettiin tää jo tänään ja käytiin Tervasaaressa, jossa ollaan oltu viimeksi ennen kuin lapset oli syntyneet.

Korona-kesän bucket-list!

Korona-kesän bucket-list!

Korona-kesän bucket-list!

* Kavereiden luoksi kylään. Mun monet kaverit asuu Helsingin ulkopuolella ja olis kiva päästä näkemään heitä pitkästä aikaa! Me ei olla itse asiassa käyty kenenkään luona yökylässä Lunan syntymän jälkeen, sillä sen kanssa vauvavuosi oli niin raskasta eikä silloin houkutellut lähteä yksin kahden lapsen kanssa junailemaan... Talvella tulee muutenkin vähän vähemmän liikuttua missään ja keväällä iski sitten korona, eli me ei olla tosiaan aikoihin käyty kyläilemässä! Nyt lasten kanssa menee niin paljon helpommin, että suunniteltiin reissua jo ainakin Tervakosken suuntaan. 

* Vanhempien treffi-ilta. Toiveissa olisi myös kesäinen treffi-ilta Rion kanssa, sillä ei olla oltu kahdestaan missään ihan hävyttömän pitkään aikaan! Olis ihana käydä vaikka leffassa, jos leffateatterit aukeaa ja istua hetki ehkä terassilla. 

* Tallinnan ja/tai Tukholman risteily. Risteilyistä on tullut ihan meidän kesäperinne ja Alexa tykkää ihan hulluna olla laivalla. Niinpä vähän elättelen toiveita, että viimeistään loppukesästä tai alkusyksystä olisi mahdollista ja turvallista jo mennä risteilemään... Mutta saa nähdä miten käy!

Korona-kesän bucket-list!

Korona-kesän bucket-list!

No mutta, tulihan tähän kaikenlaista kivaa puuhaa, jotka voisi olla vielä ihan toteutettavissakin tälle kesälle! Mitäs muilla on suunnitelmissa? Harmittaako viettää kesää vain Suomessa vai antaako se lomalle uusia mahdollisuuksia?

Ihania kesäpäiviä!

P.S. Meidän reaaliaikaista elämää pääsee seuraamaan Instagramissa @ferdanifamily ja seurantaan kannattaa ottaa myös Facebook (Ferdani Family), jonne ilmoitan aina uudesta postauksesta!

Ei kommentteja